MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

“The One”: Είναι η πρωτότυπη σειρά του Netflix το νέο “Black Mirror”;

Η πιο φρέσκια προσθήκη στον κατάλογο με τις σειρές του Netflix είναι ένα εθιστικό φουτουριστικό δράμα που εξετάζει τις ανθρώπινες σχέσεις ενός – ίσως κοντινού – μέλλοντος.

author-image Ευθυμία Πουλάδη

Η νέα προσθήκη στις original σειρές του Netflix που ξεκίνησε να προβάλλεται την Παρασκευή 12 Μαρτίου, ονομάζεται «The One» και αποτελεί μια βρετανική φουτουριστική σειρά 8 επεισοδίων, του δημιουργού Χάουαρντ Όβερμαν (Misfits). Σκηνοθετεί ο Τζέρεμι Λόβερινγκ του τηλεοπτικού «Σέρλοκ» και η Κάθριν Μόρσχιντ του «Downton Abbey».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑThis Is A Robbery: Η διασημότερη κλοπή έργων τέχνης στον κόσμο, έρχεται στο Netflix12.09.2018

Λίγα λόγια για την υπόθεση

Βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Τζον Μαρς, η σειρά επιστημονικής φαντασίας «Τhe One», περιγράφει μια πραγματικότητα στο μέλλον, όπου με ένα τεστ DNA μπορείς να βρεις τον έρωτα της ζωής σου. Αυτή η δυνατότητα βέβαια, βάζει πολλά ζευγάρια που είναι ήδη σε σχέση, να αναρωτηθούν αν είναι πραγματικά ευτυχισμένοι ή αν η ευτυχία κρύβεται αλλού, σε κάποιο άλλο πρόσωπο στον κόσμο που δεν έχουν γνωρίσει ακόμα, αλλά είναι πλασμένοι για να ζήσουν μαζί του.

Η σειρά ξεκινά με την CEO της εταιρείας MatchDNA, η οποία ανακαλύπτει μία μέθοδο εύρεσης του ιδανικού συντρόφου μέσω μιας καινοτόμου υπηρεσίας γνωριμιών. Η Ρεμπέκα Γουέμπ (Χάνα Γουέρ) είναι μια πανέξυπνη και δυναμική γυναίκα, που κρύβει κάποια μυστικά κάτω από το πέπλο της επιτυχίας, τα οποία ανακαλύπτουμε στη συνέχεια, αφού μάθουμε με αναδρομές πως κατάφερε να χτίσει την αυτοκρατορία της από το μηδέν.

Όσο προχωρούν τα επεισόδια βλέπουμε να εξελίσσεται παράλληλα μια αστυνομική έρευνα για έναν νεκρό άνδρα που εμπλέκει την Ρεμπέκα και εγείρει ερωτήματα γύρω από το πρόσωπό της. Στην υπόθεση της σειράς εμπλέκονται δυο γυναίκες: η Χάνα, που ανακαλύπτει μέσω της εφαρμογής ότι ο άνδρας της ταιριάζει με μια άλλη γυναίκα και η Κέιτ, η ντετέκτιβ που αναλαμβάνει την υπόθεση του νεκρού άνδρα.

Στην σειρά πρωταγωνιστεί επίσης ο ελληνικής καταγωγής Δημήτρης Λεονίδης, που υποδύεται τον συνιδρυτή της εταιρείας MatchDNA, Τζέιμς.

Ένα διαφορετικό «Black Mirror»;

Η σειρά θυμίζει επεισόδιο του δυστοπικού «Black Mirror», μιας πολύ δημοφιλούς βρετανικής σειράς που μιλάει για τις επιπτώσεις της τεχνολογίας σε διάφορους τομείς της καθημερινής ζωής, όπως τις φαντάζεται ο δημιουργός της στο μέλλον. Το επεισόδιο «Hang the DJ» συγκεκριμένα, παρουσιάζει μια ιστορία παρόμοια με αυτή του «The One».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι 10 καλύτερες ταινίες και σειρές που έρχονται στο Netflix το Μάρτιο12.09.2018

Αδυναμίες της σειράς

Συνδυάζοντας επιστημονική φαντασία με το θρίλερ μυστηρίου, το «The One» μιλάει για την πολυπλοκότητα των ανθρώπινων σχέσεων και για τα πλεονεκτήματα-μειονεκτήματα της τεχνολογίας που παρεισφρέει στις ζωές των ανθρώπων. Δεν μπορεί να φτάσει ποτέ στο επίπεδο του «Black Mirror» όμως, αφού η προσέγγιση του «The One» είναι πιο επιφανειακή και λιγότερο ενδιαφέρουσα για τον θεατή.

Δίνεται μεγαλύτερη έμφαση στο παρελθόν της Ρεμπέκα και τη δολοφονία του άνδρα παρά στα ανθρωπιστικά θέματα που παρουσιάζει, ενώ θα μπορούσε να αναλύσει καλύτερα την αντίθεση της κυβέρνησης και των πολιτών, την ηθική της εταιρείας και την αύξηση των διαζυγίων στη χώρα, προς αναζήτηση του ιδανικού συντρόφου. Παρ’ όλα αυτά όμως, παραμένει μια ιδανική επιλογή για ένα χαλαρό binge-watching το Σαββατοκύριακο.

Θα μπορούσε άραγε να συμβεί κάτι παρόμοιο στο κοντινό μέλλον; Τι αποτέλεσμα θα είχε στις ανθρώπινες σχέσεις και τις κοινωνίες ανά τον κόσμο; Κρίσιμα ερωτήματα που δεν βρίσκουν ακριβώς απάντηση στη σειρά. Αναμένουμε να μάθουμε αν η σειρά θα ανανεωθεί από την πλατφόρμα για δεύτερο κύκλο επεισοδίων, που πιθανόν να απαντάει σε περισσότερα ερωτήματα από την πρώτη σεζόν.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b