MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Νέα Υόρκη: Αρχιτεκτονική ομάδα προτείνει παραστάσεις σε… κοντέινερ για την ασφαλή επιστροφή του θέατρου

Η αρχιτεκτονική εταιρεία Marvel είχε μία πολύ… πρωτότυπη ιδέα για “θερινά” θέατρα, που θα λαμβάνουν χώρα μέσα σε μεγάλα κοντέινερ στους δρόμους της Νέας Υόρκης

Θέατρο μέσα σε... κοντέινερ στην Νέα Υόρκη, Φωτογραφία/Credits: Marvel Architects
Θέατρο μέσα σε... κοντέινερ στην Νέα Υόρκη, Φωτογραφία/Credits: Marvel Architects
Monopoli Team

Η αρχιτεκτονική εταιρεία Marvel είχε μία πολύ… πρωτότυπη ιδέα για “θερινά” θέατρα, που θα λαμβάνουν χώρα μέσα σε μεγάλα κοντέινερ, ώστε να πραγματοποιούνται μεγάλες “ανοιχτές” παραστάσεις στην Νέα Υόρκη κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Η ιδέα της Marvel περιλαμβάνει τη μεταμόρφωση των μεγάλων κοντέινερ σε σκηνές, οι οποίες θα γεφυρώνονται ανάμεσα σε δύο πύργους, ύψους 3,6 μέτρων πάνω από το δρόμο.

Η αρχιτεκτονική εταιρεία προτείνει τα απογεύματα να απαγορεύεται η κυκλοφορία στον συγκεκριμένο δρόμο που πραγματοποιείται η παράσταση, ώστε το κοινό να μπορεί να παρακολουθήσει ανενόχλητο από το δρόμο, ενώ το πρωί να επιτρέπονται κανονικά τα ποδήλατα και τα αμάξια τα οποία θα περνούν κάτω από τις γέφυρες-σκηνές.

Θέατρο μέσα σε... κοντέινερ στην Νέα Υόρκη, Φωτογραφία/Credits: Marvel Architects

Θέατρο μέσα σε… κοντέινερ στην Νέα Υόρκη, Φωτογραφία/Credits: Marvel Architects

Οι πλατφόρμες μπροστά στα κοντέινερ θα λειτουργούν ως χώρος για τους ηθοποιούς, ενώ το κοινό θα μπορεί να καθίσει από κάτω, τηρώντας φυσικά τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Η εταιρεία ανέπτυξε αυτή την ιδέα, μετά από το σχέδιο του κυβερνήτη της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο, ο οποίος ανακοίνωσε ότι σκοπεύουν να πραγματοποιήσουν 300 pop-up θεατρικές παραστάσεις σε όλη την πόλη.

Αν εφαρμοστεί το σχέδιο της Marvel, οι παραστάσεις θα μπορούν να πραγματοποιηθούν ακόμα και σε πολυάσχολους δρόμους με λίγη επίδραση στην καθημερινή κίνηση.

“Οι σκαλωσιές τέτοιου είδους μπορούν να προσφέρουν μία ανυψωμένη σκηνή για τις παραστάσεις, επιτρέποντας στους περαστικούς και στα αμάξια να μετακινούνται” ανέφερε η εταιρεία, ενώ αναφέρθηκε και στη χρηστικότητα των κοντέινερ που κατασκευάζονται γρήγορα και είναι αμέσως λειτουργικά.

Φυσικά, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που αναπτύσσονται πρωτότυπες ιδέες για το ασφαλές άνοιγμα των θεάτρων. Πρόσφατα, μία θεατρική ομάδα στην Πράγα είχε πραγματοποιήσει παραστάσεις πίσω από βιτρίνες με μεγάλη επιτυχία και απέδειξε ότι το θέατρο μπορεί να επιστρέψει χωρίς φόβο.

Με πληροφορίες από το Dezeen

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ‘Ενας χρόνος κλειστού πολιτισμού: Οι Art workers μιλούν12.09.2018

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b