MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
19
ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ

21o Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου: Επιστρέφει διαδικτυακά – Δείτε την αφίσα και το τρέιλερ

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Από τις 6 ως τις 14 Απριλίου 2021, το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου προσκαλεί τους σινεφίλ από κάθε γωνιά της Ελλάδας αλλά και της Κύπρου, σ’ ένα ψηφιακό ταξίδι στην 7η Τέχνη.

Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Les retrouvailles: Η στιγμή της αντάμωσης, στα γαλλικά

Ήρθε ο καιρός που περίμενε υπομονετικά το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου για να ανταμώσει ξανά με το κοινό του. Μετά από έναν χρόνο απουσίας εξαιτίας την πανδημίας, ο κινηματογραφικός θεσμός της άνοιξης επιστρέφει δριμύτερος για να γιορτάσει τα 21α του γενέθλια.

Από τις 6 ως τις 14 Απριλίου το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου προσκαλεί τους σινεφίλ από κάθε γωνιά της Ελλάδας αλλά και της Κύπρου, σ’ ένα ψηφιακό ταξίδι στην 7η Τέχνη, μέσα από ένα πρόγραμμα προβολών και συναντήσεων με τους δημιουργούς γαλλικών και γαλλόφωνων ταινιών.

Tο τρέιλερ

H επιθυμία της αντάμωσης, συναίσθημα που πλημμυρίζει κάθε άνθρωπο αυτήν την εποχή σε όλο τον πλανήτη, αποτυπώνεται με συγκλονιστικό τρόπο στο τρέιλερ του φεστιβάλ, από το οποίο η Nowhere Studio εμπνεύστηκε και το εικαστικό της φετινής διοργάνωσης.

Ο δημιουργός του τρέιλερ, νέος και πολλά υποσχόμενος σκηνοθέτης  Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, περιγράφει με λίγα λόγια την έμπνευσή του για το σενάριο αυτής της στιγμής μηδέν της συνάντησης κοινού και μεγάλης οθόνης:  «Ο κόσμος ήρθε ανάποδα. Το πάνω κάτω, το έξω μέσα, το δίπλα μακριά. Σε βλέπω, αλλά δεν είναι σίγουρο ότι είσαι εκεί. Αυτή την περίοδο κάνουμε διδακτορικό στην παράλογη γεωγραφία. Διασχίζουμε κόσμους για να μην συναντηθούμε. Ευτυχώς υπάρχει το σινεμά».

Συντελεστές:

Ηθοποιοί: Έλενα Τοπαλίδου, Μιχάλης Συριόπουλος
Ιδέα & Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος
Φωτογραφία: Γιώργος Κουτσαλιάρης
Μουσική: Larry Gus
Εφέ & Post Production: Άλεξ Δημητριάδης
Διεύθυνση Παραγωγής: Μάρια Ρεπούση
Βοηθός Κάμερας: Βαγγέλης Κασαπάκης
Ευχαριστίες: Θοδωρής Κουτσαύτης, Δανάη Τεζαψίδου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ8o Φεστιβάλ Νέων Χορογράφων: Έρχεται online και δωρεάν στο YouTube Channel του Ιδρύματος Ωνάση12.09.2018

H αφίσα

O Μαρίνος Κολοκοτσάς, καλλιτεχνικός διευθυντής της Nowhere Studio, παρουσιάζει την ιδέα της δημιουργίας του εικαστικού της φετινής διοργάνωσης: «Ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, μέσα από το τρέιλερ του φεστιβάλ αποδίδει το κυρίαρχο συναισθήματα όλων μας στον καιρό της πανδημίας. Σε μια εποχή περιορισμών και ανατροπών, η μεγαλύτερη προσμονή μας, είναι να συναντηθούμε! Για το κύριο εικαστικό της επικοινωνίας του Φεστιβάλ, επιλέξαμε το στιγμιότυπο του τρέιλερ που απεικονίζει την στιγμή πριν την ένωση των δύο πρωταγωνιστών. Η συνέχεια στα σινεμά!»

Το πλήρες πρόγραμμα θα παρουσιαστεί μέσα από την ιστοσελίδα του Φεστιβάλ www.festivalfilmfrancophone.gr την Τρίτη 30 Μαρτίου 2021.

Το καλοκαίρι, το Φεστιβάλ επιστρέφει στα θερινά σινεμά για προβολές των ταινιών του προγράμματος στη μεγάλη οθόνη.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Εάν θέλετε να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα του φεστιβάλ, τότε εγγραφείτε στο νέο του newsletter https://www.ifg.gr/news/newsletter-festival-gallofonou-kinimatografou-tis-ellados/.

 

Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Cine News
Σχετικά Θέματα
Cine News
Cool Crips on Tour: Η νέα ταξιδιωτική εκπομπή της ΕΡΤ θα είναι ο,τι πιο cool
Cine News
Όταν το σινεμά γίνεται κοινότητα: Μια βόλτα στις κινηματογραφικές λέσχες της Ελλάδας
Cine News
Η Hayden Panettiere ήθελε ο κόσμος να μάθει τι σημαίνει να μεγαλώνεις στο Χόλιγουντ
Cine News
Hayden Panettiere: Έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός σε ηλικία 36 ετών
Cine News
Ραντεβού στα Σινεμά #8: Λαΐς, η πιο σινεφίλ ταράτσα του Κεραμεικού
Cine News
Το Outer Banks επιστρέφει για μία τελευταία περιπέτεια: Τι θα δούμε αυτή την εβδομάδα στην TV
Cine News
Bella Ciao#49: Γιατί δεν είδα την «Οδύσσεια»
Art & Culture
Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας: Όλα τα ντοκιμαντέρ που διαγωνίζονται
Cine News
Αρκουδότρυπα: Η απάντηση στις ομοφοφικές αντιδράσεις
Cine News
Park Chan-wook στην TV; Το «No Other Choice» κάνει πρεμιέρα: Όλα όσα αξίζει να δείτε στην TV αυτό το Σαββατοκύριακο
Cine News
Αρκουδότρυπα: Ακυρώθηκε η προβολή σε χωριό της Αιγιαλείας μετά από ομοφοβικές αντιδράσεις
Cine News
Άλφρεντ Χίτσκοκ: Οι ταινίες του «μάστερ του σασπένς» που θα θυμόμαστε για πάντα