MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

MyHeritage: Η πλατφόρμα φέρνει στη “ζωή” παλιές φωτογραφίες μέσω τεχνητής νοημοσύνης

Η διαδικτυακή πλατφόρμα γενεαλογίας, MyHeritage, προσφέρει ένα νέο εργαλείο, με τίτλο “DeepNostalgia”, που χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη, για να ενσωματώσει την κίνηση μέσα σε… παλιές φωτογραφίες.

Monopoli Team

Το MyHeritage είναι μια διαδικτυακή πλατφόρμα γενεαλογίας, που προσφέρει τεστ DNA για να ανακαλύψουμε τη καταγωγή μας -αλλά και μακρινούς συγγενείς μας. Πρόσφατα πρόσθεσε στις υπηρεσίες της ένα νέο εργαλείο, με τίτλο “DeepNostalgia” (Βαθιά Νοσταλγία), που χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη, για να ενσωματώσει την κίνηση μέσα σε… παλιές φωτογραφίες.

Αυτό το εργαλείο δίνει στην ιστορία μία φρέσκια, νέα οπτική, δημιουργώντας ρεαλιστικές απεικονίσεις, οι οποίες μας δίνουν μία ιδέα του πώς θα ήταν οι κινήσεις ενός προσώπου του παρελθόντος (από προγόνους μας μέχρι ιστορικές προσωπικότητες), αν είχε καταγραφεί σε βίντεο.

Το “Deep Nostalgia” χρησιμοποιεί μία νέα τεχνολογία που “ζωντανεύει” πρόσωπα, από την εταιρεία D-ID, που ειδικεύεται στην αναπαράσταση βίντεο χρησιμοποιώντας “εμβυθιστική” τεχνητή νοημοσύνη. Συγκεκριμένα, επιστρατεύει μερικά προ-ηχογραφημένα βίντεο driver που κατευθύνουν τις κινήσεις για την κινούμενη εικόνα και περιλαμβάνουν ακολουθίες πραγματικών ανθρώπινων κινήσεων.

Το πιο κατάλληλο driver επιλέγεται αυτόματα για κάθε πρόσωπο, βασισμένο στον προσανατολισμό του. Στη συνέχεια εφαρμόζεται πάνω στη φωτογραφία και το αποτέλεσμα είναι ένα σύντομο, υψηλής ποιότητας βίντεο ενός προσώπου που μπορεί να χαμογελάσει, να ανοιγοκλείσει τα μάτια του και να κουνηθεί.

“Θα ενθουσιαστείτε όταν δείτε μια οικογενειακή φωτογραφία να ζωντανεύει μπροστά στα μάτια σας μέσω του Deep Nostalgia” δήλωσε ο Gilad Japhet, ιδρυτής και CEO του MyHeritage. “Το να βλέπουμε τα πρόσωπα των προγόνων μας να έρχονται στη ζωή σε ένα βίντεο μάς επιτρέπει να φανταστούμε πώς ήταν στην πραγματικότητα και προσφέρει έναν νέο τρόπο για να συνδεθούμε με την ιστορία της οικογένειας μας”.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε μερικές φωτογραφίες να ζωντανεύουν με την βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΚαλλιτέχνης χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη και αναδημιουργεί ιστορικές φιγούρες12.09.2018

Πηγή: designboom

Περισσότερα από Photo Stories
VIMA_WEB3b