MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ONLINE ΤΑΙΝΙΑ

Να με προσέχεις: Online η ταινία της Hope for Children για τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Η ΜΚΟ «Hope For Children», διαθέτει, για δωρεάν διαδικτυακή παρακολούθηση, την ταινία μικρού μήκους της Leah Kayaleh «Watch Over Me», για την ευαισθητοποίηση σχετικά με τα χαρακτηριστικά της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών.

Online
Monopoli Team

Η ταινία μικρού μήκους «Watch Over Me» («Να με προσέχεις!») της Hope For Children, μιας μη κυβερνητικής οργάνωσης στη Λευκωσία της Κύπρου που εργάζεται και μεριμνά για τα δικαιώματα των παιδιών και των εφήβων, σε σκηνοθεσία της Leah Kayaleh, είναι διαθέσιμη δωρεάν μέσω youtube.

Η ταινία, σε σενάριο και χρηματοδότηση των Leah Kayaleh και Rani Kayaleh, δημιουργήθηκε για σκοπούς ενημέρωσης. Πρόκειται για ένα μέσο ευαισθητοποίησης του κοινού σχετικά με τα χαρακτηριστικά της σεξουαλικής κακοποίησης ενάντια στα παιδιά.

*Δείτε την ταινία εδώ.

Η ΜΚΟ Hope For Children επισημαίνει τα εξής:
  • Το 90% των θυμάτων σεξουαλικής κακοποίησης γνωρίζουν τον θύτη τους
  • Περίπου 1 στα 5 παιδιά στην Ευρώπη θα υποστεί κάποια στιγμή σεξουαλική κακοποίηση
  • 1 στα 4 παιδιά στην Κύπρο υπήρξε θύμα μια φορά στη ζωή του σεξουαλικής κακοποίησης
  • Μια μελέτη έδειξε ότι το 18% των κοριτσιών και το 8% των αγοριών παγκοσμίως έχουν υποστεί σεξουαλική κακοποίηση
  • Αυτοί οι αριθμοί είναι αποτέλεσμα εκτιμήσεων, καθώς πάνω από 60% των θυμάτων φοβούνται να εκμυστηρευτούν σε κάποιον την κακοποίηση που δέχτηκαν, και δεν την καταγγέλλουν ποτέ

Η Σεξουαλική κακοποίηση ενάντια στα παιδιά δεν μπορεί να είναι κάτι που μπορεί να διαφεύγει της προσοχής μας…

Αν υποψιάζεστε ότι κάποιο παιδί βιώνει σεξουαλική κακοποίηση, μπορείτε να τηλεφωνήσετε στο «Hope For Children» CRC Policy Center σε 24ωρη βάση στο 22103234 για να λάβετε καθοδήγηση και στήριξη ή να στείλετε μήνυμα μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας www.uncrcpc.org.cy. Ή μπορείτε να ενημερώσετε την Αστυνομία ή τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας και στη συνέχεια η ομάδα που εργάζεται στο Σπίτι του Παιδιού θα βρίσκεται δίπλα σας για να σας στηρίξει.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b