MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ONLINE ΗΜΕΡΙΔΑ

Αυτός ο Άγνωστος: Online ημερίδα από το Άλμα Ζωής για τις κλινικές μελέτες για τον καρκίνο

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» διοργανώνει διαδικτυακή ημερίδα με θέμα «Κλινικές μελέτες για τον καρκίνο: Αυτός ο Άγνωστος».

Monopoli Team

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» διοργανώνει την Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021, 3:30μμ – 6μμ, διαδικτυακή ημερίδα με θέμα «Κλινικές μελέτες για τον καρκίνο: Αυτός ο Άγνωστος». Η ημερίδα θα μεταδοθεί ζωντανά μέσα από τη σελίδα του Συλλόγου στο Facebook.

Τα δεδομένα από τη διεθνή ερευνητική και ιατρική κοινότητα αναδεικνύουν τόσο τη σημασία όσο και την αξία των κλινικών μελετών στην εξέλιξη και πρόοδο των θεραπειών στον τομέα του καρκίνου. Η γνώση, όμως, των ίδιων των ασθενών για την έννοια και την ουσία των κλινικών μελετών φαίνεται να είναι ελλιπής και συχνά διαστρεβλωμένη, γεγονός που αυξάνει την ανησυχία και τον φόβο απέναντί τους. Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι η αποφυγή ή ακόμα και άρνηση συμμετοχής των ασθενών σε κάποια ενδεχόμενη κλινική μελέτη, η οποία θα μπορούσε να βοηθήσει ουσιαστικά στην ανάπτυξη πιο επωφελών τρόπων αντιμετώπισης και θεραπειών της ασθένειας.

Για τον λόγο αυτό, η διοργάνωση μιας ημερίδας σχετικά με τις κλινικές μελέτες για τον καρκίνο, με τη συμμετοχή ειδικών επιστημόνων αλλά και ασθενών, κρίνεται απαραίτητη και πιστεύουμε πως θα ενισχύσει τη συζήτηση για την αξία των κλινικών δοκιμών στη θεραπεία του καρκίνου ενώ παράλληλα θα συμβάλλει στην καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και της δημιουργίας εσφαλμένων πεποιθήσεων.

Η ημερίδα με μια ματιά

Στόχος της ημερίδας είναι η σφαιρική προσέγγιση του ζητήματος των κλινικών μελετών για τον καρκίνο, δίνοντας βήμα σε έγκριτα μέλη της ιατρικής και επιστημονικής κοινότητας καθώς και σε ασθενείς. Στο πλαίσιο της ημερίδας, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τα νεότερα δεδομένα γύρω από τις κλινικές μελέτες και τον τρόπο που η πανδημία Covid-19 άλλαξε το τοπίο, να λάβουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που χρειάζεται να γνωρίζει κάθε ασθενής σχετικά με τις κλινικές μελέτες και για θέματα ηθικής που ενδέχεται να προκύπτουν, ενώ ειδική αναφορά θα υπάρξει σχετικά με κλινικές μελέτες που αφορούν στον καρκίνο του μαστού. Λόγο θα έχουν και οι ασθενείς, παρουσιάζοντας τη δική τους προσωπική εμπειρία και οπτική από τη συμμετοχή τους σε κλινική μελέτη.

Μπορείτε να βρείτε αναλυτικά το πρόγραμμα της ημερίδας εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο 13ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας έρχεται online και δωρεάν12.09.2018

Σε ποιους απευθύνεται

Η διαδικτυακή ημερίδα «Κλινικές μελέτες για τον καρκίνο: Αυτός ο Άγνωστος» απευθύνεται σε κάθε ασθενή με εμπειρία καρκίνου, φροντιστές, υγειονομικό προσωπικό καθώς και σε οποιονδήποτε έχει ενδιαφέρον για θέματα που αφορούν στον καρκίνο.  

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Η ημερίδα «Κλινικές μελέτες για τον καρκίνο: Αυτός ο Άγνωστος» διοργανώνεται από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» υπό την Αιγίδα της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας και της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας Μαστού. Με την υποστήριξη: Pfizer Hellas

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021, 3:30μμ – 6μμ

Περισσότερα από Σεμινάρια / Διαλέξεις
VIMA_WEB3b