MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Αντζελίνα Τζολί: Πούλησε τον σπουδαιότερο πίνακα του Ουίνστον Τσώρτσιλ για αστρονομικό πόσο

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Η σπουδαία ελαιογραφία του Ουίνστον Τσώρτσιλ με τίτλο «Ο Πύργος του Τεμένους Κουτουμπία» (The Tower of Koutoubia Mosque), ήταν δώρο από τον Ουίνστον Τσώρτσιλ στον Αμερικανό πρόεδρο Φράνκλιν Ρούσβελτ το 1943.

Tower of the Koutoubia Mosque / Πηγή: Christie's
Monopoli Team

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Η ελαιογραφία με τίτλο «Ο Πύργος του Τεμένους Κουτουμπία» (The Tower of Koutoubia Mosque) αποτελεί τον μοναδικό πίνακα που ζωγράφισε ο Ουίνστον Τσώρτσιλ κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και δόθηκε ως δώρο από τον ίδιο, στον Αμερικανό πρόεδρο Φράνκλιν Ρούσβελτ, ως ενθύμιο του ταξιδιού τους στο Μαρακές, μετά τη Διάσκεψη της Καζαμπλάνκα το 1943.

Ο πίνακας αποτυπώνει ένα μαγευτικό τοπίο με το διάσημο τέμενος του 12ου αιώνα στο Μαρακές, την ώρα που ο ήλιος δύει πάνω από την οροσειρά του Άτλαντα και θεωρείται ο σπουδαιότερος σε ιστορική και καλλιτεχνική αξία, πίνακας του Τσώρτσιλ, λόγω της σημασίας του θέματος για τον ίδιο και επειδή υπογραμμίζει τη σημασία της φιλίας μεταξύ των δύο ηγετών, σύμφωνα με δήλωση του Νικ Όρτσαρντ, που είναι επικεφαλής του τμήματος Σύγχρονης Βρετανικής Τέχνης του οίκου Christie’s.

Ο πίνακας του Ουίνστον Τσώρτσιλ, πωλήθηκε για 9,6 εκατομμύρια ευρώ σε δημοπρασία από τον οίκο Christie’s στο Λονδίνο, τη Δευτέρα 1 Μαρτίου. Η τιμή που εξασφάλισε ο πίνακας στη δημοπρασία είναι τετραπλάσια από τις αρχικές εκτιμήσεις και κατέρριψε το προηγούμενο ρεκόρ πίνακα του Τσώρτσιλ που ήταν τα 2 εκατομμύρια ευρώ! Μάλιστα, ο ανώνυμος αγοραστής αγόρασε ακόμα τρία έργα του πρώην Βρετανού πρωθυπουργού, που βγήκαν την ίδια μέρα στο σφυρί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2011, ο σπάνιος πίνακας ανήκε στην μεγάλη συλλογή έργων τέχνης του Μπραντ Πιτ και της Αντζελίνας Τζολί. Το έργο βρέθηκε στα χέρια τους, αφού ο γιος του Ρούζβελτ, Έλιοτ πούλησε τον πίνακα μετά τον θάνατο του πατέρα του το 1945, ο οποίος άλλαξε πολλά χέρια μέχρι να τον αγοράσει τελικά το ζεύγος Τζολί – Πιτ, οι οποίοι πήραν διαζύγιο πέντε χρόνια αργότερα το 2016.

Πηγή: Independent

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜουσείο Μπενάκη: Online παρουσίαση της έκθεσης «1821 Πριν και Μετά»12.09.2018

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Εικαστικά
Σχετικά Θέματα
Εικαστικά
Για δεύτερη πενταετία στο ΕΜΣΤ η Κατερίνα Γρέγου
Art & Culture
Η Callas αποκαλύπτεται μέσα από τα κουστούμια του «Maria»
Εικαστικά
Ελληνικός Κόσμος: Παρατείνεται η μεγάλη, immersive έκθεση για τη Frida Kahlo
Art & Culture
Το πρώτο ONX Showcase στην Αθήνα ψάχνει τον άνθρωπο μέσα στην ψηφιακή τέχνη
Εικαστικά
Το ΕΜΣΤ αποχαιρετά την Ιδρυτική του Διευθύντρια Άννα Καφέτση
Εικαστικά
2ο Φεστιβάλ «Μαζί στη Γιορτή»: Η μεγάλη συνάντηση της ισότιμης συμπερίληψης συνεχίζεται στη Φωκίδα
Cine News
Ο The Boy κάνει ένα τριήμερο takeover στο κτίριο της Στέγης
Εικαστικά
ANTRES MEN στο Domatio Art Space
Εικαστικά
«Είμαι πολύ χαρούμενη και περήφανη»: Το μήνυμα της Tilda Swinton πριν ανοίξει η έκθεσή της στο Onassis Ready (vid)
Εικαστικά
Το ΕΜΣΤ υποδέχεται το καλοκαίρι με τρεις νέες εκθέσεις
Εικαστικά
Το Onassis Culture στην 61η Διεθνή Έκθεση Τέχνης – La Biennale di Venezia
Εικαστικά
Μετά 20 έτη: Στο Καπνεργοστάσιο η 8η Μπιενάλε της Αθήνας