MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Radiohead: Πουλήθηκε σε δημοπρασία σημειωματάριό τους με σκίτσα, παρτιτούρες και στίχους

Ένα σημειωματάριο που χρησιμοποιούσαν οι Radiohead για σκίτσα, παρτιτούρες και στίχους ακυκλοφόρητων τραγουδιών από την περίοδο του «The Bends», πουλήθηκε σε δημοπρασία πριν από λίγες ημέρες για 5.000 λίρες.

Monopoli Team

Ένα σημειωματάριο που χρησιμοποιούσαν οι Radiohead για σκίτσα, παρτιτούρες και ιδέες για στίχους ακυκλοφόρητων τραγουδιών κατά τη διάρκεια προετοιμασιών για το δεύτερο εμβληματικό άλμπουμ τους, «The Bends», πουλήθηκε σε δημοπρασία πριν από λίγες ημέρες για 5.000 λίρες!

Σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών Omega Auctions, ο άνθρωπος που είχε δανείσει ένα ηχητικό σύστημα και μουσικά όργανα στο συγκρότημα βρήκε το σημειωματάριο όταν πήγε να πάρει πίσω τον εξοπλισμό και να καθαρίσει τον χώρο, όπου οι Radiohead έκαναν τις πρόβες τους. Σύμφωνα με δηλώσεις του ίδιου, ενημερώθηκε τότε από το συγκρότημα πως μπορούσε πετάξει ή και να κρατήσει ό,τι θέλει από τα πράγματα που άφησαν πίσω στο στούντιο και τότε εκείνος επέλεξε να κρατήσει το σημειωματάριο.

Credits: Omega Auctions

Ανάμεσα στα διάφορα σκίτσα και τις παρτιτούρες για τραγούδια του άλμπουμ, οι Radiohead είχαν καταγράψει στο τετράδιο μεγέθους Α2 τους στίχους για  τρία ακυκλοφόρητα τραγούδια, τα «Too Easy», «Idiot Boy» και «Dead Bank Clerk». Όπως αναφέρει ο οίκος δημοπρασιών, το σημειωματάριο προσφέρει μια μοναδική ματιά στη δημιουργική διαδικασία προετοιμασιών του συγκροτήματος σε ένα σημείο καμπής της καριέρας τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΒρετανία: To Leeds & Reading Festival επιστρέφει και μάς δίνει ελπίδα12.09.2018

Αρχικά η Omega Auctions είχε εκτιμήσει το σημειωματάριο των Radiohead στις 8.000 με 12.000 λίρες, όμως τελικά μαζί με τους σχετικές χρεώσεις του αγοραστή, το συνολικό κόστος ανήλθε στις 6.400 λίρες.

Πηγή: Dazed

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b