MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
30
ΙΟΥΝΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Προφυλακίστηκε ο Δημήτρης Λιγνάδης – Ετοιμάζει προσφυγή

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρης Λιγνάδης, μετά την απολογία του ενώπιον της 19ης ανακρίτριας της Αθήνας για το αδίκημα του βιασμού κατά συρροή δύο ανηλίκων.

Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Μετά από πολύωρη διαδικασία που ξεκίνησε στις 15.30 και έληξε λίγο πριν τις 2 τα ξημερώματα της Παρασκευής (26/2), οι λειτουργοί της δικαιοσύνης δεν πείστηκαν από τους ισχυρισμούς του Δημήτρη Λιγνάδη ότι είναι αθώος και δεν έχει διαπράξει τους δύο βιασμούς για τους οποίους κατηγορείται και τον έκριναν προφυλακιστέο.

Η 19η τακτική ανακρίτρια είχε ταχθεί υπέρ της σύλληψης του καλλιτέχνη, με βάση τα στοιχεία της εισαγγελικής έρευνας ως προς τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πράξης, τα οποία σε συνδυασμό με τη διάρκεια της δράσης του κρίθηκε ότι τον καθιστούν ύποπτο τέλεσης και νέων αξιόποινων πράξεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΔημήτρης Λιγνάδης: Δηλώνει θύμα του ΣΕΗ12.09.2018

Η απολογία του Δημήτρη Λιγνάδη

Η απολογία του Δημήτρη Λιγνάδη διήρκεσε περίπου τέσσερις ώρες. Είχε παραδώσει απολογητικό υπόμνημα στην δικαστική λειτουργό με το οποίο, αρνούμενος κάθε πράξη, χαρακτήρισε μυθοπλασίες όσα του καταλογίζονται από τους δύο παθόντες. Με την ολοκλήρωση της απολογίας κατέθεσαν στην ανακρίτρια μάρτυρες που προτάθηκαν από τον κατηγορούμενο προς απόδειξη ισχυρισμών που έχει προβάλει για να αντικρούσει τους δύο καταγγέλλοντες.

Πριν ξεκινήσει η απολογία είχε προηγηθεί, στις 12.00, η αυτοπρόσωπη παρουσία του στο Δικαστικό Συμβούλιο, όπου εξετάστηκε η ένσταση ακυρότητας της προδικασίας που είχε υποβάλει διά του πληρεξουσίου δικηγόρου του Αλέξη Κούγια. Η ένσταση απορρίφθηκε από τους δικαστές.

Στο μεταξύ, δύο από τους προτεινόμενους μάρτυρες υπεράσπισης, ο βοηθός σκηνοθέτη Ιωάννης Παναγόπουλος και ο ηθοποιός Αγησίλαος Μικελάτος, ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους πως δεν γνωρίζουν τίποτα σχετικά με την ουσία της υπόθεσης. Διευκρίνισαν, μάλιστα, ότι τα ονόματά τους στην λίστα των μαρτύρων υπεράσπισης του σκηνοθέτη μπήκαν ερήμην τους και τόνισαν πως η «δημοσιοποίηση των ονομάτων τους στην υπόθεση τους έχει δημιουργήσει πρόβλημα και ταλαιπωρία τόσο στους ίδιους όσο και στους οικείους τους».

Ο κατηγορούμενος κρίθηκε προφυλακιστέος με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, για λόγους πρόληψης τέλεσης νέων αδικημάτων εκ μέρους του.

Αντιδρώντας στην προφυλάκιση του Λιγνάδη, ο συνήγορος Αλέξης Κούγιας δήλωσε: «Ήταν μία πολύ δύσκολη διαδικασία. Θα προσφύγουμε κατά της διάταξης της ανακρίτριας για την προσωρινή κράτηση. Είναι μία δικογραφία χωρίς στοιχεία, μία δικογραφία που αν δεν ήταν, ο Λιγνάδης θα ήταν με συνοπτικές διαδικασίες ελεύθερος».

Ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου αποχώρησε από τα δικαστήρια χωρίς να κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους.

Πηγή: Reporter.gr

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Τι Νέα;
Σχετικά Θέματα
Θεατρικά Νέα
Ρόσμερσχολμ: Ο Γιάννης Χουβαρδάς επιστρέφει τη νέα σεζόν στο Θέατρο Τέχνης με Ίψεν
Μουσικά Νέα
Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης και Βιολέτα Ίκαρη ενώνουν τις φωνές τους στο «Ρίζες & Ρεύματα»
Cine News
The Bear: Διαθέσιμος ο τελευταίος κύκλος στο Disney+
Θεατρικά Νέα
Εκάβη – Στη Σκιά της Πολιτείας: Θριαμβευτική υποδοχή στο Ηρώδειο για την παράσταση του Στάθη Λιβαθινού
Εικαστικά
Ταξίδια Φωτός: Η νέα έκθεση της Νεφέλης Μασία στο Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης στη Ρόδο
Art & Culture
Το θέατρο της Δευτέρας: «ΠΟΥΣΤΑΡΑ»
Εκδηλώσεις
Γεννάδειος: Μια ποιητική βραδιά για το ελληνικό καλοκαίρι των Σεφέρη και Ελύτη
Θεατρικά Νέα
Ο Πίνακας: Το ανατρεπτικό έργο του Ernesto Caballero τον Οκτώβριο στο Θέατρο Ψυρρή
Επίκαιρα
Πανσέληνος Ιουνίου: Πότε θα δούμε το εντυπωσιακό «Φεγγάρι της Φράουλας»;
Μουσικά Νέα
Ο δρόμος έχει τη δική του ιστορία: Μεγάλο αφιέρωμα στον Μάνο Λοΐζο στο Καλλιμάρμαρο
Cine News
Το prequel του Legally Blonde είναι επιτέλους εδώ – Τι θα δεις στην TV αυτή την εβδομάδα
Cine News
Οι «Πρόγονοι» στο Φεστιβάλ Αθηνών: Ένα μωσαϊκό από ρετάλια με τη ματιά της Εύας Στεφανή