MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Ο Δρομεάς: Θα γίνει ταινία το δυστοπικό θρίλερ του Στίβεν Κινγκ;

Ο σκηνοθέτης Έντγκαρ Ράιτ και η Paramount Pictures ετοιμάζονται, σύμφωνα με δημοσιεύματα να μεταφέρουν στη μεγάλη οθόνη το δυστοπικό μυθιστόρημα του Στίβεν Κινγκ, «Ο Δρομέας».

Φώτο: Goodreads
Monopoli Team

Το δυστοπικό μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας του Στίβεν Κινγκ «Ο Δρομέας» πρόκειται να μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη από την Paramount Pictures και τον Βρετανό σκηνοθέτη Έντγκαρ Ράιτ, σύμφωνα με την κινηματογραφική ιστοσελίδα Deadline. Οι πληροφορίες θέλουν τον Ράιτ να συνεργάζεται, για τη διασκευή, με τον σεναριογράφο της ταινίας «Ο Σκοτ Πίλγκριμ εναντίον των 7 πρώην», Μάικλ Μπακόλ, με τους δύο να είναι αποφασισμένοι να μείνουν όσο το δυνατόν πιο πιστοί στο πρωτότυπο υλικό.

Στίβεν Κινγκ

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Ο Στίβεν Κινγκ κυκλοφόρησε το βιβλίο το 1982 χρησιμοποιώντας το ψευδώνυμο Richard Bachman. Το μυθιστόρημα τοποθετείται στις Ηνωμένες Πολιτείες, το 2025, σε ένα ολοκληρωτικό, βίαιο και σε οικονομική ύφεση περιβάλλον, όπου οι ήρωες συμμετέχουν σε ένα παιχνίδι με τίτλο «Ο Δρομέας». Οι συμμετέχοντες επιτρέπεται να πάνε οπουδήποτε στον κόσμο, ωστόσο στο κατόπι τους, σύμφωνα με τους κανόνες, βρίσκονται «Κυνηγοί» με αποστολή να τους σκοτώσουν.

Στο συγκεκριμένο μυθιστόρημα βασίστηκε και η ομότιτλη ταινία του Πολ Μίχαελ Γκλέιζερ, με πρωταγωνιστή τον Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ, η οποία κυκλοφόρησε το 1987. Πίσω στο 2017 ο Έντγκαρ Ράιτ είχε γράψει στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ότι αν ήταν να κάνει το remake μιας ταινίας, αυτή θα ήταν ο «Δρομέας», η οποία αν και είχε λάβει ανάμεικτες κριτικές , ωστόσο εγκωμιάστηκε για την ακριβή πρόβλεψη στοιχείων του τρόπου ζωής του 21ου αιώνα.

Έντγκαρ Ράιτ | Φώτο: NME

Με αέρα από το Sundance Film Festival

Ο Έντγκαρ Ράιτ νωρίτερα το 2021 έλαβε θερμές κριτικές κατά τη διάρκεια του κινηματογραφικού φεστιβάλ Sundance, για το μουσικό ντοκιμαντέρ του «The Sparks Brothers». Tο φιλμ επικεντρώνεται στους Ron και Russell Mael, το ντούο πίσω από το δημοφιλές ποπ – ροκ συγκρότημα Sparks.

Επιπλέον, μέσα στη χρονιά αναμένεται η ταινία του «Last Night in Soho», η οποία εκτυλίσσεται με φόντο τον λονδρέζικο κόσμο της μόδας και πρωταγωνιστούν οι Άνια Τέιλορ-Τζόι, Τομαζίν Μακέντζι, Ματ Σμιθ, Νταϊάνα Ριγκ και Τέρενς Σταμπ. Η πρεμιέρα ήταν να πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο του 2020 αλλά η Focus Features την ανέβαλε για τις 22 Οκτωβρίου του 2021.

Πηγές: Deadline και Indiewire

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b