MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
28
ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Παρόντες: Online πρεμιέρα για το νέο ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Σχεδόν έναν χρόνο μετά την κυκλοφορία του «Agora II – Δεσμώτες», ο Γιώργος Αυγερόπουλος επιστρέφει με το νέο του ντοκιμαντέρ «Παρόντες», με θέμα τη διαχείριση της πανδημίας στην Ελλάδα.

Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Το νέο ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου μετά το «Agora II – Δεσμώτες» γυρίστηκε κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης και εξετάζει, όπως αναφέρουν οι δημιουργοί του, «την εξέλιξη και τη διαχείριση της πανδημίας στην Ελλάδα, η οποία πριν προλάβει να επουλώσει τις πληγές της δεκαετούς οικονομικής και κοινωνικής τραγωδίας, κλήθηκε να αντιμετωπίσει τη μεγαλύτερη υγειονομική κρίση της πρόσφατης ιστορίας».

Με φόντο το διαλυμένο δημόσιο σύστημα υγείας, οι επιφανείς πρωταγωνιστές της διαχείρισης της νέας κρίσης μπλέκονται με τις ιστορίες των αφανών ηρώων της. Πολιτικές αποφάσεις και παρασκηνιακοί χειρισμοί μπαίνουν στο μικροσκόπιο και αντιπαρατίθενται με τις μάχες όσων σηκώνουν καθημερινά το βάρος των επιπτώσεων, ενώ τίθενται και μερικά κρίσιμα ερωτήματα για τη μετα-Covid εποχή που ακολουθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑAGORÁ II – Δεσμώτες: Η ταινία του Γιώργου Αυγερόπουλου υποψήφια για το Prix Europa 202012.09.2018

Οι «Παρόντες» θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά διαδικτυακά την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου στις 17:00, παρουσία του δημιουργού και συντελεστών της ταινίας, κατά την διάρκεια του 3ήμερου virtual forum για τη Δημοσιογραφία, που διοργανώνει το iMEdD (incubator for Media Education and Development) από τις 17 έως τις 19 Φεβρουαρίου.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε δωρεάν την avant premiere της ταινίας, καθώς και τη συζήτηση που θα ακολουθήσει αμέσως μετά, κάνοντας απλώς εγγραφή εδώ. Η ταινία που διαρκεί 83 λετπά, θα προβληθεί με δυνατότητα επιλογής ελληνικών ή αγγλικών υποτίτλων.

Η ταινία είναι μια παραγωγή της SmallPlanet για λογαριασμό του iMEdD (incubator for Media Education and Development) και αποτελεί συνέχεια και μετεξέλιξη του ομώνυμου πολυμεσικού project που ξεκίνησε το iMEdD τον Απρίλιο του 2020.

Το iMEdD είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ιδρύθηκε το 2018 με αποκλειστική δωρεά από το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Αποστολή του είναι η προαγωγή και ενίσχυση της διαφάνειας, της εγκυρότητας και της ανεξαρτησίας στη δημοσιογραφία.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Avant Premiere: Τετάρτη 17/2/2021, 17:00

Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Cine News
Σχετικά Θέματα
Cine News
Tim Curry: Από τους στενούς κορσέδες στο camp μακιγιάζ – Η τέχνη του να είσαι «too much»
Cine News
49ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας: Όλα όσα θες να ξέρεις για τη φετινή διοργάνωση
Cine News
Tim Curry: Ο πρωταγωνιστής του “Rocky Horror” έφυγε από τη ζωή – Ο φόρος τιμής στο Broadway
Cine News
Εθνικός Ελληνορώσων: Ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα της ταινίας του Γιώργου Τελτζίδη
Cine News
Spider-Man-Brand New Day: Έτοιμο να ξεπεράσει τον «Τιτανικό» στο παγκόσμιο box office
Cine News
Ραντεβού στα Σινεμά #10: Θερινό Στέλλα στην Κυψέλη, την πιο σινεφιλ γειτονιά
Cine News
Αποχαιρέτησε τον Αύγουστο με μαραθώνιο Scream: Τι βλέπουμε αυτή την εβδομάδα στην TV
Cine News
Τι συνέβη τελικά με το Avatar Aang; Όταν ένα στούντιο δεν εμπιστεύεται το ίδιο του το franchise
Cine News
Μέγκαν Μαρκλ: Σε συζητήσεις για να επιστρέψει σε σειρά του Netflix
Cine News
Από την «Ευτυχία» στο οσκαρικό «Αληθινός Πόνος»: 8 λόγοι για να ανοίξεις την TV αυτό το ΣΚ
Cine News
Ραντεβού στα Σινεμά #9: Σινέ Κήπος, το πιο γουεσαντερσονικό σινεμά της Αθήνας
Cine News
32ο AIFF: Ο Παβελ Παβλικόφσκι στην Αθήνα για την πανελλήνια πρεμιέρα της «Πατρίδας»