MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
09
ΙΟΥΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Παρόντες: Online πρεμιέρα για το νέο ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Σχεδόν έναν χρόνο μετά την κυκλοφορία του «Agora II – Δεσμώτες», ο Γιώργος Αυγερόπουλος επιστρέφει με το νέο του ντοκιμαντέρ «Παρόντες», με θέμα τη διαχείριση της πανδημίας στην Ελλάδα.

Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Το νέο ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου μετά το «Agora II – Δεσμώτες» γυρίστηκε κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης και εξετάζει, όπως αναφέρουν οι δημιουργοί του, «την εξέλιξη και τη διαχείριση της πανδημίας στην Ελλάδα, η οποία πριν προλάβει να επουλώσει τις πληγές της δεκαετούς οικονομικής και κοινωνικής τραγωδίας, κλήθηκε να αντιμετωπίσει τη μεγαλύτερη υγειονομική κρίση της πρόσφατης ιστορίας».

Με φόντο το διαλυμένο δημόσιο σύστημα υγείας, οι επιφανείς πρωταγωνιστές της διαχείρισης της νέας κρίσης μπλέκονται με τις ιστορίες των αφανών ηρώων της. Πολιτικές αποφάσεις και παρασκηνιακοί χειρισμοί μπαίνουν στο μικροσκόπιο και αντιπαρατίθενται με τις μάχες όσων σηκώνουν καθημερινά το βάρος των επιπτώσεων, ενώ τίθενται και μερικά κρίσιμα ερωτήματα για τη μετα-Covid εποχή που ακολουθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑAGORÁ II – Δεσμώτες: Η ταινία του Γιώργου Αυγερόπουλου υποψήφια για το Prix Europa 202012.09.2018

Οι «Παρόντες» θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά διαδικτυακά την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου στις 17:00, παρουσία του δημιουργού και συντελεστών της ταινίας, κατά την διάρκεια του 3ήμερου virtual forum για τη Δημοσιογραφία, που διοργανώνει το iMEdD (incubator for Media Education and Development) από τις 17 έως τις 19 Φεβρουαρίου.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε δωρεάν την avant premiere της ταινίας, καθώς και τη συζήτηση που θα ακολουθήσει αμέσως μετά, κάνοντας απλώς εγγραφή εδώ. Η ταινία που διαρκεί 83 λετπά, θα προβληθεί με δυνατότητα επιλογής ελληνικών ή αγγλικών υποτίτλων.

Η ταινία είναι μια παραγωγή της SmallPlanet για λογαριασμό του iMEdD (incubator for Media Education and Development) και αποτελεί συνέχεια και μετεξέλιξη του ομώνυμου πολυμεσικού project που ξεκίνησε το iMEdD τον Απρίλιο του 2020.

Το iMEdD είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ιδρύθηκε το 2018 με αποκλειστική δωρεά από το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Αποστολή του είναι η προαγωγή και ενίσχυση της διαφάνειας, της εγκυρότητας και της ανεξαρτησίας στη δημοσιογραφία.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Avant Premiere: Τετάρτη 17/2/2021, 17:00

Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Cine News
Σχετικά Θέματα
Cine News
«Κάμπινγκ»: Κυκλοφόρησαν τα πρώτα teaser της νέας παραγωγής του MEGA
Cine News
«Welcome Home!»…και επιστροφή στην παράδοση – Αυτό είναι το 49ο Φεστιβάλ Μικρού Μήκους Δράμας
Cine News
Mother Company: Το ντοκιμαντέρ των Ραπτοτάσιου – Θωμαΐδη στην Πειραιώς 260
Cine News
Η Λουπίτα Νιόνγκο “τόλμησε” να δει την Οδύσσεια με γυναικεία ματιά
Cine News
Το “Extreme Makeover: Home Edition” με τον Σπύρο Σούλη έρχεται στον ΑΝΤ1 – Δείτε το τρέιλερ
Cine News
«Το Σινεμά μάς Ενώνει»: Το ξεχωριστό αφιέρωμα του ERTFLIX σε συνεργασία με την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου
Cine News
Ξαφνικά Φέτος το Καλοκαίρι: Κλασικό Χόλιγουντ και μια πανελλήνια πρεμιέρα – έκπληξη στο σινε Ριβιέρα
Cine News
Directors’ Next Gen στο Cinobo: Ένα ‘κλικ’ πιο κοντά στο μέλλον του ελληνικού σινεμά
Cine News
Από το “Μικρό σπίτι στο λιβάδι” μέχρι δυνατές πρεμιέρες: Τι βλέπουμε αυτή την εβδομάδα στην TV
Cine News
Ξωτικά, μάγοι και binge watching: Τι βλέπουμε αυτό το ΣΚ στην τηλεόραση
Cine News
Καλοκαίρι στο Φουγάρο: Δροσερές βραδιές με θερινό σινεμά, Καραγκιόζη και κουκλοθέατρο για παιδιά
Cine News
Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και του ΕΚΚΟΜΕΔ