MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ταραντίνο: Ποια σκηνή του θεωρεί πιο τρομακτική από το φινάλε της Σιωπής των Αμνών;

Ο Ταραντίνο δήλωσε ότι μία σκηνή που έχει σκηνοθετήσει ο ίδιος είναι πιο… τρομακτική από το συγκλονιστικό φινάλε της Σιωπής των Αμνών. 

Κουέντιν Ταραντίνο
Κουέντιν Ταραντίνο
Monopoli Team

Το Σαββατοκύριακο, ο Κουέντιν Ταραντίνο συμμετείχε σε μία 3ωρη συζήτηση με τον επίσης σκηνοθέτη Έντγκαρ Ράιτ για το Empire Film Podcast.

Στο πλαίσιο αυτής της συζήτησης, μίλησαν για τις πιο τρομακτικές σκηνές στον κινηματογράφο. Τότε ήταν που ο Ταραντίνο ανέφερε ότι θεωρεί μία σκηνή του “Once Upon a Time in Hollywood” πιο… τρομακτική από το φινάλε της “Σιωπής των Αμνών”.

Ποια σκηνή θεωρεί “πιο τρομακτική” από τη Σιωπή των Αμνών;

Ο Ταραντίνο αναφέρεται στη σκηνή, που ο Κλιφ Μπουθ (Μπραντ Πιτ) κατέφτασε στο ράντσο που είχε καταλάβει η αίρεση της οικογένειας Μάνσον. Όσο ήταν εκεί αποφάσισε να ελέγξει την υγεία του ιδιοκτήτη Τζορτζ Σπαν (Μπρους Ντερν), καθώς νόμιζε ότι τον κρατούσαν αιχμάλωτο, με αποτέλεσμα να εξοργίσει τα μέλη της αίρεσης.

Ο σκηνοθέτης περιέγραψε τη σκηνή αυτή ως “ένα από τα μεγαλύτερα κατορθώματα του” και μάλιστα δήλωσε ότι πιστεύει ότι περιέχει περισσότερο “τρόμο” από την αναμέτρηση της Κλαρις Σταρλινγκ με τον Μπάφαλο Μπιλ στο συγκλονιστικό φινάλε της “Σιωπής των Αμνών”.

“Υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο σασπένς και τον τρόμο” εξήγησε ο σκηνοθέτης. “Το σασπένς αφορά αυτό που πρόκειται να γίνει. Ο τρόμος είναι αυτό που φοβάσαι ότι ξέρεις ακριβώς τι πρόκειται να γίνει και δεν θες να το δεις. Νομίζω αυτό είναι χειρότερο”.

Ανέφερε ότι παρ’ όλο που η “Σιωπή των Αμνών” είναι μια “εξαιρετική” ταινία, μπορεί να “αποκρούσει μία πλευρά της”.

“Δεν πίστευα ότι η Τζόντι Φόστερ θα πεθάνει. Σε αυτό το σημείο της ταινίας, θα μου έκανε εντύπωση αν ο Μπάφαλο Μπιλ την σκότωνε. Έχω δει υπερβολικά πολλές ταινίες για να νομίζω ότι αυτό θα μπορούσε να συμβεί. Με συνεπήρε η στιγμή, αλλά και πάλι χρησιμοποιήσα το κινηματογραφικό μου μυαλό” ανέφερε ο Ταραντίνο, συνεχίζονας ότι ένας από τους λόγους που η δική του σκηνή στο ράντσο ήταν αποτελεσματική είναι ότι ο “Κλιφ θα μπορούσε να πεθάνει”.

Ανέφερε, μάλιστα, ότι όταν είδε την ταινία του με κοινό για πρώτη φορά “κατάφερε κάτι πολύ δύσκολο για μία ταινία. Κατάφερε τον τρόμο. Το κοινό φοβόταν για τον Κλιφ. Ο αέρας στο σινεμά άλλαξε. Όλοι φοβήθηκαν πραγματικά” κατέληξε.

Δεν ξέρουμε αν αυτή η σκηνή ήταν πράγματι πιο τρομακτική από το συγκλονιστικό φινάλε της “Σιωπής των Αμνών”, πάντως το “Once Upon a Time in Hollywood” αποτελεί την πιο εμπορικά επιτυχημένη ταινία του Ταραντίνο.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b