MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Poor Things: Είναι αυτή η νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου με την Έμα Στόουν;

Ο Έλληνας σκηνοθέτης Γιώργος Λάνθιμος και η πρωταγωνίστρια της “Ευνοούμενης” Έμα Στόουν φαίνεται ότι θα συνεργαστούν για ακόμη μια φορά σε μία ταινία, με τίτλο “Poor Things”. 

Monopoli Team

Ο Έλληνας σκηνοθέτης Γιώργος Λάνθιμος και η πρωταγωνίστρια της “Ευνοούμενης” Έμα Στόουν φαίνεται ότι θα συνεργαστούν για ακόμη μια φορά σε μία ταινία, με τίτλο “Poor Things”.

Πρόκειται για την κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου “Poor Things” (“Χαμένα Κορμιά”) του Σκοτσέζου συγγραφέα Alasdair Gray, ο οποίος κατά κάποιον τρόπο έγραψε ξανά την ιστορία του Φράνκενσταιν, αντικαθιστώντας το τέρας με την Μπέλα Μπάξτερ, μία όμορφη νέα γυναίκα που έρχεται πίσω στη ζωή με τον εγκέφαλο ενός βρέφους.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του The Film Stage, αυτή είναι η περίληψη της ταινίας: “Φαινομενικά τα απομνημονεύματα ενός ιατρού στην Σκωτία του 19ου αιώνα, η αφήγηση ακολουθεί την περίεργη ζωή της ασταθούς Μπέλα Μπάξτερ, μίας χειραφετημένης γυναίκας που γίνεται η γυναίκα-Φράνκεσταιν. Το όνομα της δεν είναι στην πραγματικότητα Μπέλα. Ως Βικτόρια Μπλέσινγκτον πνίγηκε για να γλιτώσει από τον βίαιο σύζυγό της, αλλά ένας χειρούργος αφαίρεσε τον εγκέφαλο του βρέφους που είχε στην κοιλιά της και τον μετέφερε στο κρανίο της, για να την φέρει πίσω στη ζωή. Η ανεστημένη Μπέλα έχει την νοητική ηλικία ενός παιδιού. Αρραβωνιασμένη και έτοιμη να παντρευτεί, το σκάει με έναν ύποπτο δικηγόρο που την πηγαίνει σε μία μεγάλη περιπέτεια, από την Αλεξάνδρεια μέχρι το Παρίσι. Όσο, όμως, ο εγκέφαλος της ωριμάζει, η Μπέλα αναπτύσσει κοινωνική συνείδηση. Οι νέοι αρραβώνες της όμως διακόπτονται όταν ο πρώην άντρας της την αναγνωρίζει ως Βικτόρια”.

Σύμφωνα με την εταιρία παραγωγής, Element Pictures, το “Poor Things θα σκηνοθετήσει ο Γιώργος Λάνθιμος, ενώ σεναριογράφοι θα είναι ο ίδιος και ο Τόνι ΜακΝαμάρα (ο οποίος έγραψε και την “Ευνοούμενη”. Πρωταγωνίστρια θα είναι η Έμα Στόουν ως Μπέλα Μπάξτερ.

Τα γυρίσματα αναμένονται να ξεκινήσουν φέτος το φθινόπωρο, επομένως δεν θα δούμε την ταινία πριν το 2022.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b