MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ινδία: Τα ρομπότ στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά της πανδημίας

Το ρομπότ «Μίτρα» βοηθάει ιατρικό προσωπικό και ασθενείς στον αγώνα κατά του κορονοϊού στην Ινδία και γίνεται ένα από τα πιο δημοφιλή ρομπότ της επικαιρότητας.

ρομπότ
Mitra, στο νοσοκομείο Fortis στο Μπανγκαλόρ
Monopoli Team

Στην Ινδία, τη δεύτερη χώρα με τα περισσότερα κρούσματα κορονοϊού, ένα νοσοκομείο έχει επιστρατεύσει το ρομπότ «Μίτρα» για να φέρει σε επαφή τους ασθενείς με τα κοντινά τους πρόσωπα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΔιαδικτυακός μαραθώνιος εκπαιδευτικής ρομποτικής για μαθητές, από τον WRO Hellas12.09.2018

Λίγα λόγια για το ρομπότ «Μίτρα»

Η εταιρεία Invento Robotics, που εδρεύει στην Μπανγκαλόρ, κατασκεύασε ρομπότ, ειδικά σχεδιασμένα για να επιτελούν ποικίλες βοηθητικές εργασίες. Το πιο διάσημο μοντέλο της εταιρείας είναι το Μίτρα, που σημαίνει «φίλος» στα χίντι.

Χρησιμοποιώντας τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου, το ρομπότ μπορεί να αναγνωρίζει τα πρόσωπα με τα οποία έχει επικοινωνήσει στο παρελθόν. Το Μίτρα μπορεί να μετακινείται μεταξύ των θαλάμων σε ένα νοσοκομείο, βοηθώντας τους ασθενείς να επικοινωνήσουν και να δουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα καθώς και το ιατρικό προσωπικό που δεν έχει πρόσβαση στους θαλάμους. Και το καταφέρνει μέσω κάμερας και μίας οθόνης που είναι προσαρτημένη στο στήθος του.

«Το Μίτρα μπορεί ακόμα και να είναι βοηθός νοσοκόμου ή γιατρού, θυμίζοντάς τους την εκάστοτε φαρμακευτική αγωγή», λέει ο Balaji Viswanathan, διευθύνων σύμβουλος της Invento Robotics.

ρομπότ

Το νοσοκομείο Yatharth στην πόλη Noida της Ινδίας, έχει εισάγει δύο Μίτρα  — το ένα στην είσοδό του για την εξέταση ασθενών για συμπτώματα κορονοϊού και το άλλο στη μονάδα εντατικής θεραπείας. «Μέσα στις ΜΕΘ το Μίτρα βοηθάει τους ασθενείς να συνδεθούν με τις οικογένειές τους, μέσω ζωντανών βίντεο. Παρέχει επίσης την ευκαιρία στις οικογένειες των ασθενών να ρίξουν μια ματιά στους αγαπημένους τους», αναφέρει ο διευθυντής του νοσοκομείου Kapil Tyagi. «Οι ασθενείς χαίρονται και αποκτούν μία πιο θετική διάθεση με τις επισκέψεις των ρομπότ. Συχνά μάλιστα βγάζουν selfies με το Μίτρα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΚορονοϊός-Εμβόλιο: Οι εθελοντές που συμμετείχαν στις δοκιμές αποκαλύπτουν τις παρενέργειες12.09.2018

Εξίσου σημαντικό είναι ότι έχει εξασφαλιστεί η απόλυτη ασφάλεια σε αυτή την επικοινωνία ανάμεσα σε γιατρούς, ασθενείς και τις οικογένειές τους, καθώς έχει δημιουργηθεί ένας θαλαμίσκος γύρω από το ρομπότ για την παροχή ιδιωτικότητας.

Πηγή: CNN Business 

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b