MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ONLINE ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

30 χρόνια «Σιωπή των Αμνών»: Όλα όσα αποκάλυψαν οι Άντονι Χόπκινς και Τζόντι Φόστερ

Οι βραβευμένοι με Όσκαρ ηθοποιοί, μίλησαν για την καριέρα τους και την «Σιωπή των Αμνών», στα πλαίσια διαδικτυακής συζήτησης του περιοδικού Variety.

Monopoli Team

30 χρόνια πέρασαν από την κυκλοφορία της ταινίας «Η Σιωπή των Αμνών» που συγκλόνισε κοινό και κριτικούς και κέρδισε τα μεγαλύτερα βραβεία στα Όσκαρ του 1992: Καλύτερης Ταινίας, Σεναρίου, Σκηνοθεσίας, Α’ Ανδρικού ρόλου για τον Άντονι Χόπκινς και Α’ Γυναικείου ρόλου για την Τζόντι Φόστερ.

Ο εμβληματικός ρόλος του κανίβαλου ψυχιάτρου Χάνιμπαλ Λέκτερ, συνδέθηκε τόσο έντονα με τον Άντονι Χόπκινς, που του χάρισε το Όσκαρ, με μόλις 16 λεπτά παρουσίας στην ταινία, ενώ παραμένει ο μικρότερος σε διάρκεια ρόλος που κερδίζει βραβείο Α’ Ανδρικού.

Άντονι Χόπκινς, Τζόντι Φόστερ και Τζόναθαν Ντέμι (σκηνοθέτης)

Οι δυο ηθοποιοί ενώθηκαν διαδικτυακά, στο πλαίσιο συζητήσεων μεταξύ ηθοποιών, που διοργανώνει κάθε χρόνο το περιοδικό Variety. Μίλησαν για την συμμετοχή τους στο ψυχολογικό θρίλερ που σημάδεψε τις καριέρες τους και αποκάλυψαν διάφορες λεπτομέρειες από τα γυρίσματα, που θυμούνται ακόμα και τώρα.

Αποκαλύψεις από τα γυρίσματα

Οι δυο τους γνωρίστηκαν πρώτη φορά στην ανάγνωση του σεναρίου που έλαβε χώρα στο Λονδίνο, πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα. Η Φόστερ αποκάλυψε πως ένιωσε τρομοκρατημένη όταν ο Χόπκινς άρχισε να ερμηνεύει τον Χάνιμπαλ Λέκτερ. «Ένιωσα ένα ρίγος να με διαπερνά», σημειώνει η 58χρονη ηθοποιός.

Σκηνή από την ταινία

Όταν ο Χόπκινς έλαβε για πρώτη φορά το σενάριο, αρχικά πίστευε ότι ήταν μια ταινία για παιδιά. «Ήμουν στο Λονδίνο το 1989, κάνοντας ένα έργο που ονομάζεται «Μ. Butterfly» και θυμάμαι ότι ήταν το καλύτερο σενάριο που είχα διαβάσει ποτέ».

Οι σημαντικότεροι ρόλοι τους

«Ήταν μια περιπέτεια που άλλαξε τη ζωή μας, αυτή η ταινία», είπε η Φόστερ πριν ρωτήσει τον 83χρονο Χόπκινς: «Είμαι βέβαιη ότι εξακολουθούν να έρχονται άνθρωποι σε σένα και να λένε: «Θα θέλατε ένα ωραίο Chianti;». «Ω ναι», απάντησε τότε ο Χόπκινς. «Το κάνουν».

Οι δύο μίλησαν επίσης για την εύρεση των χαρακτήρων μέσα από τις φωνές τους, με τον Χόπκινς να λέει ότι ο ψυχρός τόνος του Χάνιμπαλ του ήρθε γρήγορα. «Ήξερα πώς ήταν ο χαρακτήρας», είπε ο Χόπκινς. «Η φωνή είχε εντυπωθεί στο μυαλό μου στην πρώτη ανάγνωση».

Χάνιμπαλ Λέκτερ

Η έμπνευση του Χόπκινς για τον ρόλο του Χάνιμπαλ

Ο Χόπκινς αναφέρει δυο πηγές έμπνευσής του για τη δημιουργία του χαρακτήρα του δρ. Λέκτερ. Πρώτον, δανείστηκε στοιχεία από τον ανταγωνιστή της ταινίας «2001: Η Οδύσσεια του Διαστήματος». «Είναι σαν μηχανή», λέει ο Χόπκινς για τον Λέκτερ. «Απλώς μπαίνει κάπου σαν σιωπηλός καρχαρίας». Ανέφερε επίσης, έναν καθηγητή του στην Βασιλική Ακαδημία Δραματικής Τέχνης. «Είχε μια κοφτερή φωνή που μπορούσε να σε διαλύσει…Η ανάλυσή του για το τι κάνεις λάθος ήταν τόσο ακριβής. Είναι μια μέθοδος που έμεινε μαζί μου για όλη μου τη ζωή», αναφέρει χαρακτηριστικά ο ηθοποιός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΦεντερίκο Φελίνι: Αναδρομή στις σπουδαιότερες ταινίες του εμβληματικού δημιουργού12.09.2018

Tέλος, οι δυο ηθοποιοί μίλησαν για τους πρόσφατους ρόλους στις ταινίες «Ο Πατέρας» και «The Mauritanian», που μπορεί να τους φέρει πάλι στις υποψηφιότητες των Όσκαρ.

Δείτε το διαδικτυακό τους reunion εδώ:
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΛουπέν: Πέντε λόγοι που όλοι βλέπουν την νέα γαλλική σειρά του Netflix που σπάει κάθε ρεκόρ12.09.2018

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b