MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΙΟΥΝΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Άγνωστοι λεηλάτησαν το Διεθνές Κέντρο και το Ωδείο Athenaeum

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Κατά τη διάρκεια του lockdown, άγνωστοι μέχρι στιγμής δράστες μπήκαν ανενόχλητοι στο χώρο που στεγάζεται το Καλλιτεχνικό Κέντρο και το Ωδείο Athenaeum, βανδάλισαν τους χώρους και έκλεψαν πολλά μουσικά όργανα.

Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Μεγάλη καταστροφή για το Διεθνές Κέντρο και το Ωδείο Athenaeum

Η έρημη, λόγω lock down, οδός Αδριανού, όπου στο νούμερο 3 εδώ και 22 χρόνια στεγάζονται το Διεθνές Καλλιτεχνικό Κέντρο και το Ωδείο Athenaeum (Ατενέουμ), έδωσαν μία λαμπρή ευκαιρία σε κλέφτες να κόψουν σιδεριά παραθύρου, να παραβιάσουν πόρτες και με την ησυχία τους να βανδαλίσουν, καταστρέψουν και απογυμνώσουν το κτήριο αλλά και να απαλλοτριώσουν τη μεγάλη περιουσία των δύο οργανισμών.

Βανδαλισμοί και κλοπές

Κάποια στιγμή, τις τελευταίες 20 ημέρες, οι παραπάνω αναφερόμενοι παραβατικοί εγκαταστάθηκαν, στην ουσία, στο κτήριο και αφού έψαξαν σχολαστικά και άδειασαν όλες τις βιβλιοθήκες -μουσικές και της διοίκησης-, τα γραφεία, το λογιστήριο και τους υπόλοιπους χώρους του, έκλεψαν ή κατέστρεψαν τα πάντα: κιθάρες, βιολοντσέλο κοντραμπάσο, άρπα, μεταλλόφωνα και ξυλόφωνα, 3 σετ ντραμς, πίνακες, γλυπτά και φωτιστικά, τηλεφωνικό κέντρο και υπολογιστές, σωληνώσεις ύδρευσης, θέρμανσης και καλωδιώσεις ΔΕΗ, με αποκορύφωμα την καταστροφή του σετ των μεγάλων κρουστών, που δεν μπορούσαν να μεταφέρουν, για να αποσπάσουν τα μεταλλικά στεφάνια των τυμπάνων και τέλος προχώρησαν στον ψεκασμό όλου του εσωτερικού του τριώροφου κτηρίου με σκόνη από τους πυροσβεστήρες.

Από τον ψεκασμό δεν γλύτωσαν ούτε και τα 18 πιάνα που βρέθηκαν ανοικτά και σε άθλια κατάσταση. Τελικά, κάτοικος της περιοχής τους αντιλήφθηκε, κάποια στιγμή που έφευγαν και έγινε γνωστή και η τεράστια καταστροφή – παράπλευρη συνέπεια της πανδημίας.

Το Athenaeum, διοίκηση, καθηγητές και σπουδαστές, αυτή τη στιγμή, μετά το πρώτο μεγάλο σοκ και αναμένοντας την απόφαση για την επαναλειτουργία και των Ωδείων, έχει αποδοθεί σε έναν αγώνα αποκατάστασης κάποιων βασικών συνθηκών λειτουργίας του ώστε να προχωρήσουν απρόσκοπτα οι εξετάσεις για τα διπλώματα τον Ιανουάριο και τον Ιούνιο, αλλά και τα μαθήματα των 200 σπουδαστών του.

Athenaeum
Αδριανού 3, Θησείο, 10555, Αθήνα, τηλ. επικοινωνίας 6944 660958
www.athenaeum.edu.gr, [email protected]

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Τι Νέα;
Σχετικά Θέματα
Θεατρικά Νέα
Μανώλης Χιώτης: Φωτογραφίες από την εντυπωσιακή πρεμιέρα της παράστασης
Cine News
Κάμπινγκ: Μόλις κυκλοφόρησαν τα πρώτα καρέ της νέας σειράς του MEGA
Cine News
4ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ανάφης: Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου παρουσιάζει το rough cut της νέας του ταινίας
Μουσικά Νέα
Pump It Up: Η νέα καλοκαιρινή επιτυχία των Akcent
Μουσικά Νέα
Ο James Arthur στο Sani Festival: Από το Impossible στα δισεκατομμύρια streams – Η πορεία ενός παγκόσμιου star
Μουσικά Νέα
Πόσο Ακόμη: Άλλο ένα νέο τραγούδι από τον Παύλο Παυλίδη πριν το Release Athens 2026
Cine News
Η COSMOTE TV γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής με ένα ξεχωριστό τηλεοπτικό αφιέρωμα
Επίκαιρα
Ακάθεκτος ο ελληνικός τουρισμός: Αύξηση 10,6% στις αφίξεις και 9,5% στις εισπράξεις τον Απρίλιο
Εκδηλώσεις
Από το Ηρώδειο μέχρι το Παγκράτι: Η Αθήνα γιορτάζει (δωρεάν) την Ημέρα της Μουσικής
Θεατρικά Νέα
Το Θέατρο Πρόβα αποχαιρετά τον ηθοποιό Σωτήρη Τσόγκα
Εκδηλώσεις
Το Αρχαίο Στάδιο Επιδαύρου «ανοίγει» τα μεσάνυχτα με δύο ξεχωριστές παραστάσεις
Εκδηλώσεις
1ο Φεστιβάλ Ολυμπίων: Έναρξη την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής με τη Big Band και δωρεάν είσοδο