MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
07
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Αποκλονίστηκε η Ψυχή μου: Η ταινία του Σύλλα Τζουμέρκα στο Co-production Market του 71ου Φεστιβάλ Βερολίνου

Το «Μy Soul Startled» («Αποκλονίστηκε η Ψυχή μου»), η νέα ταινία του Σύλλα Τζουμέρκα, σε συμπαραγωγή του Ιδρύματος Ωνάση και της Ηomemade Films, θα παρουσιαστεί στη Berlinale Co-production Market 2021 του 71ου φεστιβάλ Βερολίνου.

Monopoli Team

To «Μy Soul Startled» («Αποκλονίστηκε η Ψυχή μου»), μία ιστορία βασισμένη στις νουβέλες του συγγραφέα Γιάννη Ζερβού, είναι το νέο κινηματογραφικό πρότζεκτ του Σύλλα Τζουμέρκα, σε συμπαραγωγή του Ιδρύματος Ωνάση και της Ηomemade Films.

Η ταινία επιλέχθηκε μαζί με 24 ακόμη πρότζεκτ από όλον τον κόσμο για να παρουσιαστούν στην αγορά συμπαραγωγών του 71ου φεστιβάλ Βερολίνου, που φέτος θα πραγματοποιηθεί online στις αρχές Μαρτίου.

Η ταινία – γυρισμένη στα ελληνικά, τα αγγλικά, τα ιταλικά, αλλά και το ιδιαίτερο γλωσσικό ιδίωμα των νησιών – διαδραματίζεται σχεδόν εξ ολοκλήρου στα Δωδεκάνησα του προηγούμενο αιώνα και είναι βασισμένη σε αναμνήσεις από τη δεκαετία του ’80 στα νησιά καθώς και στις νουβέλες ενός Καλύμνιου συγγραφέα, του Γιάννη Ζερβού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΓαλλικό Ινστιτούτο: Νέα μουσική δράση μάς φέρνει σε επαφή με τη γαλλόφωνη μουσική12.09.2018

Με συμπαραγωγό το Ίδρυμα Ωνάση, την υποστήριξη των Δήμων Καλύμνου και Νισύρου και τη συνεργασία του Κέντρου Έρευνας Χορού Ραϋμόνδου και Ισιδώρας Ντάνκαν, η ταινία ξεκίνησε τα γυρίσματα το καλοκαίρι του 2020, με έρευνα, εντοπισμό τοποθεσιών και μια σειρά εργαστηρίων σε Αθήνα, Κάλυμνο και Νίσυρο.

Στα εργαστήρια συμμετείχαν οι ηθοποιοί: Γιάννης Βασιλώττος, Μαρία Διακοπαναγιώτου, Βασίλης Κανάκης, Εριέττα Κέλλη, Κίμωνας Κουρής, Ολια Λαζαρίδου, Αμαλία Μουτούση, Γιούλα Μπούνταλη, Αργύρης Ξάφης, Kώστας Ξυκομηνός, Νίκη Παπανδρέου, Αγγελική Παπούλια, Χρήστος Πασσαλής, Κατερίνα Ρουσσιάκη, Ζωή Σιγαλού, Μαρίνα Σιώτου, Θάνος Τοκάκης, Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, Ελλη Τρίγγου, Αννα Τσακουρίδου, Γιώργος Φασούλας, Μαρία Φιλίνη. Μαζί τους και η Θεατρική Ομάδα Καλύμνου, ερασιτέχνες και μαθητές από τα νησιά, λογοτέχνες και μελετητές και η ενδυματολόγος Μάρλι Αλειφέρη.

Υπόλοιποι συντελεστές:

Παραγωγός: Μαρία Δρανδάκη
Δραματουργική επιμέλεια: Ιλειάνα Δημάδη
Project manager εργαστηρίων και ανάπτυξης: Βάσια Ατταριάν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΕθνικό Θέατρο: «Ο άνθρωπος που γελά», ο «Τίμων ο Αθηναίος» και άλλες παραστάσεις στο Κανάλι της Βουλής12.09.2018

Περισσότερα από Cine News
Σχετικά Θέματα
Cine News
Astropolitics: Το KINO Athens στο Ίδρυμα Ευγενίδου με προβολή ντοκιμαντέρ και συζήτηση
Cine News
The Testaments: Το Disney+ αποκαλύπτει το επίσημο τρέιλερ και το πόστερ της νέας σειράς
Cine News
«Γιατί είναι μαύρα τα βουνά»: Το ντοκιμαντέρ για τη δημοτική μουσική και τα ηπειρώτικα έθιμα στο 28ο ΦΝΘ
Cine News
Επιτέλους, η "Νύφη" αποκτά τη δική της φωνή
Cine News
Ζωούπολη 2: Η ταινία – φαινόμενο έρχεται στο Disney+
Cine News
28ο ΦΝΘ: Όλες οι παράλληλες εκδηλώσεις της φετινής διοργάνωσης
Cine News
Το παιδικό κανάλι Keedoo διαθέσιμο πλέον στην COSMOTE TV
Cine News
28ο ΦΝΘ: Σινεμά χωρίς αποκλεισμούς με διευρυμένες δράσεις προσβασιμότητας
Cine News
Από το βιβλίο στην οθόνη - Αφιέρωμα στην Ταινιοθήκη της Ελλάδoς
Cine News
"Οι περιπέτειες του νεαρού Σέρλοκ Χολμς" ζωντανεύουν στη μικρή οθόνη
Cine News
H COSMOTE TELEKOM μεγάλος Χορηγός του 28ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης
Art & Culture
Όταν το ντοκιμαντέρ είναι απόν, ο πολιτισμός και η μνήμη απειλούνται με εξαφάνιση