MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
20
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Αποκλονίστηκε η Ψυχή μου: Η ταινία του Σύλλα Τζουμέρκα στο Co-production Market του 71ου Φεστιβάλ Βερολίνου

Το «Μy Soul Startled» («Αποκλονίστηκε η Ψυχή μου»), η νέα ταινία του Σύλλα Τζουμέρκα, σε συμπαραγωγή του Ιδρύματος Ωνάση και της Ηomemade Films, θα παρουσιαστεί στη Berlinale Co-production Market 2021 του 71ου φεστιβάλ Βερολίνου.

Monopoli Team

To «Μy Soul Startled» («Αποκλονίστηκε η Ψυχή μου»), μία ιστορία βασισμένη στις νουβέλες του συγγραφέα Γιάννη Ζερβού, είναι το νέο κινηματογραφικό πρότζεκτ του Σύλλα Τζουμέρκα, σε συμπαραγωγή του Ιδρύματος Ωνάση και της Ηomemade Films.

Η ταινία επιλέχθηκε μαζί με 24 ακόμη πρότζεκτ από όλον τον κόσμο για να παρουσιαστούν στην αγορά συμπαραγωγών του 71ου φεστιβάλ Βερολίνου, που φέτος θα πραγματοποιηθεί online στις αρχές Μαρτίου.

Η ταινία – γυρισμένη στα ελληνικά, τα αγγλικά, τα ιταλικά, αλλά και το ιδιαίτερο γλωσσικό ιδίωμα των νησιών – διαδραματίζεται σχεδόν εξ ολοκλήρου στα Δωδεκάνησα του προηγούμενο αιώνα και είναι βασισμένη σε αναμνήσεις από τη δεκαετία του ’80 στα νησιά καθώς και στις νουβέλες ενός Καλύμνιου συγγραφέα, του Γιάννη Ζερβού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΓαλλικό Ινστιτούτο: Νέα μουσική δράση μάς φέρνει σε επαφή με τη γαλλόφωνη μουσική12.09.2018

Με συμπαραγωγό το Ίδρυμα Ωνάση, την υποστήριξη των Δήμων Καλύμνου και Νισύρου και τη συνεργασία του Κέντρου Έρευνας Χορού Ραϋμόνδου και Ισιδώρας Ντάνκαν, η ταινία ξεκίνησε τα γυρίσματα το καλοκαίρι του 2020, με έρευνα, εντοπισμό τοποθεσιών και μια σειρά εργαστηρίων σε Αθήνα, Κάλυμνο και Νίσυρο.

Στα εργαστήρια συμμετείχαν οι ηθοποιοί: Γιάννης Βασιλώττος, Μαρία Διακοπαναγιώτου, Βασίλης Κανάκης, Εριέττα Κέλλη, Κίμωνας Κουρής, Ολια Λαζαρίδου, Αμαλία Μουτούση, Γιούλα Μπούνταλη, Αργύρης Ξάφης, Kώστας Ξυκομηνός, Νίκη Παπανδρέου, Αγγελική Παπούλια, Χρήστος Πασσαλής, Κατερίνα Ρουσσιάκη, Ζωή Σιγαλού, Μαρίνα Σιώτου, Θάνος Τοκάκης, Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, Ελλη Τρίγγου, Αννα Τσακουρίδου, Γιώργος Φασούλας, Μαρία Φιλίνη. Μαζί τους και η Θεατρική Ομάδα Καλύμνου, ερασιτέχνες και μαθητές από τα νησιά, λογοτέχνες και μελετητές και η ενδυματολόγος Μάρλι Αλειφέρη.

Υπόλοιποι συντελεστές:

Παραγωγός: Μαρία Δρανδάκη
Δραματουργική επιμέλεια: Ιλειάνα Δημάδη
Project manager εργαστηρίων και ανάπτυξης: Βάσια Ατταριάν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΕθνικό Θέατρο: «Ο άνθρωπος που γελά», ο «Τίμων ο Αθηναίος» και άλλες παραστάσεις στο Κανάλι της Βουλής12.09.2018

Περισσότερα από Cine News
Σχετικά Θέματα
Cine News
38ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου: Masterclass με τον σκηνοθέτη Γιάννη Οικονομίδη
Cine News
Νύχτες Πρεμιέρας: «Late Night Specials» προβολές με Σκορσέζε και Κιούμπρικ
Cine News
Dune 3: Teaser και posters αποκαλύπτουν το εντυπωσιακό καστ
Cine News
Η Χάνα Μοντάνα επιστρέφει… 20 χρόνια μετά στο Disney+
Cine News
Το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου κλείνει τα 25 του χρόνια
Cine News
28ο ΦΝΘ: Αυλαία με την απονομή των βραβείων – Τα ντοκιμαντέρ που διακρίθηκαν
Cine News
Όσκαρ για τον Sean Penn χωρίς τον Sean Penn – Γιατί απουσίαζε από την τελετή;
Cine News
Κασσάνδρα Κουλουκουντής: Η Ελληνίδα που κέρδισε το πρώτο Όσκαρ Κάστινγκ στην ιστορία του θεσμού
Cine News
Oscars 2026: H συγκινητική ερμηνεία της Μπάρμπρα Στράιζαντ για τον Ρόμπερτ Ρέντφορντ
Cine News
Ο Χαβιέ Μπαρδέμ είπε “όχι στον πόλεμο” από τη σκηνή των Όσκαρ
Cine News
Oscars 2026: Σάρωσε το «Μια μάχη μετά την άλλη» – Όλοι οι νικητές
Cine News
Δύο ολοκαίνουριες σειρές και συναρπαστικές ταινίες – Τι θα δούμε αυτή την εβδομάδα στην TV