MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΈΑ

Έτος Δάντη: Η Ιταλία ξεκινά τις εκδηλώσεις με μία εικονική έκθεση στην γκαλερί Ουφίτσι

Η Ιταλία ξεκινά τις εκδηλώσεις για την επέτειο 700 χρόνων από τον θάνατο του Δάντη με μία εικονική έκθεση από την γκαλερί Ουφίτσι.

Δάντης, Andrea del Castagno, Galleri Uffizi
Monopoli Team

Η Ιταλία ξεκινά τις εκδηλώσεις για την επέτειο 700 χρόνων από τον θάνατο του Δάντη με μία εικονική έκθεση από την γκαλερί Ουφίτσι. Η γκαλερί εκθέτει σπάνια σκίτσα της “Θείας Κωμωδίας” online για να τιμήσει το “Έτος Δάντη”.

Πρόκειται για 88 σπάνιες ζωγραφιές από τον καλλιτέχνη της Αναγέννησης Federico Zuccari. Τα έργα εκτίθενται online και δωρεάν από την ιστοσελίδα της Γκαλερί Ουφίτσι στη Φλωρεντία.

Έτος Δάντη: Το δάσος των αυτοκτονιών από την "Θεία Κωμωδία", σκίτσο του Zuccari

“Θεία Κωμωδία”, σκίτσο του Zuccari

“Μέχρι σήμερα, μόνο μερικοί μελετητές έχουν δει αυτά τα πανέμορφα σκίτσα, ενώ έχουν παρουσιαστεί στο κοινό μόνο δύο φορές, και μόνο ένα μέρος τους” ανέφερε ο Eike Schmidt, διευθυντής της Ουφίτσι. “Τώρα παρουσιάζονται ολόκληρα, μαζί με επιστημονικά σχόλια”.

“Είναι τιμή για την γκαλερί να κάνει αυτή την ξεχωριστή συλλογή τέχνης διαθέσιμη σε όλους για το Έτος Δάντη” πρόσθεσε ο Schmidt.

Ο Δάντης, γνωστός ως ο “πατέρας” της ιταλικής γλώσσας, γεννήθηκε στην Φλωρεντία το 1256, ενώ πέθανε στην Ραβέννα το 1321. Το εμβληματικό ποίημα του, “Θεία Κωμωδία”, χωρίζεται σε τρία μέρη και ακολουθεί το ταξίδι ενός προσκυνητή από την κόλαση, στο καθαρτήριο και στον παράδεισο.

Τα σκίτσα για το έργο του Δάντη, ολοκληρώθηκαν από τον Zuccari κατά το 1586-1588. Από τις 88 ζωγραφιές, οι 28 είναι απεικονίσεις της κολασης, 49 του καθαρτηρίου και 11 του παραδείσου. Μετά τον θάνατο του Zuccari το 1609, τα σκίτσα βρέθηκαν στην κατοχή των ευγενών Orsini και Medici, ενώ στη συνέχεια δόθηκαν στην γκαλερί Ουφίτσι το 1738.

Λόγω της ευαισθησίας τους, μόνο μία επιλογή από τα σκίτσα είχε παρουσιαστεί δημόσια. Πρώτη φορά ήταν στην Φλωρεντία το 1865 για τα 600 χρόνια από την γέννηση του Δάντη, και δεύτερη φορά στο Αμπρούζο το 1993. Πρώτη φορά παρουσιάζονται όλα στο κοινό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑπό το Βερολίνο έως τη Νέα Υόρκη: 10 γκαλερί μάς ανοίγουν διαδικτυακά τις πόρτες τους12.09.2018

Αυτή θα είναι η πρώτη εκδήλωση από τις δεκάδες που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια του χρόνου στη Φλωρεντία, τη Ραβέννα και άλλες 70 πόλεις της Ιταλίας.

Περισσότερα από Art & Culture
VIMA_WEB3b