MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
09
ΙΟΥΝΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Οι Βρετανοί μουσικοί ανησυχούν για τις επιπτώσεις του Brexit στις περιοδείες

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Οι Βρετανοί προειδοποιούν ότι το Brexit θα θέσει σε κίνδυνο τις ευρωπαϊκές περιοδείες, και μαζεύουν υπογραφές για πιο ευνοϊκά μέτρα.

Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Ψήφισμα που καλεί την κυβέρνηση να εξασφαλίσει ταξίδια χωρίς βίζα για τους Βρετανούς καλλιτέχνες στην Ευρωπαϊκή Ένωση μετά το τέλος της μεταβατικής περιόδου του Brexit, έχει συγκεντρώσει πάνω από 100.000 υπογραφές.

Το Ηνωμένο Βασίλειο θα αποχωρήσει επισήμως από την Ευρωπαϊκή Ένωση την 1η Ιανουαρίου 2021, καθώς η κυβέρνηση ολοκλήρωσε τη συμφωνία στις 24 Δεκεμβρίου.

Εφόσον το ψήφισμα έχει ξεπεράσει τις 60.000 υπογραφές, το θέμα αυτό πρόκειται να τεθεί υπό συζήτηση στο κοινοβούλιο.

Η συμφωνία που υπογράφηκε επιτρέπει σε πολλούς εργαζόμενους διαφόρων κλάδων να ταξιδεύουν από ή προς χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης χωρίς να έχουν βίζα, παραλείποντας ωστόσο τους καλλιτέχνες και συγκεκριμένα τους μουσικούς. Προκειμένου κάποιοι μουσικοί να κάνουν περιοδεία, ενδέχεται να πρέπει να εξασφαλίσουν βίζα για κάθε χώρα που επισκέπτονται. Αυτό, όπως είναι λογικό, θα επιβαρύνει οικονομικά τους μουσικούς και ίσως τους αποθαρρύνει να συνεχίσουν τις περιοδείες.

Τα αιτήματα των καλλιτεχνών

«Θα θέλαμε η Κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου να διαπραγματευτεί για μια δωρεάν άδεια πολιτιστικής εργασίας που να παρέχει δωρεάν βίζα σε 27 κράτη της Ε.Ε. σε συγκροτήματα, μουσικούς, καλλιτέχνες, τηλεοπτικές και αθλητικές διασημότητες που περιοδεύουν για να πραγματοποιήσουν παραστάσεις και εκδηλώσεις, επιτρέποντας την προσωρινή εισαγωγή ή εξαγωγή αγαθών χωρίς να επιβάλλεται δασμός ή ΦΠΑ για τον εξοπλισμό της περιοδείας», ανέφερε το ψήφισμα.

Ο δημιουργός του ψηφίσματος Tim Brennan πρόσθεσε: «Ως ελεύθερος επαγγελματίας εγώ και πολλοί σαν κι εμένα ταξιδεύουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση αμέτρητες φορές το χρόνο σε διαφορετικές εκδηλώσεις, και αυτό πλέον θα είναι αδύνατο λόγω του κόστους και του χρόνου, εάν δεν έχουμε ταξίδια χωρίς βίζα».

Πολλοί θαυμαστές και καλλιτέχνες έχουν ήδη μοιραστεί το ψήφισμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προτρέποντας τους οπαδούς τους να προσθέσουν τα ονόματά τους στη λίστα. «Η μουσική βιομηχανία του Ηνωμένου Βασιλείου συνέβαλε 5,8 δισεκατομμύρια λίρες στην οικονομία μας το 2019 – για να συνεχιστεί, πρέπει να είμαστε σε θέση να περιηγηθούμε στην Ευρώπη. Παρακαλώ υπογράψτε», είπε ακόμα ένας βρετανός μουσικός Tim Burgess.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜε ποιο έργο Τέχνης συνδεθήκατε το 2020;12.09.2018

Παράλληλα, ο γενικός διευθυντής της UK Music προειδοποίησε ότι οι περιοδείες στην Ευρώπη θα τεθούν “σε κίνδυνο” από την νέα συμφωνία του Brexit. O Jamie Njoku-Goodwin ανέφερε επίσης ότι αυτές οι επιπλέον χρεώσεις και η γραφειοκρατία θα είναι “η σταγόνα που θα ξεχειλίσει το ποτήρι”.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Μουσικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Μουσικά Νέα
Live from the Park: To STEGI.RADIO επιστρέφει στο Πεδίον του Άρεως με ένα 16ήμερο, δωρεάν μουσικό φεστιβάλ
Μουσικά Νέα
Einsturzende Neubauten: Επιπλέον εισιτήρια διαθέσιμα για τη συναυλία στο Ηρώδειο
Μουσικά Νέα
Λουκάς Καρυτινός: Ανανεώνεται η θητεία του καλλιτεχνικού διευθυντή της ΚΟΑ
Μουσικά Νέα
Η πρώτη εμφάνιση των Limp Bizkit στην Αθήνα προβλέπεται ιστορική – και δεν είστε έτοιμοι γι’ αυτό
Μουσικά Νέα
Η Νατάσσα Μποφίλιου ξεκινά το «Μέτρημα» με μια μεγάλη περιοδεία – Μεγάλο φινάλε στην Αθήνα
Μουσικά Νέα
Οι Limp Bizkit έπαιζαν πάντα με τους δικούς τους κανόνες – Το ίδιο θα κάνουν και στην Αθήνα
Μουσικά Νέα
Μαρίνα Σάττι και Zeyne ενώνουν φωνές στο ατμοσφαιρικό “A’ti”
Μουσικά Νέα
KÄÄRIJÄ: Το “φαινόμενο” της Eurovision για πρώτη φορά στην Ελλάδα
Μουσικά Νέα
Release Athens 2026: Gramatik και Saint Etienne μαζί με τους Pet Shop Boys
Μουσικά Νέα
Φ hill Sessions: Ο λόφος Φιλοπάππου παίρνει ζωή και τον Σεπτέμβριο – Το πρόγραμμα των συναυλιών
Μουσικά Νέα
Στον Αιώνα της Σιωπής: Κυκλοφόρησε ο πρώτος δίσκος του Πάνου Ζώη με την υπογραφή της Σοφίας Νάτσιου
Μουσικά Νέα
Η Νατάσα Θεοδωρίδου «μ’ ένα φορτηγό τραγούδια» στο Κατράκειο Θέατρο