MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
12
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Οι Βρετανοί μουσικοί ανησυχούν για τις επιπτώσεις του Brexit στις περιοδείες

Οι Βρετανοί προειδοποιούν ότι το Brexit θα θέσει σε κίνδυνο τις ευρωπαϊκές περιοδείες, και μαζεύουν υπογραφές για πιο ευνοϊκά μέτρα.

Monopoli Team

Ψήφισμα που καλεί την κυβέρνηση να εξασφαλίσει ταξίδια χωρίς βίζα για τους Βρετανούς καλλιτέχνες στην Ευρωπαϊκή Ένωση μετά το τέλος της μεταβατικής περιόδου του Brexit, έχει συγκεντρώσει πάνω από 100.000 υπογραφές.

Το Ηνωμένο Βασίλειο θα αποχωρήσει επισήμως από την Ευρωπαϊκή Ένωση την 1η Ιανουαρίου 2021, καθώς η κυβέρνηση ολοκλήρωσε τη συμφωνία στις 24 Δεκεμβρίου.

Εφόσον το ψήφισμα έχει ξεπεράσει τις 60.000 υπογραφές, το θέμα αυτό πρόκειται να τεθεί υπό συζήτηση στο κοινοβούλιο.

Η συμφωνία που υπογράφηκε επιτρέπει σε πολλούς εργαζόμενους διαφόρων κλάδων να ταξιδεύουν από ή προς χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης χωρίς να έχουν βίζα, παραλείποντας ωστόσο τους καλλιτέχνες και συγκεκριμένα τους μουσικούς. Προκειμένου κάποιοι μουσικοί να κάνουν περιοδεία, ενδέχεται να πρέπει να εξασφαλίσουν βίζα για κάθε χώρα που επισκέπτονται. Αυτό, όπως είναι λογικό, θα επιβαρύνει οικονομικά τους μουσικούς και ίσως τους αποθαρρύνει να συνεχίσουν τις περιοδείες.

Τα αιτήματα των καλλιτεχνών

«Θα θέλαμε η Κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου να διαπραγματευτεί για μια δωρεάν άδεια πολιτιστικής εργασίας που να παρέχει δωρεάν βίζα σε 27 κράτη της Ε.Ε. σε συγκροτήματα, μουσικούς, καλλιτέχνες, τηλεοπτικές και αθλητικές διασημότητες που περιοδεύουν για να πραγματοποιήσουν παραστάσεις και εκδηλώσεις, επιτρέποντας την προσωρινή εισαγωγή ή εξαγωγή αγαθών χωρίς να επιβάλλεται δασμός ή ΦΠΑ για τον εξοπλισμό της περιοδείας», ανέφερε το ψήφισμα.

Ο δημιουργός του ψηφίσματος Tim Brennan πρόσθεσε: «Ως ελεύθερος επαγγελματίας εγώ και πολλοί σαν κι εμένα ταξιδεύουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση αμέτρητες φορές το χρόνο σε διαφορετικές εκδηλώσεις, και αυτό πλέον θα είναι αδύνατο λόγω του κόστους και του χρόνου, εάν δεν έχουμε ταξίδια χωρίς βίζα».

Πολλοί θαυμαστές και καλλιτέχνες έχουν ήδη μοιραστεί το ψήφισμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προτρέποντας τους οπαδούς τους να προσθέσουν τα ονόματά τους στη λίστα. «Η μουσική βιομηχανία του Ηνωμένου Βασιλείου συνέβαλε 5,8 δισεκατομμύρια λίρες στην οικονομία μας το 2019 – για να συνεχιστεί, πρέπει να είμαστε σε θέση να περιηγηθούμε στην Ευρώπη. Παρακαλώ υπογράψτε», είπε ακόμα ένας βρετανός μουσικός Tim Burgess.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜε ποιο έργο Τέχνης συνδεθήκατε το 2020;12.09.2018

Παράλληλα, ο γενικός διευθυντής της UK Music προειδοποίησε ότι οι περιοδείες στην Ευρώπη θα τεθούν “σε κίνδυνο” από την νέα συμφωνία του Brexit. O Jamie Njoku-Goodwin ανέφερε επίσης ότι αυτές οι επιπλέον χρεώσεις και η γραφειοκρατία θα είναι “η σταγόνα που θα ξεχειλίσει το ποτήρι”.

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Art & Culture
Στο πνεύμα των ημερών: Μικρός οδηγός για τη «μεγάλη μουσική»
Μουσικά Νέα
Μέγαρο: Η ΕΛΣΟΝ υποδέχεται τους Λεωνίδα Καβάκο και Τιμόθεο Γαβριηλίδη-Πέτριν
Μουσικά Νέα
Άννα Βίσση: Η τελευταία μεγάλη της συναυλία στο Καλλιμάρμαρο έρχεται αποκλειστικά στο MEGA
Μουσικά Νέα
Rod Stewart: Τα περιπετειώδη ‘80s και η “επίσημη” ερωμένη του
Μουσικά Νέα
Σοφία Βέμπο – Η φωνή που νίκησε τον φασισμό: Κυκλοφόρησε η ζωντανή ηχογράφηση της συναυλίας
Μουσικά Νέα
Η Καμεράτα ερμηνεύει τον “Εσπερινό” του Μοντεβέρντι στο Μέγαρο
Έξοδος
Νίνα Λοτσάρη – Rosanna Mailan στο Baraonda Music Hall
Μουσικά Νέα
Το Stages A/LIVE παρουσιάζει τους Last Drive στο Gagarin 205
Μουσικά Νέα
Weval: Το εκρηκτικό ντουέτο της σύγχρονης electronica για μια βραδιά στο Universe
Μουσικά Νέα
Joep Beving: Ο πιανίστας–φαινόμενο του μινιμαλισμού για πρώτη φορά στην Ελλάδα
Μουσικά Νέα
Η Patti Smith για μια μοναδική βραδιά στο Θέατρο Λυκαβηττού
Μουσικά Νέα
Οι Offspring επιστρέφουν στην Ελλάδα – Με τους Bad Religion στην Πλατεία Νερού