MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Η Cher θα συνεχίσει να απελευθερώνει ζώα από ζωολογικούς κήπους και κανείς δεν την σταματά

Σε μία πρόσφατη συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης με την Guardian, η Cher μίλησε μεταξύ άλλων για το πάθος της να σώζει φυλακισμένα ζώα.

Monopoli Team

Σε μία πρόσφατη συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης με την βρετανική εφημερίδα The Guardian, η Cher μίλησε για τη συναρπαστική ζωή της, την καριέρα της που διανύει την τέταρτη δεκαετία επιτυχιών, το show στο Las Vegas αξίας 60 εκατομμυρίων δολαρίων που ακυρώθηκε λόγω του κορονοϊού, τον “τοξικό για την κουλτούρα των ΗΠΑ” Ντόναλντ Τραμπ, για την ηλικία της και φυσικά για το πάθος της να σώζει φυλακισμένα ζώα.

Όπως σημειώνει και ο συντάκτης της συνέντευξης, μεγάλο μέρος της ζωής της Cher έχει καθοριστεί από εκστρατείες, σημαντικές για εκείνη. Είτε πρόκειται για την πολιτική, είτε για την κοινωνία, η 74χρονη τραγουδίστρια πάντα στήριζε ανοιχτά φιλανθρωπικούς σκοπούς. Από την συμβολή της σε οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα, μέχρι και την ίδρυση του “Cher Cares”, ενός φιλανθρωπικού ιδρύματος, που στηρίζει με πόρους τις ευπαθείς κοινότητες που δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα με την κρίση του κορονοϊού, η Cher παραμένει ενεργή.

Ένα ακόμη σημαντικό πάθος για το είδωλο της pop, όμως, είναι και η στήριξη κακοποιημένων ζώων. Πρόσφατα έληξε με αίσιο τέλος μία εκστρατεία που η Cher είχε ξεκινήσει εδώ και τέσσερα χρόνια, όταν είδε για πρώτη φορά τον Kavaan, έναν 33χρονο ελέφαντα, που έγινε διάσημος ως “ο πιο μοναχικός ελέφαντας στο Πακιστάν”.

O Kaavan ζούσε σε άθλιες συνθήκες στον ζωολογικό κήπο του Islamabad. Δεν είχε στέγη πάνω από το κεφάλι του, ούτε νερό και παιχνίδια να παίζει. Ήταν ολομόναχος και κοιτούσε έναν τοίχο. Έτσι, κάποιοι χρήστες του Twitter που γνωρίζουν το ενδιαφέρον της Cher για τα ζώα της τράβηξαν την προσοχή για το ζήτημα. Από τότε η τραγουδίστρια έκανε εκκλήσεις και δεν σταμάτησε μέχρι να ελευθερωθεί ο ελέφαντας από τον ζωολογικό κήπο και να μεταφερθεί σε άσυλο ζώων.

Η Cher σε συνάντησή της με τον Kaavan

Η Cher σε συνάντησή της με τον Kaavan

Η Cher δεν σκοπεύει να σταματήσει να βοηθά φυλακισμένα ζώα

Την ημέρα που έδινε την συνέντευξη στην Guardian, η Cher είχε μόλις επιστρέψει από την Καμπότζη, όπου είχε επισκεφτεί τον Kavaan. “Τρέφεται σωστά, προσαρμόζεται και έχει ήδη γνωρίσει μερικές συντρόφους” δήλωσε η τραγουδίστρια. “Αν έβλεπες τον Kaavan πριν τον πάρουμε στο άσυλο, ήταν σαν διαφορετικό ζώο. Μέσα σε λίγα μόλις λεπτά, άλλαξε εντελώς. Ήταν καταπληκτικό να το βλέπεις αυτό” πρόσθεσε.

Μάλιστα, η Cher θυμήθηκε ότι πριν από 4 χρόνια, όταν όλο αυτό ξεκίνησε, είχε γνωρίσει τον Μαρκ Κόουν, μάνατζερ του Μπομπ Γκέλντοφ, με τον οποίο είχαν δεθεί λόγω της αγάπης τους για τους ελέφαντες. Έτσι, τον πήρε τηλέφωνο και του είπε: “Γεια, με θυμάσαι; Είμαι η Cher, θα ήθελες να πάμε στο Πακιστάν να σώσουμε έναν ελέφαντα;”. Έτσι, ξεκίνησαν το ίδρυμα “Free The Wild”, που έχει ως στόχο να απελευθερώνει άγρια ζώα τα οποία βρίσκονται σε άθλιες συνθήκες κράτησης.

Cher

Cher

Μέσα από το ίδρυμα της, έσωσε τον ελέφαντα, ενώ ο ζωολογικός κήπος που τον “φιλοξενούσε” υπό άθλιες συνθήκες, έκλεισε τον Μάιο με δικαστική εντολή.

Παρ’ όλ’ αυτά, η τραγουδίστρια ξεκαθάρισε ότι αυτό δεν είναι το τέλος της εκστρατείας της για την απελευθέρωση των άγριων ζώων. “Αυτή είναι μόνο η αρχή. Τώρα δουλεύουμε, ώστε να ελευθερώσουμε έναν γορίλα αυτή τη στιγμή, καθώς και άλλον έναν ελέφαντα” δήλωσε στην Guardian. Ο γορίλας στον οποίο αναφέρεται η Cher, είναι ο Bua Noi, που τράβηξε την προσοχή φιλοζωικών οργανώσεων, γιατί τις τελευταίες τρεις δεκαετίες της ζωής του ζει στην… κορυφή ενός εμπορικού κέντρου στην Μπανγκόκ. Από το 1988 ανήκει στον ζωολογικό κήπο Pata, που έχει δεχθεί κριτικές για τις συνθήκες διαβίωσης των ζώων πολλές φορές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣτην ΑΝΙΜΑ διασώζουν άγρια ζώα και σώζουν λίγο από την ανθρωπιά τους12.09.2018

Έτσι, η Cher ελπίζει να απελευθερώσει τον γορίλα αυτό, δηλώνοντας διατεθειμένη να χρηματοδοτήσει τη μεταφορά του σε ένα άσυλο ζώων, ενώ δηλώνει ότι δεν θα σταματήσει να βοηθάει τα ζώα που βρίσκονται σε ανάγκη, όσο ακόμα μπορεί.

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b