MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
18
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Ο κόσμος του κινηματογράφου και της λογοτεχνίας αντιδρά στον θάνατο του Τζον λε Καρέ

“Έφυγε ένας λογοτεχνικός γίγαντας με ανθρωπιστικό πνεύμα” έγραψε ο Στίβεν Κινγκ για το θάνατο του σπουδαίου συγγραφέα κατασκοπικών μυθιστορημάτων, Τζον λε Καρέ.

Monopoli Team

Ο Τζον λε Καρέ, πολυβραβευμένος συγγραφέας διάσημος για τα κατασκοπικά μυθιστορήματά του, έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 89 ετών μετά από μία σύντομη ασθένεια, και ο κόσμος της λογοτεχνίας και του κινηματογράφου ήδη αποτίει φόρο τιμής στο έργο και τη ζωή του.

Ο Καρέ, του οποίου το πραγματικό όνομα ήταν Ντέιβιντ Κόρνγουελ, βρισκόταν πίσω από μεγάλα best-seller, όπως είναι ο “Κατάσκοπος που γύρισε από το κρύο”, “Κι ο κλήρος έπεσε στον Σμάιλι” και πολλά άλλα. Μια σειρά από έργα του είχε μεταφερθεί και στη μικρή οθόνη, μεταξύ αυτών το “The Night Manager” με τον Τομ Χίντλστον και την Ολίβια Κόλμαν, αλλά και η μίνι σειρά του BBC “The Little Drummer Girl” με την Φλόρενς Πιού και τον Αλεξάντερ Σκαρσγκαρντ. Φυσικά, βιβλία του είχαν μεταφερθεί και στον κινηματογράφο, για παράδειγμα το best-seller του “Κι ο Κλήρος Έπεσε στον Σμάιλι” που έγινε ταινία με τον Γκάρι Όλντμαν.

Η οικογένειά του σε επίσημη ανακοίνωση έγραψε: “Με μεγάλη λύπη επιβεβαιώνουμε ότι ο Τζον λε Καρέ έφυγε από τη ζωή από πνευμονία το προηγούμενο Σάββατο μετά από έναν σύντομο αγώνα με την ασθένεια”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Βικτόρια Χίσλοπ μάς καλεί να στηρίξουμε το αίτημα για «Ανοιχτά Βιβλιοπωλεία»12.09.2018

Ο κόσμος της λογοτεχνίας και του σινεμά αντιδρούν

Από τους πρώτους συγγραφείς που έσπευσαν να τιμήσουν την μνήμη του λε Καρέ ήταν ο Στίβεν Κινγκ. Ο κορυφαίος συγγραφέας έγραψε: “Ο Τζον λε Καρέ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών. Αυτή η φριχτή χρονιά μας πήρε ένας λογοτεχνικό γίγαντα και ένα ανθρωπιστικό πνεύμα.”

Ο διάσημος συγγραφέας τρόμου και φαντασίας πρόσθεσε επίσης ότι το “The Little Drummer Girl αποτελεί ένα από τα καλύτερα μυθιστορήματα” που έχει διαβάσει στη ζωή του.

Άλλοι που απέτιαν φόρο τιμής στον Τζον λε Καρέ είναι ο ηθοποιός Στίβεν Φράι, που έγραψε πως ο λε Καρέ είναι ο σύγχρονος συγγραφέας που του έδωσε την “πιο πλούσια απόλαυση”, διαβάζοντας τα βιβλία του.

Ο ηθοποιός Γκάρι Όλντμαν που πρωταγωνίστησε στην κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου του, “Κι ο Κλήρος Έπεσε στον Σμάιλι”, δήλωσε στο περιοδικό Deadline: “Για εμένα ο λε Καρέ ήταν πολλά πράγματα. Ήταν φυσικά ένας σπουδαίος συγγραφέας, ο “ιδρυτής” της σοβαρής, ενήλικης, κατασκοπικής μυθιστοριογραφίας. Όσοι ακολούθησαν του χρωστούν”.

Η Φλόρενς Πιού, που συμμετείχε στη σειρά “The Little Drummer Girl”, μάλιστα θυμήθηκε την όμορφη φιλία που αναπτύχθηκε μεταξύ τους κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων. “Η καρδιά μου σπάει που δεν θα μπορέσω να τον ξανακούσω να μιλά με τις ώρες ή που δεν θα γελάσουμε μαζί με αστεία ξανά” έγραψε η ηθοποιός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑθωνική Ψηφιακή Κιβωτός: Οι “θησαυροί” του Αγίου Όρους ψηφιοποιούνται και διατίθενται στο κοινό12.09.2018

Περισσότερα από Cine News
Σχετικά Θέματα
Cine News
28 ΦΝΘ: Ανακαλύπτουμε τα 57 συναρπαστικά ελληνικά ντοκιμαντέρ
Cine News
ΔΘΠ: Ανοιχτό κάλεσμα σε σχολεία για συμμετοχή στο πρόγραμμα «Ο Ελληνικός Λαϊκός Πολιτισμός στη Σκηνή του Ψηφιακού μας Κόσμου»
Cine News
Τι βλέπουμε αυτή την εβδομάδα στην TV; Batman, Catwoman και συναρπαστικές σειρές
Cine News
Νεκρή στην Αθήνα η ισραηλινή παραγωγός της σειράς “Tehran”
Cine News
10 anti rom-com ταινίες για όσους κάνουν skip τον Άγιο Βαλεντίνο
Cine News
28ο ΦΝΘ: Έναρξη με το ντοκιμαντέρ «Ρώτα την Ι Τζιν» για τη γυναίκα που κέρδισε δύο φορές τον Τραμπ
Cine News
Σιαμάκ Ετεμάντι: Μιλώντας για τη σεξουαλικότητα, μιλάμε για όσα αποκλείουν τους ανάπηρους
Cine News
COSMOTE HISTORY: 10 χρόνια λειτουργίας για το μοναδικό κανάλι ντοκιμαντέρ για την ελληνική ιστορία και τον πολιτισμό
Cine News
Super Bowl 2026: Οι δύο “λανθιμικές” διαφημίσεις με την Emma Stone και τον George Clooney
Cine News
Οι βραβευμένοι «Ανταγωνιστές» επιστρέφουν με β’ σεζόν στο Disney+
Art & Culture
Αποστολή στο 55ο IFFR: Μια εβδομάδα από αίθουσα σε αίθουσα
Cine News
Die My Love, κωμωδίες ή δυνατά love stories; Τι θα δεις αυτή την εβδομάδα στην TV