MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
YOUTUBE

“Κάνω catcalling σε άντρες”: Το viral βίντεο της Labrini στο YouTube μας μαθαίνει πολλά για την κουλτούρα της παρενόχλησης

“Κάνω catcalling σε άντρες!” είναι ο τίτλος του αγαπημένου μας YouTube βίντεο αυτή την εβδομάδα, όπου η Λαμπρινή Γεωργιάδου (στο YouTube Labrini) αποφάσισε να αντιστρέψει για λίγο τους ρόλους και να κάνει εκείνη catcalling στους άντρες.

Monopoli Team

“Κάνω catcalling σε άντρες!” είναι ο τίτλος του αγαπημένου μας YouTube βίντεο αυτή την εβδομάδα, όπου η Λαμπρινή Γεωργιάδου (στο YouTube Labrini) αποφάσισε να αλλάξει για λίγο τους “ρόλους” και να κάνει εκείνη catcalling στους άντρες.

Αν αναρωτιέστε τι ακριβώς σημαίνει, το catcalling είναι ουσιαστικά η παρενόχληση στον δρόμο με τη μορφή σεξουαλικών, προσβλητικών, απειλητικών σχόλιων. Και συνήθως οι αποδέκτες είναι γυναίκες. Μάλιστα, σύμφωνα με έρευνες το 84% των γυναικών βιώνουν αυτού του είδους την παρενόχληση στο δρόμο πριν καν ενηλικιωθούν.

Το βίντεο της Λαμπρινής, λοιπόν, ξεκινάει με δύο μόνο (από τα δεκάδες) περιστατικά που αφηγήθηκε η Δανάη Γεωργαντά (στο Youtube I Mikri Ollandeza) στο βίντεο της “Ένα Μήνυμα προς τα Αγόρια”, όπου μέσα από αμέτρητες πραγματικές ιστορίες κοριτσιών έριξε φως στο τι περνάνε καθημερινά οι γυναίκες στον δρόμο, στις παρέες, στη δουλειά, στις περισσότερες πτυχές της καθημερινότητας.

Το βίντεο της Λαμπρινής, όμως, δεν περιορίζεται μόνο στην απεικόνιση αυτών των ιστοριών, το αντίθετο μάλιστα. Το υπόλοιπο βίντεο επικεντρώνεται στην ίδια την Λαμπρινή, η οποία κάνει αυτό ακριβώς που δηλώνει ο τίτλος: Catcalling σε άντρες!

Μερικοί παραξενεύονται -ένας δηλώνει “Δεν μου έχει ξανασυμβεί αυτό”, στο οποίο η Λαμπρινή απαντά “Πρώτη φορά σου συμβαίνει; Εμένα μου συμβαίνει συνέχεια”. Άλλοι βρήκαν ευκαιρία να εκφράσουν τον μισογυνισμό τους: “Πειράζω κοπέλες όλη μέρα” γιατί ντύνονται “αποκαλυπτικά” λέει ένας, “Θα σε δείρουνε! Γιατί είναι άντρες. Οι άντρες πρέπει σφυρίζουν” λέει ένας άλλος.

Παρ’ όλο που το βίντεο δεν αποτελεί κοινωνικό πείραμα σύμφωνα με την Λαμπρινή, αποκαλύπτει πολλά για την κοινωνία μας, όπου μία γυναίκα “πρέπει” να δέχεται το catcalling χωρίς να αντιδρά, και φυσικά χωρίς να κάνει το ίδιο σε άντρες.

Πάντως, η πιο τρομακτική συνειδητοποίηση όσο παρακολουθεί κανείς το βίντεο της Λαμπρινής είναι ότι για πρώτη φορά δεν αγχωνόμαστε για τα “θύματα” του catcalling, αλλά για τον catcaller, αφού δεν είναι λίγοι αυτοί που ένιωσαν να “θίγεται ο ανδρισμός τους” από την Λαμπρινή.

Δείτε κι εσείς το βίντεο της Labrini στο YouTube, αν αναρωτιέστε πώς αντιδρούν οι άντρες στο catcalling:

Περισσότερα από Τι Νέα;
VIMA_WEB3b