MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
15
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
YOUTUBE

“Κάνω catcalling σε άντρες”: Το viral βίντεο της Labrini στο YouTube μας μαθαίνει πολλά για την κουλτούρα της παρενόχλησης

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

“Κάνω catcalling σε άντρες!” είναι ο τίτλος του αγαπημένου μας YouTube βίντεο αυτή την εβδομάδα, όπου η Λαμπρινή Γεωργιάδου (στο YouTube Labrini) αποφάσισε να αντιστρέψει για λίγο τους ρόλους και να κάνει εκείνη catcalling στους άντρες.

author-image
Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

“Κάνω catcalling σε άντρες!” είναι ο τίτλος του αγαπημένου μας YouTube βίντεο αυτή την εβδομάδα, όπου η Λαμπρινή Γεωργιάδου (στο YouTube Labrini) αποφάσισε να αλλάξει για λίγο τους “ρόλους” και να κάνει εκείνη catcalling στους άντρες.

Αν αναρωτιέστε τι ακριβώς σημαίνει, το catcalling είναι ουσιαστικά η παρενόχληση στον δρόμο με τη μορφή σεξουαλικών, προσβλητικών, απειλητικών σχόλιων. Και συνήθως οι αποδέκτες είναι γυναίκες. Μάλιστα, σύμφωνα με έρευνες το 84% των γυναικών βιώνουν αυτού του είδους την παρενόχληση στο δρόμο πριν καν ενηλικιωθούν.

Το βίντεο της Λαμπρινής, λοιπόν, ξεκινάει με δύο μόνο (από τα δεκάδες) περιστατικά που αφηγήθηκε η Δανάη Γεωργαντά (στο Youtube I Mikri Ollandeza) στο βίντεο της “Ένα Μήνυμα προς τα Αγόρια”, όπου μέσα από αμέτρητες πραγματικές ιστορίες κοριτσιών έριξε φως στο τι περνάνε καθημερινά οι γυναίκες στον δρόμο, στις παρέες, στη δουλειά, στις περισσότερες πτυχές της καθημερινότητας.

Το βίντεο της Λαμπρινής, όμως, δεν περιορίζεται μόνο στην απεικόνιση αυτών των ιστοριών, το αντίθετο μάλιστα. Το υπόλοιπο βίντεο επικεντρώνεται στην ίδια την Λαμπρινή, η οποία κάνει αυτό ακριβώς που δηλώνει ο τίτλος: Catcalling σε άντρες!

Μερικοί παραξενεύονται -ένας δηλώνει “Δεν μου έχει ξανασυμβεί αυτό”, στο οποίο η Λαμπρινή απαντά “Πρώτη φορά σου συμβαίνει; Εμένα μου συμβαίνει συνέχεια”. Άλλοι βρήκαν ευκαιρία να εκφράσουν τον μισογυνισμό τους: “Πειράζω κοπέλες όλη μέρα” γιατί ντύνονται “αποκαλυπτικά” λέει ένας, “Θα σε δείρουνε! Γιατί είναι άντρες. Οι άντρες πρέπει σφυρίζουν” λέει ένας άλλος.

Παρ’ όλο που το βίντεο δεν αποτελεί κοινωνικό πείραμα σύμφωνα με την Λαμπρινή, αποκαλύπτει πολλά για την κοινωνία μας, όπου μία γυναίκα “πρέπει” να δέχεται το catcalling χωρίς να αντιδρά, και φυσικά χωρίς να κάνει το ίδιο σε άντρες.

Πάντως, η πιο τρομακτική συνειδητοποίηση όσο παρακολουθεί κανείς το βίντεο της Λαμπρινής είναι ότι για πρώτη φορά δεν αγχωνόμαστε για τα “θύματα” του catcalling, αλλά για τον catcaller, αφού δεν είναι λίγοι αυτοί που ένιωσαν να “θίγεται ο ανδρισμός τους” από την Λαμπρινή.

Δείτε κι εσείς το βίντεο της Labrini στο YouTube, αν αναρωτιέστε πώς αντιδρούν οι άντρες στο catcalling:

https://www.youtube.com/watch?v=r7IQo8yNeLs&feature=emb_title

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Τι Νέα;
Σχετικά Θέματα
Εικαστικά
“Άτιτλο (Περηφάνια και Περιφρόνηση)”: Τελευταία ευκαιρία για την έκθεση της Barbara Kruger στο ΚΠΙΣΝ
Θεατρικά Νέα
Έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Μπέτυ Βαλάση
Εκδηλώσεις
ΚΘΒΕ: Πολυφωνία, καλλιτεχνική ανανέωση και συμπερίληψη στο πρόγραμμα της νέας σεζόν
Cine News
East of Eden: Το τραύμα, το πεπρωμένο και μια καθηλωτική Florence Pugh
Εικαστικά
Θέατρο, πολυμεσικό performance, ξεναγήσεις: Όσα δεν θες να χάσεις σήμερα
Εικαστικά
Σύγχρονη τέχνη και βιομηχανική κληρονομιά: Watergas Project στο Μουσείο Φωταερίου
Μουσικά Νέα
«Ο Παρτιζάνος»: Ο Γιώργος Νταλάρας τραγουδά για τον Μανώλη Γλέζο
Θεατρικά Νέα
Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα: Παράταση για την πολυβραβευμένη παράσταση στο Θέατρο Σταθμός
Exodos
Οι EDEN Sundays επιστρέφoυν στο Ωδείο Αθηνών με εκρηκτικό lineup – Δυναμική αρχή με HAAi b2b ROMY
Cine News
Στέγη: Το Athens Palestine Film Festival επιστρέφει με ένα τριήμερο προβολών και δράσεων
Εικαστικά
Τρεις θεατρικές επιτυχίες επιστρέφουν & ακόμη 2 στάσεις που αξίζουν σήμερα
Επίκαιρα
Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών κατέκτησε το ιστορικό Concertgebouw του Άμστερνταμ