MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
15
ΙΟΥΝΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΈΑ

BBC: Συνεργάζεται με θέατρα και γυρίζει παραστάσεις για τηλεόραση, ραδιόφωνο και streaming

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Το BBC αποκάλυψε τα σχέδια του να συνεργαστεί με θέατρα, έτσι ώστε να γυρίσει παραστάσεις που θα προβληθούν στην τηλεόραση, το ραδιόφωνο και σε streaming υπηρεσίες.

Το "Constellations" του Nick Payne θα μεταφερθεί στο ραδιόφωνο από το BBC
Το "Constellations" του Nick Payne θα μεταφερθεί στο ραδιόφωνο από το BBC
Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Το BBC αποκάλυψε τα σχέδια του να συνεργαστεί με θέατρα, έτσι ώστε να γυρίσει παραστάσεις που θα προβληθούν στην τηλεόραση, το ραδιόφωνο και σε streaming υπηρεσίες. Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί μέρος του “BBC Arts” και θα προσφέρει θεατρικές παραστάσεις από τον Φεβρουάριο του 2021.

Ο Τζόντι Κλέιπολ, Διευθυντής του BBC Arts, δήλωσε σχετικά με την νέα αυτή πρωτοβουλία: “Αυτή ήταν μία από τις πιο δύσκολες χρονιές για τις τέχνες και η κρίση δεν έχει τελειώσει ακόμα. Είναι μόνο σωστό το BBC -που τα τελευταία 100 χρόνια συνεργάζεται με συγγραφείς, ερμηνευτές και ταλέντα εκτός σκηνής καθημερινά- να στηρίξει τις παραστατικές τέχνες αυτή την δύσκολη εποχή”.

“Γι’ αυτό το BBC Culture λανσάρει το Lights Up: Μία μεγάλη σεζόν αφιερωμένη στο θέατρο, που τιμά τις σκηνές της Μεγάλης Βρετανίας, τους καλλιτέχνες της, τις παραστάσεις που δεν μπορούμε να δούμε, για τα εκατομμύρια ανθρώπων που μένουν σπίτι στην χώρα. Οι παραστάσεις θα έρχονται από κάθε γωνιά της Αγγλίας -από το Μπέλφαστ και τη Γλασκώβη, στο Κάρντιφ και το Λονδίνο. Και, μαζί με τις προβολές νέων και πρόσφατων παραγωγών, θα χρησιμοποιήσουμε την πλατφόρμα μας για να τιμήσουμε όλα όσα κάνουν τα θέατρα στην κοινωνία μας. Το θέατρο υπήρξε στην καρδιά του πολιτισμού μας για αιώνες και θα συνεχίσει να είναι εκεί για πολλά ακόμα χρόνια” πρόσθεσε ο διευθυντής του BBC Arts.

Τι θα δούμε από το BBC;

Σε συνεργασία με πάνω από 12 θέατρα και θεατρικούς παραγωγούς στη Βρετανία, λοιπόν, στη σεζόν αυτή θα δούμε παραστάσεις που θα προβληθούν από τον Φεβρουάριο μέχρι τον Μάρτιο του 2021 στο BBC Four, στο πλαίσιο ενός “φεστιβάλ” τριών εβδομάδων.

Οι τηλεοπτικές παραγωγές θα περιλαμβάνουν τον “Αδάμ” του Εθνικού Θέατρου Σκωτίας, το “Half Breed” της Natasha Marshall σε σκηνοθεσία της βραβευμένης με βραβείο Olivier, Miranda Cromwell, το ντεμπούτο της Katherina Parkinson με τίτλο “Sitting” και άλλα.

"Half Breed" της Natasha Marshall στο BBC, φωτογραφία: Jack Offord

“Half Breed” της Natasha Marshall στο BBC, φωτογραφία: Jack Offord

Παράλληλα, το BBC θα συνεργαστεί με το θέατρο Bush για την κινηματογραφική μεταφορά του “Harm” της Phoebe Eclair-Powell, ενώ οι παραστάσεις “The Fishermen” και τα βραβευμένα “Constellations” και “Elegy” του Nick Payne θα προσαρμοστούν για το BBC Radio 3. Θα υπάρχουν επίσης συνεργασίες με το Radio 4 και το Φεστιβάλ Θεάτρου Chichester, αλλά και το Εθνικό Θέατρο Ουαλίας.

Όλα δείχνουν ότι αυτή είναι μία πρωτοβουλία που θα στηρίξει έμπρακτα το θέατρο αυτές τις δύσκολες εποχές, και παράλληλα θα προσφέρει στο θεατρικό κοινό το θέαμα που τόσο επιθυμεί.

Πρόκειται σίγουρα για ένα παράδειγμα προς μίμηση, που μακάρι να ακολουθούσαν όλα τα κρατικά κανάλια της Ευρώπης, και γιατί όχι και η ΕΡΤ.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Θεατρικά Νέα
Τα «Ηλιοβασιλέματα» του Μανώλη Χιώτη αλλιώς: Το ανατρεπτικό μπλουζ της παράστασης «Manolis»
Εκδηλώσεις
«Άδειος Χώρος»: Το 2ο Φεστιβάλ Νέων Δημιουργών και Ομάδων διευρύνει τον θεατρικό του χάρτη στην Κυψέλη
Εκδηλώσεις
Μικρή Αυλαία: Ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής στο 1ο Φεστιβάλ Σύγχρονων Παραστατικών Τεχνών
Εκδηλώσεις
8ο Φεστιβάλ «Πάμε Πειραιά! Πάμε Δημοτικό!»: Η μεγάλη γιορτή του πολιτισμού επιστρέφει με ελεύθερη είσοδο
Θεατρικά Νέα
Ο «Ίων» του Ευριπίδη ζωντανεύει στους Δελφούς από τρεις ηθοποιούς
Θεατρικά Νέα
Τα κορίτσια δεν πρέπει να παίζουν ποδόσφαιρο, της Μάρτα Μπουτσάκα στον Μικρό Κεραμεικό
Art & Culture
Το θέατρο της Δευτέρας: «Τζένη Τζένη»
Θεατρικά Νέα
Μανώλης Χιώτης: Πρώτες φωτογραφίες από την παράσταση για τη ζωή του στον «Ελληνικό Κόσμο»
Εκδηλώσεις
attracted to trees: Η ΑΣΚΤ στην Πειραιώς 260 με μια βραδιά νέων περφορμανς
Θεατρικά Νέα
Θέατρο Μεταξουργείο: Το «Επάγγελμα πόρνη» της Λιλής Ζωγράφου από το σεμινάριο αφηγηματικού θεάτρου της Άννας Βαγενά
Θεατρικά Νέα
Ο Μικρός Νότος ανεβάζει τον «Κύκλο με την κιμωλία» σε μια παράσταση για παιδιά
Θεατρικά Νέα
«Του αγοριού απέναντι»: Mια πρώτη γεύση από το πιο νοσταλγικό μιούζικαλ του καλοκαιριού