MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

ILoveLive: Nick Cave, Florence Welch και άλλοι δημοπρατούν αντικείμενα για να στηρίξουν τη live μουσική

Αγαπημένοι καλλιτέχνες δωρίζουν πολύτιμα αναμνηστικά, στίχους, όργανα με την υπογραφή τους και πολλά άλλα σε μία δημοπρασία που θέλει να στηρίξει την live μουσική, και τους εργαζόμενους που την καθιστούν δυνατή.

Ο Nick Cave θα δωρίσει τη κιθάρα του
Ο Nick Cave θα δωρίσει τη κιθάρα του
Monopoli Team

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού, η παγκόσμια μουσική βιομηχανία έχει βιώσει ένα σοβαρότατο πλήγμα. Οι συναυλίες απαγορεύτηκαν, ιστορικοί χώροι απειλούνται με οριστικό κλείσιμο, ενώ εφόσον οι περισσότερες συναυλίες έχουν ακυρωθεί ή αναβληθεί, οι περισσότεροι εργαζόμενοι του χώρου έχουν μείνει άνεργοι, ή βασίζονται σε κρατικά επιδόματα για την επιβίωση τους. Αυτή δυστυχώς είναι η πραγματικότητα τόσο στη Μεγάλη Βρετανία, όσο και στην Ελλάδα και σε πολλές άλλες χώρες.

Έτσι, ο φιλανθρωπικός οργανισμός Stagehand αποφάσισε να βοηθήσει, μέσα από μία δημοπρασία, που έχει στόχο να μαζέψει χρήματα για να στηρίξει τεχνικούς και εργαζόμενους της μουσικής βιομηχανίας, που δυσκολεύονται λόγω του κορονοϊού. Με τίτλο #ILoveLive, η δημοπρασία θα βοηθήσει τον οργανισμό Stagehand, ενώ θα δώσει την ευκαιρία σε μερικούς θαυμαστές να αποκτήσουν πολύτιμα αναμνηστικά αντικείμενα από τους αγαπημένους τους καλλιτέχνες.

Ποιοι καλλιτέχνες συμμετέχουν στη δημοπρασία;

Ανάμεσα στους καλλιτέχνες που δέχτηκαν να βοηθήσουν είναι η FKA Twigs, που δώρισε δύο θεατρικές μάσκες που φόρεσε στην περιοδεία της, για το άλμπουμ Magdalene.

Η Florence Welch από τους Florence & The Machine, από την άλλη, δώρισε πρωτότυπους στίχους της, τους οποίους έχει ζωγραφίσει με το χέρι η ίδια.

Άλλοι μουσικοί, όπως ο Liam Gallagher και ο Johnny Marr των The Smiths, δώρισαν όργανα μουσικής με την υπογραφή τους. Συγκεκριμένα, ο Nick Cave έδωσε μία κιθάρα και ένα πετάλι υπογεγραμμένα από τον ίδιο και τον Warren Ellis των Nick Cave and The Bad Seeds. Οι Chemical Brothers δώρισαν ένα ηλεκτρονικό αρμόνιο, ενώ οι The xx έδωσαν drums, που χρησιμοποίησε σε live του ο Jamie xx.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι κιθάρες των Τζίμι Χέντριξ και Μπομπ Μάρλεϊ βγαίνουν σε δημοπρασία12.09.2018

Η δημοπρασία θα διαρκέσει μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου εδώ. Ο οργανισμός Stagehand θα βοηθήσει τους Βρετανούς εργαζόμενους, που έχουν εργαστεί στο κομμάτι της live μουσικής, με προτεραιότητα σε όσους δυσκολεύονται με το ενοίκιο τους ή με το φαγητό.

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b