MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Χαλιμά Άντεν: Το πρώτο μοντέλο που πόζαρε με χιτζάμπ εγκαταλείπει τη βιομηχανία της μόδας

Η Χαλιμά Άντεν, γνωστή μουσουλμάνα μοντέλο, ανακοίνωσε μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, ότι εγκαταλείπει τις πασαρέλες εξαιτίας των πιέσεων που δέχεται σχετικά με το να κάνει συμβιβασμούς στην θρησκευτική πίστη της.

Monopoli Team

Η Χαλιμά Άντεν, το μοντέλο που έγραψε ιστορία ως το πρώτο μοντέλο που πόζαρε με χιτζάμπ και μπουρκίνι, γνωστοποίησε μέσα από τον λογαριασμό της στο Instagram την απόφασή της να εγκαταλείψει τον χώρο της μόδας, εξαιτίας του ότι η βιομηχανία την ανάγκαζε να κάνει συμβιβασμούς σχετικά με τις θρησκευτικές της πεποιθήσεις.

Η Άντεν δεν παρέλειψε να μιλήσει για όλες τις καλές αλλά και πιο δύσκολες στιγμές της καριέρας της ως μοντέλο. Ανάμεσα στις δουλειές που κατά τη γνώμη της έγιναν με σεβασμό, το διάσημο μοντέλο μίλησε για την συμμετοχή της στο εξώφυλλο της αραβικής Vogue, στο οποίο πόζαρε με άλλα δύο μοντέλα με χιτζάμπ, την Ικράμ Αμπντί Ομάρ και την Αμίνα Άνταν, αλλά και για την συμμετοχή της στην καμπάνια της εταιρείας Fenty Beauty της Rihanna, σημειώνοντας πόσο ευγνώμων ήταν που μπορούσε να φοράει χιτζάμπ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΧάρι Στάιλς: Γίνεται το πρώτο ανδρικό εξώφυλλο της Vogue και προκαλεί αντιδράσεις12.09.2018

Φυσικά, μίλησε και για τις πιο δύσκολες στιγμές που βίωσε καθ΄όλη τη διάρκεια της καριέρας της, περιγράφοντας λεπτομερώς πώς πολλές φορές την ανάγκαζαν να φοράει ρούχα που δεν την έκαναν να νιώθει άνετα, φορές που δεν μπορούσε να προσεύχεται στα σετ κάποιας φωτογράφισης και περιπτώσεις που το styling για το χιτζάμπ της την έκανε να αισθάνεται ότι προδίδει τα πιστεύω και τις αξίες της.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Diet Prada ™ (@diet_prada)

«Θα μπορούσαν να μου τηλεφωνήσουν αύριο και ούτε για δέκα εκατομμύρια δολάρια δεν θα ρίσκαρα ποτέ ξανά να κάνω συμβιβασμούς για το χιτζάμπ μου», τόνισε η Άντεν, ανακοινώνοντας ότι δεν θα συμμετάσχει ξανά σε επιδείξεις και εβδομάδες μόδας, αλλά θα θέτει τους δικούς της όρους για συγκεκριμένες δουλειές της επιλογής της, που πλέον θα κάνει. Ένας από αυτούς είναι το χιτζάμπ της να καλύπτει το στήθος και τους ώμους της!

Η Σομαλο-αμερικανή Χαλιμά Άντεν, που άνοιξε τον δρόμο για τις γυναίκες με χιτζάμπ στη βιομηχανία της μόδας, ζούσε σε προσφυγικό καταυλισμό στην Κένυα προτού εγκατασταθεί στις ΗΠΑ και ξεκινήσει την καριέρα της στο μόντελινγκ. Ήταν η πρώτη γυναίκα με χιτζάμπ που πόζαρε για το εξώφυλλο της βρετανικής Vogue, ήταν στο πρώτο ομαδικό εξώφυλλο με χιτζάμπ της αραβικής έκδοσης του περιοδικού, ενώ όλοι θυμόμαστε την φωτογράφισή της με μπουρκίνι και χιτζάμπ για το εξώφυλλο του Sports Illustrated Swimsuit. «Έχασα την επαφή με το ποια είμαι πραγματικά», αναφέρει η ίδια σχετικά με τη δουλειά της στον χώρο του μόντελινγκ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΧάρι Στάιλς: Γίνεται το πρώτο ανδρικό εξώφυλλο της Vogue και προκαλεί αντιδράσεις12.09.2018

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b