MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ONLINE ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

Διαδικτυακά σεμινάρια κινηματογράφου από το Εργαστήρι Κινηματογράφου Αθήνας και Πάτρας

Ξεκινούν τα σεμινάρια κινηματογράφου του Εργαστηρίου Κινηματογράφου Αθήνας και Πάτρας, με μία ενημέρωση μέσα από το κανάλι τους στο Youtube.

Εργαστήριο Κινηματογράφου Αθήνας και Πάτρας
Εργαστήριο Κινηματογράφου Αθήνας και Πάτρας
Monopoli Team

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τα τέσσερα βασικά Σεμινάρια Κινηματογράφου 2020-2021 στο Διαδικτυακό Εργαστήρι Κινηματογράφου, σχετικά με την σκηνοθεσία, το ντοκιμαντέρ, την ιστορία και κριτική ταινιών και το μοντάζ. 

Διαδικτυακή ενημέρωση στο YouTube για τα σεμινάρια

Το online Εργαστήρι Κινηματογράφου ξεκινάει φέτος τη λειτουργία του με 4 βασικά σεμινάρια, ενώ άμεσα θα προχωρήσει στη διεξαγωγή σεμιναρίων για Σενάριο-Δημιουργική Γραφή, Διεύθυνση Φωτογραφίας-Εικονοληψία, Κινηματογραφική Υποκριτική μπροστά και πίσω από την Κάμερα, Διεύθυνση Παραγωγής.

Τα διαδικτυακά Μαθήματα του Εργαστηρίου Κινηματογράφου Αθήνας και Πάτρας θα περιλαμβάνουν επίγειες συναντήσεις όταν δεν θα υπάρχει lockdown, όπου αυτό είναι δυνατόν και σίγουρα σε Αθήνα και Πάτρα μια φορά το μήνα ή και κάθε δεκαπενθήμερο. Στόχος είναι η απρόσκοπτη λειτουργία του Εργαστηρίου Κινηματογράφου που δεν θα διακόπτεται από τις εκάστοτε εξελίξεις. Πρόκειται για μόνιμη λύση συνδυασμού των επίγειων με τα διαδικτυακά μαθήματα, με έμφαση κάθε φορά είτε στην Επίγεια Παιδεία είτε στην Διαδικτυακή όταν αυτή παρεμποδίζεται.  

Ο Γιάννης Καραμπίτσος (Σκηνοθέτης, Μοντέρ και Κριτικός Κινηματογράφου) διευθυντής του Επίγειου και Διαδικτυακού Σχολείου του Σινεμά και του Εργαστηρίου Κινηματογράφου Αθήνας και Πάτρας θα παρουσιάσει online την Κυριακή 29.11.2020 στις 17.00 στο youtube στο Κανάλι Prince Myshkin – Camera Stylo, https://www.youtube.com/user/miskinprince τα Διαδικτυακά Σεμινάρια Κινηματογράφου 2020-2021. 

Πρόκειται για ενημέρωση των βασικών ζητημάτων που αφορούν τα σεμινάρια. Θα απαντηθούν ερωτήσεις που θα υποβληθούν στο chat. Θα παρουσιαστούν τα σεμινάρια: Ιστορίας Κινηματογράφου, Σκηνοθεσίας -Δημιουργίας Ταινίας Μικρού Μήκους, Ιστορίας και Δημιουργίας Ντοκιμαντέρ, Μοντάζ, Σεναρίου, Κινηματογραφικής Υποκριτικής, Εικονοληψίας. Τα βασικά σεμινάρια που θα ξεκινήσουν άμεσα είναι τα 4 πρώτα. Μπορείτε να επικοινωνήσετε στο 6944143564 για πληροφορίες-δηλώσεις ενδιαφέροντος και εγγραφές ή στο [email protected] 

Τα Σεμινάρια Κινηματογράφου 2020-2021 θα ξεκινήσουν το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου του 2020, το κόστος τους θα είναι από 40-45€ τον μήνα και θα υπάρχουν εκπτώσεις για φοιτητές, παλιούς μαθητές, για όσους εγγραφούν με γκρουπ, ΑμεΑ, για όσους προπληρώσουν όλο το κόστος του σεμιναρίου κ.α.

Θα δίνεται βεβαίωση του Σχολείου του Σινεμά για την παρακολούθηση.  

Εργαστήριο Κινηματογράφου Αθήνας και Πάτρας

Εργαστήριο Κινηματογράφου Αθήνας και Πάτρας

Τα 4 βασικά σεμινάρια είναι: 

Σεμινάριο Σκηνοθεσίας και Δημιουργίας Ταινίας Μικρού Μήκους 2020-2021 

Πρακτικό κυρίως σεμινάριο για αρχαρίους που περιλαμβάνει γύρισμα ταινίας μικρού μήκους διάρκειας έως 6 λεπτά και θεωρητικό κομμάτι όπου διδάσκονται μέσα από την προβολή, ανάλυση και τον σχολιασμό αποσπασμάτων αντιπροσωπευτικών ταινιών επιλεγμένων δημιουργών οι βασικές αρχές της σκηνοθεσίας του σεναρίου της κινηματογραφικής υποκριτικής του μοντάζ της εικονοληψίας της ηχοληψίας. Προτεινόμενη Διάρκεια: 3 Μήνες 

Σεμινάριο Δημιουργίας Ντοκιμαντέρ και Ιστορίας Ντοκιμαντέρ 2020-2021 

Δημιουργία ταινίας ντοκιμαντέρ διάρκεια 10 λεπτών και διδασκαλία όλης της διεργασίας από την σύλληψη της ιδέας και του θέματος, την έρευνα μέχρι το γύρισμα. Η ιστορία του ντοκιμαντέρ μέσα από την παρουσίαση των βασικών σταθμών του (προβολή σχολιασμός και ανάλυση αποσπασμάτων από αντιπροσωπευτικές ταινίες). Προτεινόμενη Διάρκεια: 3 Μήνες 

Σεμινάριο Ιστορίας και Κριτικής Κινηματογράφου 2020-2021 

12 μαθήματα που περιλαμβάνουν όλα τα κινηματογραφικά ρεύματα, τους πιο σημαντικούς δημιουργούς, σύντομη ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου, του ντοκιμαντέρ, του animation και του πειραματικού -πρωτοποριακού κινηματογράφου, ενδιαφέρουσες θεματολογίες όπως βιβλία που έγιναν ταινίες, φεμινιστικός κινηματογράφος, πολιτικός κινηματογράφος κλπ και διδασκαλία μεθόδου κριτικής προσέγγισης παλιότερων κλασικών και σύγχρονων ταινιών. Θα γραφούν κριτικές από τους συμμετέχοντες για σημερινές και παλιότερες ταινίες. Φέτος το σεμινάριο ιστορίας θα πραγματοποιηθεί μέσω της παρουσίασης σημαντικών σκηνοθετών του κινηματογράφου  σε κάθε μάθημα και μέσα από το έργο τους θα προσεγγίζονται τα ρεύματα , άλλοι σημαντικοί σκηνοθέτες, τα είδη, οι θεματολογίες κλπ.  

Σεμινάριο Μοντάζ 2020-2021

Adobe Premiere για Αρχή και Σύντομα θα ακολουθήσουν AVID, FINAL CUT, AFTER EFFECTS 

Συντονιστής Σεμιναρίων: Γιάννης Καραμπίτσος (Σκηνοθέτης, Μοντέρ, Κριτικός Κινηματογράφου). Τα πρακτικά σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν με την σύμπραξη 2 τεχνικών-καλλιτεχνών του κινηματογράφου ήχου και εικόνας. 

Περισσότερα από Σεμινάρια / Διαλέξεις
VIMA_WEB3b