MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού: Φωταγωγήθηκαν πορτοκαλί οι «Ομπρέλες» του Ζογγολόπουλου κατά της έμφυλης βίας

Οι «Ομπρέλες» στο Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού για πρώτη φορά φωταγωγήθηκαν με πορτοκαλί χρώμα, σηματοδοτώντας τον αγώνα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

Ομπρέλες
Monopoli Team

Στα «πορτοκαλί» κατά της έμφυλης βίας

Ο Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού ενώνει τη φωνή και τις δυνάμεις του με τον ΟΗΕ και την παγκόσμια καμπάνια ORANGE THE WORLD, φωτίζοντας «πορτοκαλί» τις εμβληματικές «Ομπρέλες» του Γιώργου Ζογγολόπουλου, χρώμα ευαισθητοποίησης κατά της βίας των γυναικών.

Συμμετέχοντας ενεργά στις «πορτοκαλί» δράσεις ανά τον κόσμο, ο Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού φώτισε το έργο «Ομπρέλες», σήμα κατατεθέν της περιοχής, από την Τετάρτη 25/11 και για 16 ημέρες, έως και τις 10 Δεκεμβρίου – Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων – στέλνοντας ηχηρό μήνυμα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

Το φετινό θέμα της διεθνούς καμπάνιας είναι: «Φώτισε τον Κόσμο Πορτοκαλί», με βασική στόχευση την ευαισθητοποίηση και υποστήριξη της κοινωνίας των πολιτών, στον αγώνα αφύπνισης ενάντια σε κάθε μορφή βίας σε βάρος της γυναίκας. Ολόκληρη η Ευρώπη ρίχνει «φως» σε ένα θέμα που αγγίζει εκατομμύρια γυναίκες, φωταγωγώντας κεντρικά κτίρια και μνημεία ευρωπαϊκών πόλεων με πορτοκαλί χρώμα, που συμβολίζει την αισιοδοξία για ένα μέλλον πιο φωτεινό και απαλλαγμένο από την έμφυλη βία.

Την πρωτοβουλία έλαβε ο Δήμαρχος Φιλοθέης – Ψυχικού, Δημήτρης Γαλάνης, θέλοντας να στηρίξει ο Δήμος τον αγώνα ενάντια σε οποιαδήποτε μορφή βίας κατά των γυναικών, κατόπιν εισήγησης του Σοροπτιμιστικού Ομίλου Ψυχικού που ευχαριστεί θερμά για το πολύτιμο έργο και την ευαισθητοποίηση που προσφέρει στην τοπική κοινωνία. Παράλληλα, ενισχύεται και το πολύτιμο έργο του Δικτύου SDG 17 Greece.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΓιατί ο αγώνας ενάντια στην έμφυλη βία είναι ζήτημα πολιτισμού12.09.2018

Λίγα λόγια για τις «Ομπρέλες»

Ο Δήμος Ψυχικού το 1998 σε συνεργασία με τον γλύπτη Γιώργο Ζογγολόπουλο (1903-2004) εγκατέστησε στην είσοδό του επί της Λεωφόρου Κηφισίας ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα γλυπτά της Ελλάδας, τις «Ομπρέλες», δημιουργώντας ένα δυνατό εικαστικό τοπόσημο στην περιοχή.

Ο Γ. Ζογγολόπουλος και η σύζυγός του, ζωγράφος Ελένη Πασχαλίδου – Ζογγολοπούλου, υπήρξαν από τους πρώτους κατοίκους του Ψυχικού, ζώντας και δημιουργώντας περισσότερα από 60 χρόνια στην περιοχή. Το Ίδρυμα Γεωργίου Ζογγολόπουλου δραστηριοποιείται στο Ψυχικό από το 2004, έτος κατά το οποίο δημιουργήθηκε από τον γλύπτη με έδρα την κατοικία του. Σήμερα, διαφυλάσσει το έργο ενός από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της σύγχρονης γλυπτικής της Ελλάδας και αποτελεί μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα πολιτιστική στέγη στο Ψυχικό.

Το 2010 ο Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού σε συνεργασία με το Ίδρυμα, θέλοντας να τιμήσει τον γλύπτη, ονοματοδότησε κεντρική πλατεία πλησίον της κατοικίας του καλλιτέχνη ως «Πλατεία Γιώργου Ζογγολόπουλου», ενώ για το δημόσιο αυτό χώρο οραματίστηκε και προχώρησε στη δημιουργία της Υπαίθριας Δημοτικής Γλυπτοθήκης Ψυχικού, ενός πάρκου γλυπτικής το οποίο λειτουργεί ως ένα ελεύθερα προσβάσιμο μουσείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ έμφυλη βία σε αριθμούς και το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για τις γυναίκες – θύματα12.09.2018

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b