MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
16
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Artists Walk: Καλλιτέχνες στο Λονδίνο γεμίζουν τα… παράθυρα τους με έργα τέχνης

Μία νέα πρωτοβουλία στο Λονδίνο παροτρύνει τους καλλιτέχνες να εκθέτουν τα έργα τους στα παράθυρα τους εν μέσω των νέων περιοριστικών μέτρων στην Μεγάλη Βρετανία

Μία καλλιτέχνις, η Sarah Barker Brown εκθέτει τα έργα της στο Artists Walk 2020, φωτογραφία: Hannah Jane Parkinson
Μία καλλιτέχνις, η Sarah Barker Brown εκθέτει τα έργα της στο Artists Walk 2020, φωτογραφία: Hannah Jane Parkinson
Monopoli Team

Όπως και στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης, έτσι και στη Μεγάλη Βρετανία έχουν επιβληθεί περιοριστικά μέτρα για τον περιορισμό του κορονοϊού, που περιλαμβάνουν το κλείσιμο των χώρων πολιτισμού, άρα και των γκαλερί τέχνης.

Έτσι, αναδύθηκε μία πρωτοβουλία στο Λονδίνο, με τίτλο Artists Walk, που επιθυμεί να βοηθήσει τόσο τους καλλιτέχνες, όσο και το φιλότεχνο κοινό. Έτσι, παροτρύνει τους καλλιτέχνες να μην “κρύψουν” τα έργα τους στο σπίτι, μέχρι να λήξει το lockdown, αλλά να κάνουν τη δική τους έκθεση μέσα από τα… παράθυρα των σπιτιών τους. Με αυτόν τον τρόπο, οι Λονδρέζοι θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν την τέχνη τους, ενώ οι βόλτες στο Λονδίνο θα γίνουν πιο όμορφες.

Τι ακριβώς είναι το Artists Walk;

Πρόκειται για μία κίνηση, που ξεκίνησε ως κοινό εγχείρημα της ζωγράφου Rosha Nutt και της μάνατζερ της, Holly Corrier. Όπως λένε και οι ίδιες, σκέφτηκαν ότι αφού η Nutt δεν θα μπορούσε να δείξει τα έργα της σε κάποια γκαλερί, τότε θα μπορούσε να τα τοποθετήσει στο παράθυρό της, ώστε να τα θαυμάζουν έστω οι περαστικοί.

Έτσι, μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου, οι Λονδρέζοι καλλιτέχνες οποιουδήποτε μέσου -ζωγράφοι, φωτογράφοι, εικονογράφοι, κινηματογραφιστές, κεραμιστές, γλύπτες και άλλα- μπορούν να συμπεριληφθούν στον “διαδραστικό χάρτη” στην ιστοσελίδα της πρωτοβουλίας, μαζί με ένα μίνι βιογραφικό τους, πληρώνοντας 15 λίρες. Σύμφωνα με την Collier, η απήχηση ήταν μέχρι τώρα ενθουσιώδης, με 115 καλλιτέχνες να συμμετέχουν ήδη, μέσα σε μία μόλις εβδομάδα.

Σύμφωνα με μία ζωγράφο, την Maureen Harrison που μίλησε στην εφημερίδα The Guardian “αυτή είναι μία υπέροχη ιδέα που προσφέρει στον κόσμο μία διαφορετική εμπειρία κατά τη διάρκεια της βόλτας τους. Επίσης, κάποιος που ίσως ήταν διστακτικός να μπει σε μία γκαλερί, μπορεί και πάλι να απολαύσει σύγχρονη τέχνη, ενώ άλλοι που συνήθιζαν να επισκέπτονται γκαλερί πριν το lockdown, τώρα μπορούν έτσι να πάρουν τη ‘δόση’ τους”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑWindowflicks: Στο Βερολίνο βλέπουν ταινίες.. από το παράθυρό τους!12.09.2018

Όπως καταλήγει και η The Guardian, αυτή είναι μία εκπληκτική πρωτοβουλία, που μας υπενθυμίζει κυρίως να αξιοποιούμε τις βόλτες μας, να κοιτάμε τριγύρω, να εκτιμούμε την ομορφιά των κτιρίων, αλλά και την δημιουργικότητα των ανθρώπων γύρω μας.

Περισσότερα από Εικαστικά
VIMA_WEB3b