MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
29
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΘΕΑΤΡΟ

Εθνικό Θέατρο: Ξεκινούν οι live streaming παραστάσεις

Οι παραστάσεις συνεχίζονται στο Εθνικό Θέατρο με ζωντανές διαδικτυακές μεταδόσεις από το Σάββατο 21 Νοεμβρίου.

Φωτογράφος παράστασης: Ορφέας Εμιρζάς
Monopoli Team

Το Εθνικό Θέατρο, ξεκινά ζωντανές διαδικτυακές μεταδόσεις από τις Σκηνές του, προσφέροντας τη δυνατότητα πρόσβασης στις παραστάσεις της τρέχουσας θεατρικής περιόδου που διεκόπησαν λόγω του lockdown: Η κυρία του Μαξίμ, Φεγγάρι από χαρτί, Σ’ εσάς που με ακούτε, Παίζοντας το θύμα.

Πρεμιέρα το Σάββατο 21 Νοεμβρίου

H πρώτη μετάδοση σε πραγματικό χρόνο θα γίνει το Σάββατο, 21 Νοεμβρίου απευθείας από τη Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος», στις 20:30, με το έργο της Λούλας Αναγνωστάκη “Σ΄ εσάς που με ακούτε”, σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Αβρανά.

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής, Δημήτρης Λιγνάδης, σημειώνει: Το θέατρο, ως σύμφυτη λειτουργία στον άνθρωπο, δεν μπορεί να αντικατασταθεί από κανένα άλλο μέσον. Η ζωντανή αλληλεπίδραση μεταξύ σκηνής και κοινού θα είναι πάντα μία και μοναδική. Στην παρούσα φάση ψάχνουμε κάτι για να υποκαταστήσουμε τη θεατρική πράξη, όχι να την αντικαταστήσουμε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΘεατρικοί ηθοποιοί καταφεύγουν στη μικρή οθόνη12.09.2018

Η απευθείας μετάδοση θα είναι διαθέσιμη στη σελίδα: livestream.n-t.gr με αγορά ηλεκτρονικού εισιτηρίου (κωδικού πρόσβασης).
Τιμή εισιτηρίου: 8€
Ώρα έναρξης: 20:30
Διάρκεια παράστασης: 1 ώρα και 20 λεπτά

Συντονιστείτε εγκαίρως καθώς η παράσταση παρουσιάζεται ζωντανά στη σκηνή και μεταδίδεται σε πραγματικό χρόνο. Σημειώνεται ότι δεν θα παραμείνει διαθέσιμη για προβολή μετά το πέρας της.
Πληροφορίες: www.n-t.gr

Σ’ εσάς που με ακούτε – Υπόθεση του έργου

Στο τελευταίο έργο της η Λούλα Αναγνωστάκη τοποθετεί τη δράση στο Βερολίνο του 2001. Η πόλη φλέγεται από συλλαλητήρια, επεισόδια και βία. Σε ένα μικρό δωμάτιο τα πρόσωπα παίρνουν μέρος σε μια φανταστική διαδήλωση. Ο Άγης, συγγραφέας, συμμετέχει σ’ ένα φόρουμ και προτείνει στους άλλους να μιλήσουν δοκιμαστικά. Μιλάνε σ’ ένα φανταστικό πλήθος, σαν να βρίσκονται σε μια γενική δοκιμή. Παρασύρονται στο «παιχνίδι» αυτό αποκαλύπτοντας τις μεγαλύτερες αλήθειες τους, αλλά και την αγωνία τους να επιβιώσουν σε έναν κόσμο εχθρικό.

Ταυτότητα παράστασης

Σκηνοθεσία-Δραματουργική επεξεργασία: Αλέξανδρος Αβρανάς
Σκηνικά, κοστούμια: Έλλη Παπαγεωργακοπούλου
Χορογραφία: Αμάλια Μπένετ
Φωτισμοί: Ολυμπία Μυτιληναίου
Μουσική: Θοδωρής Ρέγκλης
Sound design: Νίκος Μπουγιούκος
Mixage: Κώστας Βαρυμποπιώτης
Βοηθός σκηνοθέτη: Νικήτας Αναστόπουλος
Βοηθός σκηνογράφου: Σωτήρης Μελανός
Βοηθός ενδυματολόγου: Τζίνα Ηλιοπούλου

Διανομή (με αλφαβητική σειρά): Στάθης Κόικας, Λάμπρος Κτεναβός, Aλέξανδρος Μαυρόπουλος, Μιχάλης Μουλακάκης, Γιώργος Μπινιάρης, Αγλαΐα Παππά, Αρετή Πασχάλη, Ξένια Παυλοπούλου, Ελένη Ρουσσινού, Γιώργος Στάμος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑMegaron Online: Μία συναυλία από την Κρατική Όπερα του Βερολίνου μέσω δωρεάν live streaming12.09.2018

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Θεατρικά Νέα
Ταξιδεύουμε στη «Λαπωνία» για 2η σεζόν
Θεατρικά Νέα
7ος Διεθνής Διαγωνισμός Μπαλέτου Κωνσταντινούπολης: Αιτήσεις συμμετοχής
Θεατρικά Νέα
αθανασία: Το νέο έργο της Νεφέλης Μαϊστράλη στο Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου
Θεατρικά Νέα
Η «Αλεξάνδρεια» επιστρέφει για νέο κύκλο παραστάσεων στο Παλλάς
Εκδηλώσεις
Μαύρη Γαλότσα: Η κωμωδία της Βάσιας Αργέντη ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα
Art & Culture
Στην πρόβα: «Μπεν και Ίμο» - Δύο ιδιοφυίες της βρετανικής μουσικής ζωντανεύουν ξανά στην ΕΛΣ
Θεατρικά Νέα
O Mάριο Μπανούσι βραβεύεται στην Μπιενάλε Θεάτρου Βενετίας
Θεατρικά Νέα
Το Τρίτο Στεφάνι, σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού, μεταφέρεται σε νέα στέγη λόγω μεγάλης ζήτησης
Θεατρικά Νέα
"Αστόρια": Μια μεγάλη παραγωγή ζωντανεύει την ιστορία της μετανάστευσης στο Παλλάς
Θεατρικά Νέα
Θέατρο Πορεία: Δημήτρης Τάρλοου και Αλεξία Καλτσίκη συναντιούνται στον «Βυσσινόκηπο» του Τσέχοφ
Art & Culture
"Δάκρυ στο Φίδι" στο Bios (video)
Θεατρικά Νέα
Ρέκβιεμ για το τέλος του έρωτα: Eντυπωσιακές φωτογραφίες από την εμβληματική παράσταση του Δημήτρη Παπαϊωάννου