MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
VIRAL

Η συγκινητική στιγμή που μία μπαλαρίνα με Αλτσχάιμερ ακούει την “Λίμνη των Κύκνων”

Τις τελευταίες μέρες έχει γίνει viral ένα συγκινητικό βίντεο με μία πρώην μπαλαρίνα, που το Αλτσχάιμερ δεν την σταματά από το να χορέψει την “Λίμνη των Κύκνων” όπως παλιά.

Η Μάρτα Γκονζάλεζ χορεύει την Λίμνη των Κύκνων όπως παλιά
Η Μάρτα Γκονζάλεζ χορεύει την Λίμνη των Κύκνων όπως παλιά
Monopoli Team

Τις τελευταίες μέρες έχει γίνει viral ένα συγκινητικό βίντεο με μία πρώην μπαλαρίνα, που έχει Αλτσχάιμερ. Συγκεκριμένα πρόκειται για την Μάρτα Γκονζάλεζ, μία πρώην Νεοϋορκέζα πρίμα μπαλαρίνα που παρ’ όλο που πάσχει από την νόσο Αλτσχάιμερ και έχει χάσει την μνήμη της, αναγνώρισε αμέσως την “Λίμνη των Κύκνων” του Τσαϊκόφσκι.

Το βίντεο, στο οποίο βλέπουμε παράλληλα την Γκονζάλεζ να χορεύει την “Λίμνη των Κύκνων” την δεκαετία του ’60, γυρίστηκε πέρσι. Φαίνεται, όμως, ότι όσο ο κόσμος στρέφεται στη μουσική για παρηγοριά από την πρωτόγνωρη κατάσταση που ζούμε, το βίντεο βγήκε ξανά στην επιφάνεια στα social media.

Το βίντεο αποτελεί δράση της ισπανικής Οργάνωσης “Μουσική που Ξυπνά” (Asociación Música para Despertar), που επισκέπτεται ασθενείς με Αλτσχάιμερ και άνοια, και τους φτιάχνει τη διάθεση -ξυπνώντας του τη μνήμη- μέσω της μουσικής.

Στο συγκεκριμένο βίντεο βλέπουμε την ισπανικής καταγωγής μπαλαρίνα, που είχε χάσει τη μνήμη της και ήταν καθηλωμένη σε ένα καροτσάκι. Η δύναμη της μουσικής, όμως, κατάφερε να “ξεκλειδώσει” ένα κομμάτι της μνήμης της και να της θυμίσει τα χρόνια που ήταν μπαλαρίνα.

Μάλιστα, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα η πρώην μπαλαρίνα θυμήθηκε τις κινήσεις που έκανε πριν από περίπου 60 χρόνια και άρχισε να “χορεύει” με τα χέρια της. Τελείως απορροφημένη από την ερμηνεία της, οι κινήσεις και οι εκφράσεις της είναι ίδιες με αυτές που έκανε στη σκηνή το 1967.

Δυστυχώς η Μάρτα Γκονζάλεζ δεν βρίσκεται πια στη ζωή. Η τέχνη της, όμως, θα ζει για πάντα μαζί μας, δίνοντας μας ελπίδα σε αυτές τις σκοτεινές μέρες.

Δείτε κι εσείς το συγκινητικό βίνtεο:

Πάντως, σύμφωνα με έρευνες, η μουσική σε ασθενείς με άνοια οδηγεί σε 60% λιγότερη ανάγκη για φαρμακευτικές αγωγές, ενώ η Υπουργός Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου είχε προτείνει μαθήματα χορού σε ασθενείς με Αλτσχάιμερ και άλλες νόσους που επιτίθενται στην μνήμη του ανθρώπου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ«Α Letter to My Loved Ones»: Το συγκινητικό φιλμ της Stella McCartney με γυναίκες που μάχονται κατά του καρκίνου του μαστού12.09.2018

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b