MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Παρατείνεται η ψηφιακή Art Athina, λόγω μεγάλης επισκεψιμότητας

Η παρουσία της πλατφόρμας Art Athina Virtual στο διαδίκτυο παρατείνεται μέχρι τις 8 Νοεμβρίου 2020, λόγω μεγάλης επισκεψιμότητας.

Monopoli Team

Η ψηφιακή πλατφόρμα Art Athina Virtual παρατείνεται

Λόγω της μεγάλης επισκεψιμότητας στην πλατφόρμα Αrt Athina Virtual, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αιθουσών Τέχνης αποφάσισε να παρατείνει την παρουσία της ψηφιακής εκδοχής της Art Athina στο διαδίκτυο, έως τις 8 Νοεμβρίου 2020. Η Αrt Athina Virtual έχει τεθεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Από τις 15 Οκτωβρίου την Αrt Athina Virtual επισκέφθηκαν φιλότεχνοι από την Ελλάδα αλλά και από 24 ακόμη χώρες. Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, η Βρετανία, η Γερμανία και η Γαλλία συμπλήρωσαν την πρώτη πεντάδα χωρών προέλευσης των επισκεπτών.

Στην διαδικτυακή πρεμιέρα της αθηναϊκής φουάρ, που είναι μία από τις παλαιότερες στην Ευρώπη, οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να “περιηγηθούν” από τον υπολογιστή, την ταμπλέτα ή το έξυπνο τηλέφωνό τους δωρεάν σε 59 γκαλερί από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Ακόμη, θα γνωρίσουν τους καλλιτέχνες και τα έργα που προτείνουν χωρίς κανέναν χρονικό περιορισμό, καθώς η Αrt Athina Virtual θα είναι προσβάσιμη σε 24ώρη βάση επτά ημέρες την εβδομάδα.

Οι πρωτόγνωρες συνθήκες που διαμορφώθηκαν με την έλευση της επιδημίας του κορονοϊού επέβαλαν τη ματαίωση της Art Athina 2020 στο Ζάππειον Μέγαρο, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί. Το γεγονός ότι ο μεγαλύτερος ετήσιος εικαστικός θεσμός στην Ελλάδα μεταφέρεται σε ψηφιακό περιβάλλον, δεν θα περιορίσει την επαφή του κοινού με την εικαστική δημιουργία αποκλειστικά διαδικτυακά.

Παράλληλες δράσεις στην Art Athina Virtual

Από την Αrt Athina Virtual δεν λείπουν οι παράλληλες δράσεις που ανέκαθεν πλαισίωναν την Art Athina. Παραδείγματα είναι τα Τalks, οι Performances, το αφιέρωμα στο Video και η παρουσίαση ανεξάρτητων χώρων τέχνης υπό τον τίτλο Projects.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑMovement Radio: Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση στο ραδιόφωνο12.09.2018

Παράλληλα στην πλατφόρμα συνεχίζεται κανονικά η παρουσίαση των ψηφιακών περιπτέρων των 59 γκαλερί που συμμετέχουν. Ακόμη, συνεχίζεται η παρουσίαση του προγράμματος περφόρμανς που επιμελείται η Μαρίνα Φωκίδη, των video που επιμελείται η Σταματία Δημητρακοπούλου. Τέλος, παρουσιάζονται ανεξάρτητοι χώροι τέχνης από την Ελλάδα και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Την ευθύνη της διοργάνωσης έχει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αιθουσών Τέχνης και η ομάδα της Art Athina. Καλλιτεχνική διευθύντρια είναι η Σταματία Δημητρακοπούλου. H υλοποίηση της πλατφόρμας πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού.

Περισσότερα από Εικαστικά
VIMA_WEB3b