MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
16
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Τι να δούμε σήμερα; 7 προτάσεις για τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου

Συγκεντρώνουμε τις καλύτερες προτάσεις για εκδηλώσεις που μπορείτε να επιλέξετε σήμερα Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2020.

Βικτώρ ή τα παιδιά στην εξουσία στο Θέατρο Σφενδόνη
Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

Βικτώρ ή τα παιδιά στην εξουσία στο Θέατρο Σφενδόνη

Το εμβληματικό έργο του κινήματος του σουρεαλισμού Βικτώρ ή τα παιδιά στην εξουσία του Ροζέ Βιτράκ, σε σκηνοθεσία Μάνου Βαβαδάκη, επιστρέφει με την ίδια ανατρεπτική διάθεση, το ίδιο καυστικό χιούμορ, για να φέρει στην επιφάνεια φετιχιστικά απωθημένα, υποβόσκουσες επιθυμίες και ψυχαναλυτικές ανησυχίες. Την ημέρα των ένατων γενεθλίων του, ο Βικτώρ, ένα παιδί θαύμα, ένα τέρας ευφυίας, αποφασίζει να ανατρέψει την εικόνα του υποδειγματικού παιδιού και να συγκρουστεί με το κατεστημένο που τον περιορίζει. Με αφορμή την αποκάλυψη της παράνομης σχέσης του πατέρα του με τη μητέρα της φίλης του, Εσθήρ, που τελικά θα αποδειχθεί αδελφή του, στήνεται ένα γαϊτανάκι συγκρούσεων, που μόνο ο θάνατος θα σταματήσει. Τον εκκεντρικό Βικτώρ υποδύεται ο Πάνος Παπαδόπουλος, πρωτοστατώντας σε μια αλλόκοτη γιορτή αποδόμησης της μπουρζουαζίας.
Δευτέρα 2/11, 21:00
15€, 8€ μειωμένο (φοιτητικό, ανέργων)
Θέατρο Σφενδόνη, Μακρή 4, Μακρυγιάννη (Μετρό στάση Ακρόπολη)
Τηλ.: 215 515 8968

Ιστορία ενός σκύλου που τον έλεγαν πιστό

Ιστορία ενός σκύλου που τον έλεγαν πιστό, του Λούις Σεπούλβεδα στο Θέατρο Άλφα

O Kώστας Γάκης σκηνοθετεί και διασκευάζει για το θέατρο το αριστούργημα του Λούις Σεπούλβεδα «Ιστορία ενός σκύλου που τον έλεγαν πιστό», το οποίο παρουσιάζεται στο θέατρο Άλφα/Ληναίος – Φωτίου. Ερμηνεύουν: Ηλέκτρα Αρσενίδου, Τζωρτζίνα Βαρδουλάκη και Γιάννης Βασιλώττος. Στον ρόλο του Σκύλου ο Κώστας Γάκης.
Δευτέρα 2/11, 21:00
10-12€
Θέατρο Άλφα Ληναίος – Φωτίου, 28ης Οκτωβρίου 37 & Στουρνάρα 51, Αθήνα

Τα ραδίκια ανάποδα, του Γιώργου Γαλίτη στο Alhambra Art Theatre

Ο ξεκαρδιστικός μονόλογος του Γιώργου Γαλίτη, επιστρέφει για ένατη φορά, αυτή την φορά στο Αlhambra Art Theatre. Η σκηνοθεσία είναι του Βλαδίμηρου Κυριακίδη.
Δευτέρα 2/11, 21:15
10-12€
Alhambra Art Theatre, Στουρναρη 53, Αθήνα

Spoon River Quartet

Spoon River Quartet, του Edgar Lee Masters στο Θέατρο Σταθμός

Ένα από τα αριστουργήματα της αμερικάνικης λογοτεχνίας του 20ού αιώνα, η Ανθολογία του Spoon River του Edgar Lee Masters είναι η αφετηρία για την παράσταση Spoon River Quartet που παρουσιάζεται στο Θέατρο Σταθμός, σε σκηνοθεσία της Δήμητρας Κονδυλάκη.
Δευτέρα 2/11, 21:00
5-13€
Θέατρο Σταθμός, Βίκτωρος Ουγκώ 55, Αθήνα 

Λυσσασμένη μπαλαρίνα, του Grigory Konstantinopolsky στο Studio Μαυρομιχάλη

Η νουβέλα του διάσημου Ρώσου σεναριογράφου Grigory Konstantinopolsky «Λυσσασμένη μπαλαρίνα» ανεβαίνει για πρώτη φορά στη χώρα μας, στο Studio Μαυρομιχάλη, σε διασκευή και σκηνοθεσία της Λιούμπα Κριβοχίζα.
Δευτέρα 2/11, 21:30
8-12€
Θέατρο Studio Μαυρομιχάλη, Μαυρομιχάλη 134, Αθήνα

Μαρία Παπαγεωργίου

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Μαρία Παπαγεωργίου στο Gazarte Roof Stage

H Μαρία Παπαγεωργίου επιστρέφει στο Gazarte, σε μια solo performance με τραγούδια που αγάπησε, δίνοντας νέα ανάγνωση σε αυτά μέσα από την ευρύτερη έννοιας της μουσικότητας. Κιθάρες, synths, loops και κρουστά συνθέτουν το μουσικό αυτό περιβάλλον και πλέκουν τις γλώσσες, τις δεκαετίες, τους τραγουδοποιούς και τος ιστορίες τους.
Δευτέρα 2/11, 21:00
10€
Gazarte Roof Stage, Βουτάδων 34, Αθήνα

Macrame Workshop

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

Macrame Workshop για ενήλικες, στο Ίδρυμα Θεοχαράκη
Το Μακραμέ είναι μια μορφή τέχνης της υφαντικής με ρίζες στις αραβικές χώρες τον 13ο αιώνα μ.Χ., όπου οι υφαντουργοί τελείωναν με κόμπους και κρόσια τα υφαντά τους, και διαδόθηκε στην Ευρώπη από τους Ισπανούς ναύτες. Οι εφαρμογές του σήμερα είναι απεριόριστες, αφού είναι δυνατή η δημιουργία χρηστικών και διακοσμητικών αντικειμένων, αλλά και έργων τέχνης. Στο εργαστήριο οι συμμετέχοντες θα μάθουν τους βασικούς κόμπους μακραμέ, δημιουργώντας ταυτόχρονα ένα επιτοίχιο κρεμαστό μακραμέ για το χώρο τους. Με τον Κυριάκο Πατσαλή, fiber artist.
Δευτέρα 2/11, 18:00 – 20:30
30€
Ίδρυμα Θεοχαράκη, Βασιλίσσης Σοφίας 9 &, Μέρλιν 1, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b