MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
18
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΈΑ

Σον Κόνερι: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών

Ο Σον Κόνερι, Οσκαρικός ηθοποιός και για πολλούς ο καλύτερος Τζέιμς Μποντ, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών και σκόρπισε τη θλίψη

Σον Κόνερι
Σον Κόνερι
Monopoli Team

Ο Σον Κόνερι, ο ηθοποιός που έγραψε ιστορία ως ο γοητευτικός Τζέιμς Μποντ και έγινε ένας από τους πιο διάσημους σταρ της παγκόσμιας βιομηχανίας του κινηματογράφου, πέθανε σήμερα σε ηλικία 90 ετών. Μέχρι τώρα οι λόγοι που οδήγησαν στον θάνατο του παραμένουν άγνωστοι.

Ο Σον Κόνερι ως Τζέιμς Μποντ στην ταινία Dr No

Ο Σον Κόνερι ως Τζέιμς Μποντ στην ταινία Dr No

Ο Κόνερι ήταν για πολλούς ο καλύτερος  Τζέιμς Μποντ, ενώ για πάνω από 40 χρόνια ήταν από τους πιο πολυσυζητημένους πρωταγωνιστές. Μετά τον ρόλο του ως ο πράκτορας 007, ξεχώρισε με μία μακροχρόνια και ώριμη καριέρα με ταινίες όπως ο “Ιντιάνα Τζόουνς”, “Έγκλημα στο Οριάν Εξπρές”, “Ο Άνεμος και το Λιοντάρι”, “Ο Άνθρωπος που θα γινόταν Βασιλιάς” και πολλές άλλες.

Μάλιστα, ο ρόλος του ως ένας Ιρλανδός αστυνομικός στην ταινία του Μπράιαν ντε Πάλμα “Οι Αδιάφθοροι” (1987) του έφερε και το Όσκαρ Β’ Ανδρικού Ρόλου.

Ακόμα και στην έβδομη δεκαετία της ζωής του, ο Σον Κόνερι παρέμεινε ένας σπουδαίος αστέρας του σινεμά, σε ταινίες όπως το “Ανακαλύπτοντας τον Φόρεστερ”. Μάλιστα, το 1999 αναδείχθηκε ο “πιο Σέξι Άντρας της Χρονιάς” σε ηλικία 69 ετών.

Το 2005 ανακοίνωσε και επίσημα ότι αποσύρεται από τον κινηματογράφο. Οι τελευταίες κινηματογραφικές δουλειές του περιλαμβάνουν ένα βιντεοπαιχνίδι για τον Τζέιμς Μποντ, στο οποίο έδωσε τη φωνή του, η ταινία κινουμένων σχεδίων “Sir Billi” το 2012, αλλά και ένα ντοκιμαντέρ της ίδιας χρονιάς με τίτλο “Ever to Excel”.

Ο Σον Κόνερι έφυγε σήμερα 31 Οκτωβρίου από τη ζωή, έχοντας κερδίσει τον σεβασμό και την αγάπη του κινηματογραφικού κοινού, αλλά και των κριτικών με 3 Χρυσές Σφαίρες, δύο βραβεία BAFTA και φυσικά ένα Όσκαρ.

Μπορεί να μην είναι πλέον μαζί μας, αλλά εμείς δεν θα τον ξεχάσουμε ποτέ.

Περισσότερα από Τι Νέα;
Σχετικά Θέματα
Θεατρικά Νέα
Εγώ θα σας τα πω: Μια νέα, αιχμηρή επιθεώρηση σε καλοκαιρινή περιοδεία - Προσφορά εισιτηρίων για τον Μάρτιο
Cine News
38ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου: Masterclass με τον σκηνοθέτη Γιάννη Οικονομίδη
Cine News
Νύχτες Πρεμιέρας: «Late Night Specials» προβολές με Σκορσέζε και Κιούμπρικ
Θεατρικά Νέα
Θέατρο Τέχνης: Γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου με ειδική προσφορά για τη «Locandiera»
Θεατρικά Νέα
Ο Δημήτρης Καραντζάς επιστρέφει τον Οκτώβριο στο Προσκήνιο με τον «Ρομπέρτο Τσούκκο»
Cine News
Dune 3: Teaser και posters αποκαλύπτουν το εντυπωσιακό καστ
Μουσικά Νέα
Ο Χρόνος Μακριά Σου: Νέος δίσκος από τον Lumiere και τη Χριστίνα Σαμαρά
Μουσικά Νέα
Η VASSIŁINA κυκλοφορεί το πιο προσωπικό και “i.par.ksia.ko.” album
Cine News
Η Χάνα Μοντάνα επιστρέφει… 20 χρόνια μετά στο Disney+
Cine News
Το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου κλείνει τα 25 του χρόνια
Art & Culture
Ο Ανδρέας Αγγελιδάκης στήνει ένα «Escape Room» στη Biennale της Βενετίας
Επίκαιρα
Εκατοντάδες ζητούν (και φέτος) τον αποκλεισμό του Ισραήλ από τη Μπιενάλε της Βενετίας