MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
06
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Τι να δούμε σήμερα; 5 προτάσεις για την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Συγκεντρώνουμε τις καλύτερες προτάσεις για εκδηλώσεις που μπορείτε να επιλέξετε σήμερα Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020.

Σ’ εσάς που με ακούτε
Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

Σ’ εσάς που με ακούτε, της Λούλας Αναγνωστάκη στο Εθνικό Θέατρο

Το Εθνικό Θέατρο τιμά τη μνήμη της Λούλας Αναγνωστάκη ανεβάζοντας ένα από τα σημαντικότερα έργα της, το “Σ’ εσάς που με ακούτε” σε σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Αβρανά. Όπως σημειώνει ο σκηνοθέτης σε μια εποχή που το “Απολιτίκ” έχει γίνει πια μόδα, το έργο έρχεται να μας θυμίσει πως κάποτε, όχι πολύ μακριά, υπήρχαν ακόμη ιδεολογίες. Άλλωστε στην εποχή μας, η έννοια της επανάστασης έχει μάλλον πια ξεπεραστεί, όπως κι αυτή της αγίας ελληνικής οικογένειας. Και μπορεί οι έννοιες να αλλάζουν, η ανάγκη, ωστόσο, των ανθρώπων να μιλήσουν – και κυρίως να εισακουστούν – παραμένει η ίδια.
Παρασκευή 30/10, 20:30
5-18€
Εθνικό Θέατρο/Νέα Σκηνή Νίκος Κούρκουλος, Αγ. Κωνσταντίνου 22-24

Ένα Ξύπνημα της Άνοιξης

Ένα Ξύπνημα της Άνοιξης, στο θέατρο Σφενδόνη

Το Ξύπνημα της Άνοιξης, ένα έργο για την ενηλικίωση μιας παρέας εφήβων μέσα σε μια συντηρητική και σεμνότυφη κοινωνία, όταν γράφτηκε θεωρήθηκε χυδαίο και πορνογραφικό. Βασισμένο στο ομώνυμο έργο του Φρανκ Βέντεκιντ σε μετάφραση και σκηνοθεσία του Γρηγόρη Λιακόπουλου.
Παρασκευή 30/10, 21:00
12-15€
Θέατρο Σφενδόνη, Μακρή 4, Αθήνα 

ΜΟΥΣΙΚΗ

Philip Weiss και Ανδρέας Παπαγιαννακόπουλος Duo στο Jazzèt Cafè

Ο Philipp Weiss στα φωνητικά και ο Aνδρέας Παπαγιαννακόπουλος στην κιθάρα συναντώνται μουσικά στο φιλόξενο Jazzét Café για να γοητεύσουν το φιλόμουσο κοινό του. Μια συνεργασία που μετράει ήδη τρία χρόνια ενεργής μουσικής σύμπραξης και µε όχημα τo jazz ρεπερτόριο και τον αυτοσχεδιασμό, το ντουέτο καταφέρνει σε κάθε του εμφάνιση να δημιουργεί µία μοναδική ακουστική εμπειρία. Έχοντας και οι δύο αρκετές συναυλίες στο ενεργητικό τους και µία σημαντική παρουσία στην jazz δισκογραφία, οι δύο μουσικοί δημιουργούν ένα καινούριο project που χαρίζει µία διαφορετική οπτική στο jazz ρεπερτόριο.
Παρασκευή 30/10, 21:00
5€
Jazzèt Cafè, Στρ. Καραϊσκάκη 99-101, Χαϊδάρι

Irene Skylakaki

Irene Skylakaki Trio στο Gazarte Roof Stage

Μετά από αρκετά χρόνια στο Λονδίνο, η τραγουδίστρια και τραγουδοποιός Irene Skylakaki επέστρεψε εδώ και λίγους μήνες στην Ελλάδα και ετοιμάζεται για ένα live session με το trio project της, έχοντας στις αποσκευές της νέο και παλιό αγαπημένο υλικό, αέρινες folk και καλοκαιρινές ιστορίες.
Παρασκευή 30/10, 21:30
10€
Gazarte Roof Stage, Βουτάδων 34, Αθήνα

ΣΙΝΕΜΑ

Horror Drive-in theme event στο City Drive-in OAKA

Το πρώτο διαδραστικό σινεμά της Ελλάδας Cinema Alive μετατρέπει το City Drive-in OAKA στο πρώτο Horror Drive-in theme event που έγινε πότε στην Ελλάδα με αφορμή το Halloween για 3 μοναδικές παραστάσεις και προσκαλεί όλους τους λάτρεις των ταινιών τρόμου (όσους αντέχουν) σε μια πρωτόγνωρη εμπειρία με περισσότερους από 40 ηθοποιούς, σκοτάδι και ειδικά εφέ. Σκηνικά βγαλμένα από θρίλερ, 40 ηθοποιοί, jump scares, ειδικά εφέ, θεματικό μενού και cocktails μας περιμένουν έως τις 31 Οκτωβρίου στο ΟΑΚΑ. Σήμερα θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε τo It/Αυτό, την αμερικάνικη ταινία τρόμου του 2017 σε σκηνοθεσία του Άντι Μουσιέτι, που βασίζεται στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Στίβεν Κινγκ.
Παρασκευή 30/10, 21:00
15-40€
Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών, Κηφισίας 37, Μαρούσι

Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Εκδηλώσεις
Σχετικά Θέματα
Εκδηλώσεις
Athens Music Week 2026: Η μεγάλη συνάντηση της διεθνούς μουσικής βιομηχανίας επιστρέφει με 100+ δράσεις
Εκδηλώσεις
Summer mode ON στο ΚΠΙΣΝ – Συναυλίες, φεστιβάλ, προβολές, sleepovers και άλλα
Εκδηλώσεις
Ραντεβού ξανά στον Κήπο του Μεγάρου – Μουσική, προβολές, θέαμα για μικρούς και μεγάλους
Εκδηλώσεις
«Σταθμός Ω» του Γιώργου Χριστοδούλου στο Εθνικό, τραγούδια για το νερό στο Μέγαρο – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
Καλοκαίρι αλλιώς: Θέατρο, μουσικές βραδιές και stand-up comedy στην Ταράτσα του Λαμπέτη
Cine News
«Ιερά Οδός, 21 χλμ.»: Ανακάλυψε τα πολλά πρόσωπα της Ιερά Οδού μέσα από ξεναγήσεις, δράσεις, προβολές
Εικαστικά
Ελληνικός Κόσμος: Δωρεάν διαδραστική περιήγηση στην Αρχαία Αγορά της Αθήνας
Εκδηλώσεις
Ο Μάριο Μπρουνέλλο παίζει Μπαχ στο Μέγαρο, ο Απόστολος Κίτσος στον Σταυρό του Νότου – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
Η Ενημέρωση σε Μετάβαση: Μεγάλο διεθνές συνέδριο στο Πάντειο για την ελευθερία του Τύπου, την πολιτική λογοδοσία, την παραπληροφόρηση στην εποχή του AI
Εκδηλώσεις
Ο Dr. Gabor Maté στη Στέγη με συζήτηση, προβολή και εργαστήριο για το ψυχικό τραύμα
Εκδηλώσεις
Από συναυλίες μέχρι γλέντια: Όσα θα κάνουμε δωρεάν αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα
Εκδηλώσεις
Κούβα, NTISNEY, cyberpunk: 5 λόγοι για να βγεις στην Αθήνα σήμερα