MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
04
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Banksy: 8 εκατομμύρια ευρώ για τον πίνακα-παρωδία του εμβληματικού έργου του Μονέ

Ο πίνακας του Banksy, “Δείξε Μου τον Μονέ”, πουλήθηκε σε δημοπρασία για αστρονομικό ποσό και έγινε ο δεύτερος πιο ακριβός πίνακάς του.

"Δείξε μου τον Μονέ", Banksy, φωτογραφία: Sotheby's
"Δείξε μου τον Μονέ", Banksy, φωτογραφία: Sotheby's
Monopoli Team

Ο πίνακας του Banksy, “Δείξε Μου Τον Μονέ” (“Show Me the Monet”), μία… διαφορετική ερμηνεία του διάσημου πίνακα του Μονέ με τα νούφαρα, πουλήθηκε πρόσφατα σε δημοπρασία για πάνω από 8 εκατομμύρια ευρώ!

Ο πίνακας δημιουργήθηκε το 2005 και απεικονίζει καρότσια σούπερ μάρκετ, αλλά και κώνους σήμανσης μέσα στον διάσημο κήπο του ιμπρεσιονιστή ζωγράφου. Πουλήθηκε σε δημοπρασία του οίκου Sotheby’s στο Λονδίνο μετά από έντονη διαμάχη συλλεκτών που φέρεται να κράτησε περίπου δέκα λεπτά.

"Δείξε μου τον Μονέ", Banksy, φωτογραφία: Sotheby's

“Δείξε μου τον Μονέ”, Banksy, φωτογραφία: Sotheby’s

Παρ’όλο που η εκτιμώμενη αξία του πίνακα ήταν γύρω στα 5 εκατομμύρια λίρες, τελικά ξεπέρασε κάθε προσδοκία και κατάφερε να μαζέψει 7.551.600 λίρες, δηλαδή λίγο παραπάνω από 8 εκατομμύρια ευρώ. Έτσι, αυτός έγινε ο δεύτερος πιο ακριβός πίνακας του Banksy -ο πρώτος είναι η “Αποκεντρωμένη Βουλή”, που απεικονίζει την Βουλή των Κοινοτήτων γεμάτη χιμπατζήδες και είχε πουληθεί για 10 εκατομμύρια ευρώ πέρσι.

Ο πίνακας “Δείξε Μου Τον Μονέ” αποτελεί μέρος μία σειράς έργων με τίτλο “Crude Oil”, που αποτελούν ερμηνείες διάσημων έργων τέχνης από τον Banksy φυσικά. Στην ίδια σειρά υπάρχει μία “παρωδία” των Ηλιοτρόπιων του Βαν Γκογκ, η Μέρλιν Μονρόε του Αντι Γουόρχολ αλλά με την Κέιτ Μος και άλλα.

Η Κειτ Μος ως Μέρλιν Μονρόε στον διάσημο πίνακα του Andy Warhol, από τον Banksy

Η Κειτ Μος ως Μέρλιν Μονρόε στον διάσημο πίνακα του Andy Warhol, από τον Banksy

“Σε ένα από τα πιο σημαντικά του έργα, ο Banksy πήρε την εμβληματική απεικόνιση της ιαπωνικής γέφυρας στον διάσημο κήπο του Μονέ και το μεταμόρφωσε σε ένα σύγχρονο σημείο ρίψης απορριμάτων” είπε ο Άλεξ Μπρανστσικ, πρόεδρος του τμήματος ευρωπαϊκής σύγχρονης τέχνης στο Sotheby’s.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑAndy Warhol: Τα πιο διάσημα και αμφιλεγόμενα πορτρέτα του “πάπα της pop”12.09.2018

“Πάντα προφητικός, ως φωνή διαμαρτυρίας, εδώ ο Banksy ρίχνει φως στην αδιαφορία της κοινωνίας για το περιβάλλον για χάρη του καταναλωτισμού” κατέληξε.

Περισσότερα από Εικαστικά
VIMA_WEB3b