MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΒΙΒΛΙΟ

Να ‘μαστε, λοιπόν…, του Γκράχαμ Σουίφτ από τις εκδόσεις Μίνωας

Το νέο μυθιστόρημα του βραβευμένου με booker συγγραφέα Γκράχαμ Σουίφτ, με τίτλο «Να ‘μαστε, λοιπόν…», κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας, σε μετάφραση Κατερίνας Σχινά.

Να ‘μαστε, λοιπόν
Monopoli Team

Στο νέο βιβλίο του Γκράχαμ Σουίφτ με τίτλο «Να ‘μαστε, λοιπόν…», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας, μαγεία και πραγματικότητα μοιράζονται τη σκηνή σ’ αυτή την έξοχα γραμμένη ιστορία που σηκώνει την αυλαία για να αποκαλύψει τη δύναμη της αγάπης, τις εύθραυστες ψευδαισθήσεις της νεότητας και τις αιφνίδιες μεταστροφές που επιφυλάσσει η ζωή.

Να ‘μαστε, λοιπόν

«Να ‘μαστε, λοιπόν…»: Λίγα λόγια για το βιβλίο

Μπράιτον, 1959. Το θέατρο στην άκρη της προβλήτας απολαμβάνει την πιο επιτυχημένη καλοκαιρινή σεζόν των τελευταίων χρόνων. Ο ιδιοφυής νεαρός ταχυδακτυλουργός, Ρόνι, μαζί με την εκθαμβωτική βοηθό του, Ίβι, γίνονται τα πιο λαμπρά αστέρια της παράστασης, προσελκύοντας κάθε βράδυ πλήθος θεατών. Συνδετικό κρίκο του θεάματος αποτελεί ο τρίτος της παρέας, o Τζακ, γεννημένος διασκεδαστής και αξιαγάπητος κομπέρ.

Καθώς προχωράει το καλοκαίρι, το εκτός σκηνής δράμα των τριών φίλων αρχίζει να επισκιάζει τη θεατρική τους επιτυχία. Τα γεγονότα που ξετυλίγονται μέρα με τη μέρα θα σφραγίσουν ανεξίτηλα το μέλλον τους. Ακροβατώντας ανάμεσα στην προπολεμική και στη μεταπολεμική εποχή, από τα γεγονότα ενός απατηλού, νεανικού καλοκαιριού μέχρι το σήμερα, αναδύονται οι μύχιες σκέψεις και τα όνειρα τριών ανθρώπων που αγάπησαν και πρόδωσαν ο ένας τον άλλον.

Αυτό που μένει είναι η μαγεία και το απρόβλεπτο της ζωής, καθώς και ένα βασανιστικό μυστήριο με το οποίο ο Ρόνι, η Ίβι και ο Τζακ θα πρέπει να ζήσουν.

Να ‘μαστε, λοιπόν

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Γκράχαμ Σουίφτ γεννήθηκε το 1949 στο νότιο Λονδίνο. Σπούδασε λογοτεχνία στα πανεπιστήμια του Κέμπριτζ και του Γιορκ. Έχει γράψει έντεκα μυθιστορήματα, δύο συλλογές διηγημάτων και το «Φτιάχνοντας έναν ελέφαντα», που περιλαμβάνει δοκίμια, πορτρέτα, ποίηση και στοχασμούς για τη ζωή του ως συγγραφέα. Το τελευταίο μυθιστόρημά του, «Mothering Sunday», έγινε διεθνές μπεστ σέλερ και το 2017 κατέκτησε το Βραβείο Hawthornden ως το «καλύτερο λογοτεχνικό έργο».

Με την «Υδάτινη χώρα» απέσπασε το βραβείο μυθιστορήματος της εφημερίδας Guardian και με τον «Τελευταίο γύρο» το βραβείο Booker. Και τα δύο βιβλία έγιναν ταινίες. Tο μυθιστόρημα «Να ’μαστε, λοιπόν…» («Here we are») εκδόθηκε στις αρχές του 2020 στην Αγγλία και απέσπασε διθυραμβικές κριτικές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΓυναίκες συγγραφείς: Στο φως η άγνωστη συμβολή τους στην συγγραφή κλασικών ιστοριών τρόμου12.09.2018

Το έργο του Γκράχαμ Σουίφτ έχει μεταφραστεί σε τριάντα και πλέον γλώσσες. Θεωρείται ένας από τους κορυφαίους εν ζωή Βρετανούς συγγραφείς.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Τίτλος: «Να ‘μαστε, λοιπόν…»
Συγγραφέας: Γκράχαμ Σουίφτ
Εκδόσεις: Μίνωας
ISBN: 978-618-02-1613-4
Ημερομηνία έκδοσης: Σεπτέμβριος 2020
Σελίδες: 200
Μετάφραση: Κατερίνα Σχινά
Τιμή εκδότη: 12,96

Περισσότερα από Βιβλία
VIMA_WEB3b