MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Τι να δούμε σήμερα; 7 προτάσεις για την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου

Συγκεντρώνουμε τις καλύτερες προτάσεις για εκδηλώσεις που μπορείτε να επιλέξετε σήμερα Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020.

Την Πέμπτη, κύριε Γκρην
Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

Την Πέμπτη, κύριε Γκρην, σε σκηνοθεσία Πέτρου Φιλιππίδη στο Θέατρο Μουσούρη

Μια τρυφερή και ανθρώπινη ιστορία επέλεξε να αφηγηθεί φέτος το χειμώνα ο Πέτρος Φιλιππίδης με το έργο «Την Πέμπτη, κύριε Γκρην» («Visiting Mr. Green») του Τζεφ Μπάρον, κρατώντας το ρόλο του σκηνοθέτη και ενός εκ των δύο πρωταγωνιστών, στη θεατρική στέγη του θεάτρου Μουσούρη. Δίπλα του, ο Δημήτρης Γκοτσόπουλος.
Παρασκευή 23/10, 21:00
10-22€
Θέατρο Μουσούρη, Πλ. Καρύτση 7, Αθήνα

Όποιος θέλει να χωρίσει… να σηκώσει το χέρι του! στο θέατρο ΗΒΗ

Μετά τα απανωτά sold-out της περσινής χρονιάς, ο Γιώργος Καπουτζίδης παρουσιάζει το πρώτο του θεατρικό έργο, για δεύτερη χρονιά, μαζί με έναν θίασο που ήδη έκλεψε τις εντυπώσεις, δίπλα στην Κατιάνα Μπαλανίκα.
Παρασκευή 23/10, 21:00
15-23€
Θέατρο ΉΒΗ, Σαρρή 27, Αθήνα

Φεγγάρι από χαρτί

Φεγγάρι από χαρτί, των Μιχάλη Ρέππα – Θανάση Παπαθανασίου στο Εθνικό Θέατρο

Ο Μιχάλης Ρέππας και ο Θανάσης Παπαθανασίου επιστρέφουν στο Θέατρο Rex μ’ ένα νέο έργο τους, σε μουσική του Νίκου Κυπουργού και στίχους της Αφροδίτης Μάνου. Ένα μουσικό έργο για έναν νεαρό ήρωα που αφηγείται έναν χρόνο από τη ζωή του στην Αθήνα της δεκαετίας του ’60. Μια ιστορία ενηλικίωσης που έχει σαν μακρινό φόντο τα συνταρακτικά ιστορικά γεγονότα της περιόδου και θέμα την ιστορία της οικογένειας του νεαρού πρωταγωνιστή.
Παρασκευή 23/10, 19:30
13-25€
Εθνικό Θέατρο – Rex, Πανεπιστήμιου 48, Αθήνα

Τάο, του Γιώργου Καφετζόπουλου στο Θέατρο Ριάλτο

Ο Γιώργος Καφετζόπουλος υπογράφει ένα σπινταριστό δαιμονικό θεατρικό έργο με τρεις αντιήρωες, εξωφρενικούς διαλόγους, σπαρταριστές καταστάσεις κι ένα ρυθμό που ανεβαίνει μαζί με το καρδιοχτύπι του θεατή.
Παρασκευή 23/10, 21:00
14-20€
Θέατρο Ριάλτο, Κυψέλης 54, Αθήνα

Παντρολογήματα

Παντρολογήματα, του Νικολάι Γκόγκολ στο Θέατρο Φούρνος

Η φημισμένη σάτιρα του Νικολάι Γκόγκολ, «Παντρολογήματα», έρχεται στο Θέατρο Φούρνος, σε σκηνοθεσία του Αποστόλη Ψαρρού. Ο Νικολάι Γκόγκολ, με το έργο του, καταφέρνει πολύ εύστοχα να στήσει έναν πελώριο παραμορφωτικό καθρέφτη της κοινωνίας.
Παρασκευή 23/10, 22:15
12€
Θέατρο Φούρνος, Μαυρομιχάλη 168, Αθήνα

ΜΟΥΣΙΚΗ

Επαναστάσεις και εξεγέρσεις Ι: Συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών

Ο επικείμενος εορτασμός της επετείου διακοσίων ετών από την Ελληνική Επανάσταση εμπνέει τον φετινό θεματικό κύκλο «Επαναστάσεις και Εξεγέρσεις» που εξερευνά διαφορετικές πτυχές της επαναστατικότητας και το πώς αυτές εμπνέουν ή διοχετεύονται σε μουσικά έργα. Ο ηρωικός ελληνικός αγώνας αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για την όπερα «Η πολιορκία της Κορίνθου» του Ροσσίνι. Αλλά και το Τρίτο Κοντσέρτο του Προκόφιεφ αποτελεί μία «επαναστατική» σύνθεση που κινείται στα όρια της πιανιστικής δεξιοτεχνίας. Η δραστήρια πιανίστα Θεοδοσία Ντόκου συνεργάζεται με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών υπό την μπαγκέτα του έμπειρου Ιταλού αρχιμουσικού Πιερ Κάρλο Ορίτσιο.
Παρασκευή 23/10, 20:30
8-25€
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Οι 32 σονάτες για πιάνο του Μπετόβεν

Φεστιβάλ Πιάνου της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ: Οι 32 σονάτες για πιάνο του Μπετόβεν

To Φεστιβάλ Πιάνου της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ 2020, μια μεγάλη γιορτή για τον «βασιλιά των οργάνων», επιστρέφει για τέταρτη συνερχόμενη χρονιά με ένα μοναδικό αφιέρωμα στην πιανιστική μουσική του Μπετόβεν με αφορμή τη συμπλήρωση 250 χρόνων από τη γέννηση του μεγάλου μουσουργού.
Παρασκευή 23/10, 20:30
10-15€
Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b