MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΙΝΕΜΑ

H Σιένα Μίλερ καταδικάζει την κακοποιητική συμπεριφορά του Άλφρεντ Χίτσκοκ

Η Σιένα Μίλερ, έχοντας ενσαρκώσει την Τίπι Χέντρεν, θεωρεί πως σήμερα οι γυναίκες θα μιλούσαν ανοιχτά εάν ένας σκηνοθέτης κακοποιούσε μια ηθοποιό.

H Σιένα Μίλερ ως Τίπι Χέντρεν
H Σιένα Μίλερ ως Τίπι Χέντρεν
Monopoli Team

H ηθοποιός Σιένα Μίλερ θεωρεί πως η σαδιστική συμπεριφορά του Άλφρεντ Χίτσκοκ προς την πρωταγωνίστριά του Τίπι Χέντρεν δεν θα επιτρεπόταν από τις γυναίκες στην σημερινή εποχή.

Η Σιένα Μίλερ ως Τίπι Χέντρεν

Η νεαρή ηθοποιός Σιένα Μίλερ είχε την ευκαιρία να ενσαρκώσει την Τίπι Χέντρεν στην μεγάλη οθόνη στo “The Girl” του 2012. Η ταινία αυτή αφορά στη δημιουργία της ταινίας “The Βirds” του Άλφρεντ Χίτσκοκ.

Η Τίπι Χέντρεν και ο Άλφρεντ Χίτσκοκ

Η Τίπι Χέντρεν και ο Άλφρεντ Χίτσκοκ

Απεικονίζεται, επίσης, έντονα το μεγάλο πάθος που έτρεφε ο μεγάλος σκηνοθέτης για την πρωταγωνίστριά του, την οποία ανακάλυψε ως μοντέλο και την έφερε στο Χόλιγουντ μαζί του. Φαίνεται στην ταινία ακόμη και το τραύμα που της προκάλεσε μέσα από την σαδιστική συμπεριφορά του!

Η Μίλερ δήλωσε στο Montclair Film Festival ότι “ένας στρατός γυναικών” θα πολεμούσε ενάντια σε τέτοιες συμπεριφορές σκηνοθετών.

Η σαδιστική συμπεριφορά του Χίτσκοκ

Όπως φαίνεται, ο Χίτσκοκ είχε μεγάλο «κόλλημα» με την Χέντρεν και την κρατούσε με συμβόλαιο, το οποίο δεν της επέτρεπε να φύγει. Η ίδια η ηθοποιός το 2012 είχε δηλώσει πως ήταν ουσιαστικά το “αντικείμενο της εμμονής του” ξεκινώντας με την ταινία “The Birds” και συνεχίζοντας και στο “Marnie”.

Ακόμη, αποκάλυψε ότι στο “The Birds” την κακοποίησε και σωματικά, αλλάζοντας τελευταία στιγμή τα τεχνητά πουλιά με αληθινά περιστέρια και κοράκια σε μια από τις τελευταίες σκηνές της ταινίας που της επιτίθενται.

Η Τίπι Χέντρεν στο "The Birds"

Η Τίπι Χέντρεν στο “The Birds”

Στην αυτοβιογραφία της το 2016 έγραψε πως ο σκηνοθέτης την παρενοχλούσε σεξουαλικά και εξέφραζε μεγάλη ζήλια όταν εκείνη μιλούσε με άλλους άντρες. Ακόμη, ισχυρίστηκε πως ο ίδιος σκόπιμα έβλαψε την φήμη της στο Χόλιγουντ και δεν την άφηνε να δουλέψει με άλλους σκηνοθέτες όσο είχε συμβόλαιο μαζί του.

Η Σιένα Μίλερ για την συμπεριφορά του Χίτσκοκ

Η Μίλερ δήλωσε πως «Αυτή ήταν μια πολύ, πολύ τραυματική, φρικτή εμπειρία για [την Χέντρεν]”. Και συνέχισε: «Κι όχι μόνο πως της φέρθηκε κατά το γύρισμα αυτών των ταινιών αλλά και τα επακόλουθα. Την κρατούσε με το συμβόλαιο. Δεν την απελευθέρωνε για να δουλέψει με τον Γκοντάρ και τον Τρυφώ, οι οποίοι προσπαθούσαν να την προσλάβουν, αλλά απλώς την κρατούσε για 10 χρόνια με το συμβόλαιο και την έβλεπε να μεγαλώνει, χωρίς να κάνει τίποτα. ‘Ηταν πολύ σαδιστικό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜελίνα: Νέα μίνι σειρά ντοκιμαντέρ της COSMOTE TV, αφιερωμένη στη Μελίνα Μερκούρη12.09.2018

«Ευτυχώς, νομίζω ότι ο κόσμος έχει αλλάξει αρκετά όπου αν κάποιος έστω επιχειρούσε τέτοια κακοποίηση, υπάρχει ένας στρατός γυναικών που θα έβγαινε και θα πάλευε. Και νιώθω πολύ τυχερή που δουλεύω σε αυτούς τους καιρούς γιατί νομίζω ότι μια τέτοια ιστορία δεν είναι ασυνήθιστη για εκείνη την εποχή. Άνηκες όντως στο studio που είχες υπογράψει και, ουσιαστικά, στον σκηνοθέτη.» εξομολογήθηκε μεταξύ άλλων η Μίλερ.

Πηγή: Independent

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b