MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Οι θεατρικές πρεμιέρες του Οκτωβρίου

Οι θεατρικές μηχανές ξαναπαίρνουν μπροστά, παρά τις φοβερές δυσκολίες. Οι πρώτες, επιλεγμένες πρεμιέρες της σεζόν σ’ έναν οδηγό.

Στέλλα Χαραμή | 14.10.2020

Οι επαναλήψεις του Οκτωβρίου

«Η Γίδα ή ποια είναι η Σύλβια;» στο Θέατρο Αθηνών.

«Masterclass» στο Θέατρο Δημήτρης Χορν

Ο ερμηνευτικός θρίαμβος της Μαρίας Ναυπλιώτου στο ρόλο της Μαρία Κάλλας, υπό την σκηνοθετική καθοδήγηση του Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου τραβάει πλώρη για τρίτη σεζόν.
Από τις 14 Οκτωβρίου

«Δείπνο ηλιθίων» στο Θέατρο Κάππα

Το χαρτί της κοινωνικής κωμωδίας του Φρανσίς Βεμπέρ παίζει για πέμπτη χρονιά φέτος ο Σπύρος Παπαδόπουλος. Διασκεδαστικό κι όμως συγκινητικό με καλές ερμηνείες από τον ίδιο όσο και τους Πυγμαλίων Δαδακαρίδη, Βασίλη Ρίσβα, Χρήστο Σπανό,  Δημήτρη Μαυρόπουλο.
Από τις 15 Οκτωβρίου

«Όποιος θέλει να χωρίσει να σηκώσει το χέρι του» στο θέατρο΄Ηβη

Η νεανική ερωτική κομεντί του Γιώργου Καπουτζίδη συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά με τους Αλεξάνδρα Ταβουλάρη, Μαριλού Κατσαφάδου, Ανθή Σαββάκη, Γιώργο Σαββίδη, Γιάννη Κουκουράκη, Πάνο Νάτση, Αποστόλη Ψαρρό και Κατιάνα Μπαλανίκα.
Από τις 15 Οκτωβρίου

«Νόρα» στο ΄Αττις

Η ματιά του Θόδωρου Τερζόπουλου στο «Κουκλόσπιτο» του Ιψεν μέσα από τον λόγο και την κίνηση επιστρέφει για τρίτη χρονιά και για λίγες παραστάσεις. Ρεσιτάλ ερμηνείας από την Σοφία Χιλλ και μαζί της οι Αντώνης Μυριαγκός και Τάσος Δήμας.
Από τις 16 Οκτωβρίου

«Νόρα» στο θέατρο «Ατιις»

«Ρινόκερος» στην Κιβωτό

Το μελλοντολογικό δυστοπικό δράμα του Ευγένιου Ιονέσκο με τη ματιά του Γιάννη Κακλέα και τον Άρη Σερβετάλη σε μια δυνατή στιγμή του.
Από τις 16 Οκτωβρίου

«Το επάγγελμα της μητρός μου» στο θέατρο «Στοά»

Μετά το μικρό κύκλο παραστάσεων που πρόλαβαν ν’ ανέβουν πέρυσι πριν το lockdown, ο Θανάσης Παπαγεωργίου ανεβάζει ξανά το λιγότερο γνωστό διήγημα του αγαπημένου της «Στοάς», Μποστ.
Από τις 16 Οκτωβρίου

«Μαρίκα» στο θέατρο Χώρα

Η Νένα Μεντή και ο Πέτρος Ζούλιας ένωσαν ξανά τις δυνάμεις τους δημιουργώντας ένα ακόμα πορτρέτο – αυτή τη φορά της Μαρίκας Κοτοπούλη που με περίσσευμα αυθεντικότητας ερμηνεύει η πρώτη. Μαζί της οι Νεφέλη Κουρή, Δημήτρης Σαμόλης, Γιώργος Δεπάστας.
Από τις 16 Οκτωβρίου

«Girls and boys» στο θέατρο 104

Ο δυναμικός και ανατρεπτικός μονόλογος του Ντένις Κέλι για την θέση της γυναίκας σε μια σύγχρονη κοινωνία μας συστήνει αποφασιστικά την Δώρα Παρδαλή.
Από τις 17 Οκτωβρίου

«Ρινόκερος» στο θέατρο Κιβωτός.

«Ο απρόσκλητος επισκέπτης» στο Eliart

Το αστυνομικό νουάρ της Αγκάθα Κρίστι επιστρέφει για δεύτερη χρονιά σε σκηνοθεσία Γιώργου Φραντζεσκάκη. Με τους Οδυσσέα Σταμούλη, Αννέτα Παπαθανασίου, Σαράντο Γεωγλερή κ.α.
Από τις 17 Οκτωβρίου

«Μήδεια» στο θέατρο Εμπορικόν

Η κωμωδία του Μποστ πειραγμένη επικαιρικά από τον Ορέστη Χανιωτάκη ενώ όλα τα φώτα πέφτουν στον χαρισματικό πρωταγωνιστή της Μάκη Παπαδημητρίου.
Από τις 18 Οκτωβρίου

«Hair» στο Ριάλτο

Το θρυλικό αντιπολεμικό μιούζικαλ από το οποίο ξεπήδησαν και αυτόνομα hit δια χειρός Δημήτρη Μαλισσόβα. Στον 14μελή νεανικό θίασο επικεφαλής οι Μαρία Συνατσάκη, Ιαν Στρατής, Ιάσονας Μανδηλάς, Στέφανος Μουαγκιέ.
Από τις 19 Οκτωβρίου

«Το δάνειο» στο Από μηχανής

Μετά την καλοκαιρινή τους συνάντηση στην πολιτική κωμωδία του Τζόρντι Γκαλθεράν ο Σωτήρης Χατζάκης και ο Δημήτρης Μυλωνάς ενώνουν και πάλι τις δυνάμεις τους.
Από τις 21 Οκτωβρίου

«Το δάνειο» στο Από μηχανής.

«Η γυναίκα με τα μαύρα» στην Πειραιώς 131

Σε νέα σκηνή και με νέο πρωταγωνιστή επανέρχεται η σκηνοθεσία του Ορέστη Χανιωτάκη στο φημισμένο θρίλερ της Σούζαν Χιλ. Φέτος στο πλευρό του Κωνσταντίνου Ασπιώτη βρίσκεται ο Τάσος Χαλκιάς.
Από τις 21 Οκτωβρίου

«Ιστορία χωρίς όνομα» στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Ο Κώστας Γάκης μεταφέρει για δεύτερη χρονιά στη σκηνή τον θυελλώδη έρωτα του Ίωνα Δραγούμη και της Πηνελόπης Δέλτα βασισμένος στο ομώνυμο βιβλίο του Στέφανου Δάνδολου. Με τους Τάσο Νούσια, Μπέτυ Λιβανού και Μαρία Παπαφωτίου.
Από τις 21 Οκτωβρίου

«Η Γίδα ή ποια είναι η Σύλβια;» στο Θέατρο Αθηνών

Πιθανώς μια από τις καλύτερες παραστάσεις των τελευταίων ετών στην πόλη μετακομίζει σε μεγαλύτερη σκηνή. Ο Νίκος Κουρής πρωταγωνιστεί στην υπαρξιακή κωμωδία του Έντουαρντ Άλμπι κλέβοντας με την καταιγιστική του ερμηνεία τις εντυπώσεις ενώ άξιοι δίπλα του οι Λουκία Μιχαλοπούλου, Γιάννης Δρακόπουλος, Μιχαήλ Ταμπακάκης.
Από τις 22 Οκτωβρίου

«Η Βασίλισσα της ομορφιάς» στο Σύγχρονο θέατρο

Το γνωστό ρεαλιστικό δράμα του Μάρτιν ΜακΝτόνα σε μια τίμια και διεισδυτική μεταφορά από την Ελένη Σκότη. Η Αγορίτσα Οικονόμου είναι σπαρακτική στον πρωταγωνιστικό ρόλο συνθέτοντας ένα δυνατό δίπολο με την Σοφία Σεϊρλή στο ρόλο της δεσποτικής μητέρας.
Από τις 23 Οκτωβρίου

«Η βασίλισσα της ομορφιάς» στο Σύγχρονο θέατρο.

«Αξύριστα πηγούνια» στο Μικρό Χορν

Η σκηνοθεσία του Γιώργου Παλούμπη στον ωμό ρεαλισμό του Γιάννη Τσίρου μετακομίζει και αλλάζει πρωταγωνιστή. Ο Γιώργος Πυρπασόπουλος στέφεται επικεφαλής στην ομάδα των Ηλία Βαλάση, Στέλιου Δημόπουλου και Μαρίας Νεφέλη Δούκα.
Από τις 24 Οκτωβρίου

«Κατερίνα» στο θέατρο «Βεάκη»

Ένας από τους πιο επιδραστικούς μονολόγους των τελευταίων χρόνων επιστρέφει για λίγες παραστάσεις. Η Λένα Παπαληγούρα ενσαρκώνει την ηρωϊδα του Αύγουστου Κορτώ, μοναδικά καθοδηγημένη από τον Γιώργο Νανούρη.
Από τις 25 Οκτωβρίου

«Βικτώρ ή τα παιδιά στην εξουσία» στη Σφενδόνη

Μετά τον περιορισμένο κύκλο παραστάσεων λόγω πανδημίας, η τελευταία σκηνοθεσία του Μάνου Βαβαδάκη πάνω στην κωμική τραγωδία του Ροζέ Βιτράκ για τα παιδιά που δεν αντέχουν τον κόσμο των μεγάλων. Ωραίος θίασος από τους Στέλλα Βογιατζάκη, Θανάση Ζερίτη, Στέργιο Κοντακιώτης Μαρία Παρασύρη, Πάνο Παπαδόπουλο, Φωτεινή Παπαχριστοπούλου, Κωνσταντίνο Πλεμμένο, Χαρά Κεφαλά.
Από τις 26 Οκτωβρίου

«Αξύριστα πηγούνια» στο Μικρό Χορν.

«Ο άλλος» στο Μικρό Χορν

Για δεύτερη σεζόν το έργο του (δημοφιλούς και στην Ελλάδα), Φλοριάν Ζελέρ για το παράδοξο των ανθρώπινων σχέσεων. Η Αικατερίνη Παπαγωεργίου σκηνοθετεί τους  Λεωνίδα Καλφαγιάννης Κώστα Κάππα, Μαριάννα Πολυχρονίδη.
Από τις 26 Οκτωβρίου

«Περιμένοντας τον Γκοντό» στο Σύγχρονο Θέατρο

Την δεύτερη ονειρική βερσιόν της προσέγγισης της στο αριστούργημα του Μπέκετ επαναφέρει η Ελενα Μαυρίδου σε νέα στέγη. Μαζί της οι Γιάννης Λεάκος, Δήμητρα Κούζα, Έκτορας Λιάτσος, Βασίλης Κουλακιώτης, Χριστίνα Μαριάννου, Γιάννης Κατσιμίχας.
Από τα τέλη Οκτωβρίου

Περισσότερα από Art & Culture
VIMA_WEB3b