MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Billie: Έτοιμο το νέο ντοκιμαντέρ για τη ζωή της Billie Holiday

Το νέο ντοκιμαντέρ για τη ζωή της Billie Holiday αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αίθουσες στο Ηνωμένο Βασίλειο τον επόμενο μήνα

Monopoli Team

Το νέο ντοκιμαντέρ για τη ζωή του Billie Holiday με τίτλο «Billie», πρόκειται να κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους στο Ηνωμένο Βασίλειο τον επόμενο μήνα.

Η ταινία, η οποία αρχικά έκανε πρεμιέρα στο Telluride Film Festival τον Σεπτέμβριο του 2019, σκηνοθετείται από τον James Erksine και θα προβληθεί στο London Jazz Festival τον Νοέμβριο. Στη συνέχεια θα κυκλοφορήσει γενικά στο Ηνωμένο Βασίλειο στις 13 Νοεμβρίου σε επιλεγμένους κινηματογράφους.

Η ταινία καταγράφει τη ζωή της θρυλικής τζαζ τραγουδίστριας μέσα από 200 ώρες συνεντεύξεων που δεν έχουν ξανακουστεί ποτέ με τη δημοσιογράφο Linda Lipnack Kuehl, με συμμετέχοντες τους μουσικούς Tony Bennett, Charles Mingus, Sylvia Syms και Count Basie, καθώς και άλλους που την γνώριζαν καλά.

Το «Billie» εξετάζει επίσης τον χαρακτήρα της Holiday ενόψει αντιξοοτήτων, ενώ ασχολείται επίσης με τον ρατσισμό, την κοινωνική δικαιοσύνη και την ισότητα των φύλων.

Ο σκηνοθέτης James Erksine δήλωσε για την ταινία

«Αυτό που ήταν απαραίτητο για μένα ήταν να βεβαιωθώ ότι υπήρχε αρκετός χώρος στην ταινία για να μπορέσει κανείς να θαυμάσει τη δύναμή της, την ιδιοφυΐα της, και επίσης για να εξασφαλίσει ότι το κοινό κατανοούσε ότι η ιστορία της Billie διηγείται μέσω των τραγουδιών που τραγούδησε».

Συνεχίζει: «Το να πάρουμε την αφήγηση της Billie, να την αναμείξουμε με μια συνεκτική μουσική δομή και στη συνέχεια να εντοπίσουμε τη ζωή της και τη συνεχώς μεταβλητή εικόνα της ήταν η ουσία της ταινίας». Εκτός από το Billie, μια νέα βιογραφική ταινία για την τραγουδίστρια που ονομάζεται The United States Vs. Billie Holiday πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 21 Φεβρουαρίου 2021.

Στην ταινία πρωταγωνίστησε η τραγουδίστρια-τραγουδοποιός Andra Day ως Holiday, ενώ το έργο έχει σχεδιαστεί από Αφροαμερικάνους δημιουργούς, συμπεριλαμβανομένων του βραβευμένου με Pulitzer Suzan-Lori Parks που γράφει το σενάριο και του σκηνοθέτη της ταινίας Lee Daniels.

«Με τα μάτια του κόσμου να αναγκάζονται να κοιτάξουν την αιώνια καταπίεση των Μαύρων, ελπίζω το The United States Vs. Billie Holiday να ενισχύσει αυτήν τη σημαντική συζήτηση, ρίχνοντας φως στο συστηματικό ρατσισμό και την κοινωνική αδικία», δήλωσε ο Daniels.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b