MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
21
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
 • ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
  ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

  Master Class Θεάτρου από τον Ανδρέα Μανωλικάκη στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

  Το επιτυχημένο εντατικό σεμινάριο θεάτρου με θέμα την «Ανάλυση του Κειμένου» και πώς αυτή εφαρμόζεται στη θεατρική εκπαίδευση και πρακτική, πραγματοποιείται για ενδέκατη χρονιά από την Ελληνοαμερικανική Ένωση.

  Monopoli Team

  Για ενδέκατη χρονιά, η Ελληνοαμερικανική Ένωση πραγματοποιεί το επιτυχημένο εντατικό σεμινάριο θεάτρου με θέμα «Ανάλυση του Κειμένου». Το σεμινάριο αυτό αφορά την ανάλυση του κειμένου και την εφαρμογή του στην θεατρική εκπαίδευση και πρακτική. Απευθύνεται σε ηθοποιούς, σκηνοθέτες, θεατρικούς συγγραφείς, σεναριογράφους, μεταφραστές και θεατρολόγους. Την διδασκαλία του αναλαμβάνει ο πρώην Πρόεδρος του Μεταπτυχιακού Προγράμματος του Actors Studio Drama School,  Ανδρέας Μανωλικάκης.

  Η «Ανάλυση του Κειμένου» βοηθά τον πρακτικό και θεωρητικό του θεάτρου να ανακαλύψει, ανάμεσα και κάτω από τις λέξεις του έργου, τις πληροφορίες εκείνες που θα τον οδηγήσουν στις πιο καίριες επιλογές. Η δουλειά επικεντρώνεται στην κατανόηση και ανάπτυξη των στοιχείων της ιστορίας και των χαρακτήρων, τονίζοντας την πραγματικότητα κάθε στιγμής του έργου. Η διαδικασία αυτή διεγείρει τη φαντασία, την ευαισθησία, τη λογική του καλλιτέχνη.

  Η διδασκαλία του Ανδρέα Μανωλικάκη στο σεμινάριο θα βασιστεί στο Σύστημα Stanislavski και τη Μέθοδο του Actors Studio. Εκτός άλλων, θα αναλυθούν αποσπάσματα από κλασικά και σύγχρονα θεατρικά κείμενα. Επίσης θα γίνει αναδρομή στις ρίζες και την εξέλιξη του Συστήματος Stanislavski. Δε θα λείπουν και ειδικές ασκήσεις που φέρνουν τον καλλιτέχνη σε επαφή με το προσωπικό του υλικό. Οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης.

  Το σεμινάριο διεξάγεται 11-14 Ιανουαρίου 2021, 11:00-16:00. Η συμμετοχή είναι εφικτή μόνο μετά από έγκριση της αίτησης συμμετοχής. Την αίτηση μπορούν να βρουν οι ενδιαφερόμενοι στην ιστοσελίδα της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης www.hau.gr/culture.

  Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τους κανονισμούς υγειονομικής προστασίας και ακολουθώντας τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

  Λίγα λόγια για τον Ανδρέα Μανωλικάκη

  Ο Ανδρέας Μανωλικάκης είναι πρώην Πρόεδρος (2006-Ιούνιος 2020) του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Actors Studio Drama School (Master of Fine Arts) στο Pace University της Νέας Υόρκης. Σήμερα συνεχίζει να είναι στο ίδιο πανεπιστήμιο Καθηγητής υποκριτικής και σκηνοθεσίας καθώς και Πρόεδρος του Τμήματος Σκηνοθεσίας. Είναι επίσης δια βίου μέλος του Actors Studio καθώς και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου. Έχει διδάξει σεμινάρια υποκριτικής, σκηνοθεσίας και ανάλυσης κειμένου σε Νέα Υόρκη, Σικάγο, Βερολίνο, Παρίσι, Βουκουρέστι, Σίμπιου (Ρουμανία). Έχει διδάξει επιπλέον και στην Αθήνα, στα Χανιά, στο Ναύπλιο και την Θεσσαλονίκη. Έχει μεταφράσει στα Ελληνικά το βιβλίο Βαχτάνγκοφ, Μαθήματα Σκηνοθεσίας και Υποκριτικής του Νικολάι Γκόρτσακοφ, που εκδόθηκε στην Αθήνα το 1997. Ως σκηνοθέτης και ηθοποιός, εργάστηκε στις Η.Π.Α. και την Ευρώπη (στο Broadway, στο Actors Studio, στο Εθνικό Θέατρο του Ανατολικού Παρισιού και αλλού). Ο Ανδρέας Μανωλικάκης συμπεριλαμβάνεται στα βιογραφικά αρχεία του Marquis Who’s Who για την συνεισφορά του στο χώρο της εκπαίδευσης.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΔιαγωνισμός: «Ο Απρόσκλητος Επισκέπτης» της Αγκάθα Κρίστι στο θέατρο ELIART12.09.2018

  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

  Διεξαγωγή: 11-14 Ιανουαρίου 2021, 11:00-16:00
  Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: Παρασκευή 06/11/2020
  Τόπος διεξαγωγής: Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, Μασσαλίας 22, Αθήνα
  Πληροφορίες: 210 3680052, www.hau.gr/culture

  instagram Μια φωτογραφία, χίλιες λέξεις. Ακολούθησε το Monopoli.gr και στο instagram!
  Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
  Cheese Tea: Κάναμε crash test στο πιο αναπάντεχο γευστικό trend της σεζόν που ανακαλύψαμε στα Coffee Island!
  Για να λαμβάνετε κάθε εβδομάδα στο email σας
  προτάσεις και προσκλήσεις από το Monopoli.gr
  ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  Αλλαγή μεγέθους γραμμάτων
  Επιλογή contrast