MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Open Plan: Δωρεάν καλλιτεχνικές δράσεις από το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου

Το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου διοργανώνει, για τη φθινοπωρινή και χειμερινή περίοδο, μια σειρά δωρεάν καλλιτεχνικών δράσεων, με εργαστήρια, παραστάσεις, webinars κ.α., με τίτλο «Open Plan» και πρόταγμα τη δημιουργική έκφραση για όλους.

Open Plan
Monopoli Team

Κύκλος «Chronotopia»

Μια συνεργασία του Φεστιβάλ Αθηνών, του Φεστιβάλ CTM του Βερολίνου και του Goethe-Institut Athen. Στοχεύοντας στην ανάδειξη της σύγχρονης πειραματικής και ηλεκτρονικής μουσικής, το διεθνώς αναγνωρισμένο CTM έχει καθιερωθεί εδώ και 21 χρόνια ως ένα από τα πλέον πρωτοποριακά φεστιβάλ του είδους του.

Φέτος, έρχεται στην Πειραιώς 260, καλώντας τους καλλιτέχνες και το κοινό να συμμετάσχουν σε εργαστήρια, δράσεις δικτύωσης, διαλέξεις, συναυλίες και club nights με όχημα τον διάλογο ανάμεσα σε ποικίλες φόρμες και μέσα, που υπερβαίνουν τα όρια μεταξύ μουσικών και αισθητικών ειδών.

«Αντηχήσεις» / «Echoes»

Εργαστήριο ηλεκτρονικής μουσικής σύνθεσης με τον Άκη Σίνο και την Anke Eckardt

Από τα projects που είχαν ήδη ανακοινωθεί στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου 2020, το «Chronotopia» ετοιμάζεται εκ νέου ενόψει του επόμενου καλοκαιριού, δίνοντας στο φεστιβαλικό κοινό μια ιδιαίτερη διαδικτυακή πρόγευση: ένα εργαστήριο που φιλοδοξεί να αναδείξει τις «αντηχήσεις» ανάμεσα σε παλαιότερες και σύγχρονες μουσικές και να ενεργοποιήσει φόρμες που προηγούνται της νεωτερικότητας, δίνοντας έμφαση στην «αρχαιολογία των μέσων» και των μουσικών αρχείων.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν έρευνα στο αρχείο του Κέντρου Σύγχρονης Μουσικής Έρευνας (ΚΣΥΜΕ, Αθήνα), ενώ στόχος του εργαστηρίου, υπό την καθοδήγηση του Έλληνα συνθέτη Άκη Σίνου και της Γερμανίδας καλλιτέχνιδας και ερευνήτριας Anke Eckardt, θα είναι η δημιουργία από κάθε συμμετέχοντα ενός πρωτότυπου έργου ηλεκτρονικής μουσικής, που θα αντλεί υλικό από τη μουσική του παρελθόντος. Οι έξι πρωτότυπες μουσικές δημιουργίες θα παρουσιαστούν στο Φεστιβάλ 2021 στην Πειραιώς 260.

Πληροφορίες:

Αριθμός συμμετεχόντων: 6
Χώρος διεξαγωγής εργαστηρίου: online
Διάστημα διεξαγωγής: Νοέμβριος – Δεκέμβριος 2020

«Ancient Future Solo»

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα χορού για εφήβους με τη Μαριάννα Καβαλλιεράτου.

Tι σημαίνει υπέρβαση; Ποια πράξη είναι ηρωική; Πώς η πίστη σε μια ιδέα και η απόφαση για δράση επηρεάζουν το σώμα; Τι σημαίνει ευθύνη, προσωπικό κόστος; Πώς είναι το σώμα που αντιστέκεται; Πώς είναι το σώμα που επαναστατεί; Με αφετηρία την «Ελένη» του Ευριπίδη και την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, από τη διδακτέα ύλη του Γυμνασίου και του Λυκείου αντίστοιχα, η χορογράφος Μαριάννα Καβαλλιεράτου προτείνει ένα εργαστήριο εισαγωγής στη δημιουργική γλώσσα του σύγχρονου χορού και της κίνησης, αποκλειστικά για εφήβους, με ή και χωρίς εμπειρία εκπαίδευσης στον Χορό.

Η διαδικασία της έρευνας και οι πρόβες στο πλαίσιο του εργαστηρίου, που θα πραγματοποιηθεί στον χώρο Β της Πειραιώς 260, εστιάζουν στην ανάπτυξη της προσωπικής έκφρασης μέσω της κίνησης: κάθε έφηβος δημιουργεί τον δικό του χορευτικό χαρακτήρα και κατόπιν, προχωρά στη σύνθεση και την εκτέλεση ενός χορευτικού σόλο. Για τη δραματουργική προσέγγιση των κειμένων, η Μαριάννα Καβαλλιεράτου θα συνεργαστεί με θεατρολόγο, ενώ ο συνθέτης Γιώργος Μυζήθρας, θα συνθέσει πρωτότυπη μουσική για τις δημιουργίες που θα προκύψουν. Οι τελικές δημιουργίες των εφήβων θα μαγνητοσκοπηθούν και θα παρουσιαστούν στο κοινό μέσα από την ιστοσελίδα και τα social media του Φεστιβάλ.

Πληροφορίες:

Αριθμός συμμετεχόντων: έως 8
Ηλικίες: 14 – 17 ετών
Χώρος διεξαγωγής: Πειραιώς 260 – Xώρος Β
Διάστημα διεξαγωγής: Οκτώβριος – Δεκέμβριος
Κάθε Σάββατο 11:00 – 15:00 από τις 24.10 έως τις 19.12

*Η δράση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του «Διεθνούς Δικτύου Αρχαίου Δράματος» του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου έχει προνοήσει ώστε να τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για τον COVID-19, ενώ τα διά ζώσης εργαστήρια έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να μπορέσουν να πραγματοποιηθούν και διαδικτυακά, εφόσον καταστεί απαραίτητο.

Η συμμετοχή σε όλες τις Οpen Plan δράσεις του Φεστιβάλ είναι δωρεάν.

Εντός των επόμενων ημερών, θα ανοίξουν οι προσκλήσεις ενδιαφέροντος με αναλυτικές οδηγίες υποβολής αιτήσεων για κάθε δράση.

 

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b