MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΚΑΙΡΑ

ΗΠΑ: Νέα πρόταση για την ιατρική περίθαλψη προκαλεί τις αντιδράσεις του θεατρικού κόσμου

Η Εργατική Ένωση των ΗΠΑ, που εκπροσωπεί περισσότερους από 51.000 ηθοποιούς και διευθυντές σκηνής κατακρίνει μια πρόταση σχετικά με την ιατρική περίθαλψη, που πρόκειται να “αποκλείσει” πολλούς επαγγελματίες του κλάδου.

Monopoli Team

Η Εργατική Ένωση των ΗΠΑ, η οποία εκπροσωπεί ηθοποιούς του θεάτρου και διευθυντές σκηνής, κατακρίνει μια νέα πρόταση που πέφτει στο τραπέζι και σκοπό έχει να αυξήσει τις προϋποθέσεις για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού.

Τι αναφέρει η πρόταση

Το Ταμείο Δικαιώματος στη Συνταξιοδότηση και την Υγεία πρότεινε την περασμένη Πέμπτη οι εβδομάδες απασχόλησης που είναι απαραίτητες, ώστε να πληρούνται οι προϋποθέσεις για την κάλυψη της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, να αυξηθούν από 11 σε 16.

Άτομα, τα οποία εργάζονται τουλάχιστον 12 εβδομάδες, θα δικαιούνται χαμηλότερες αποδοχές με υψηλότερες συμμετοχές στο ταμείο και πρόσθετους περιορισμούς.

Τι υποστηρίζει η Ένωση Ισότητας Ηθοποιών

Η Actors’ Equity Association (Ένωση Δικαιωμάτων Ηθοποιών) έχει δυσαρεστηθεί από την πρόταση. Η Ένωση πιέζει για μεγαλύτερη πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τα μέλη της. Ο θεατρικός κόσμος ήδη έχει υποστεί τρομερό πλήγμα από την πανδημία, επομένως είναι απαραίτητο να ληφθούν κάποια μέτρα για τους ανέργους του κλάδου.

«Φυσικά κατανοούμε τη δυσκολία της κατάστασης λόγω της πανδημίας και όλοι προσπαθούμε να προσαρμοστούμε. Αλλά πιστεύω ότι το ταμείο είχε και την υποχρέωση και τα οικονομικά αποθέματα, ώστε να κάνει καλύτερες επιλογές,» είπε η Kate Shindle, πρόεδρος της Actors’ Equity Association.

Πολλοί ηθοποιοί και διευθυντές σκηνής δεν δικαιούνται την περίθαλψη, εφόσον δεν έχουν προλάβει να εργαστούν όσες εβδομάδες απαιτείται, αφού τα θέατρα έκλεισαν τον Μάρτιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΘα γίνουν τα μικρά θέατρα είδος της τέχνης προς εξαφάνιση;12.09.2018

Τι απαντά το ταμείο

«Οι περασμένοι 6 μήνες ήταν από τους πιο δύσκολους για όλους μας. Αναγνωρίζουμε τα συναισθηματικά και οικονομικά βάρη που αντιμετωπίζετε. Το διοικητικό συμβούλιο, αφότου προσέγγισε το θέμα από πολλές πλευρές, κατέληξε σε μια λύση που συνδυάζει ουσιαστική κάλυψη και βιωσιμότητα του ταμείου,» δήλωσε το Equity-League Pension Health Fund.

Πηγή: Independent

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b