MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΚΘΕΣΕΙΣ

Εικαστικός Οκτώβριος: 6 νέες εκθέσεις σε αθηναϊκές γκαλερί που αξίζει να επισκεφτείτε

Τι νέο θα δούμε τον Οκτώβριο, στις γκαλερί της Αθήνας.

The Garden of Light, του Charles Sandison
Monopoli Team

The Garden of Light, του Charles Sandison στην γκαλερί Bernier/ Eliades

Ο Charles Sandison δημιουργεί βίντεο προβολές που συνδυάζουν γλώσσα, μορφή, αρχιτεκτονική και κίνηση. Οι βιντεο-εγκαταστάσεις του έχουν παρουσιαστεί στην Ευρώπη, την Ασία, την Αυστραλία, τη Νότια Αμερική και τις ΗΠΑ. Στην Μπιενάλε της Βενετίας (2001), παρουσίασε το έργο του «Living Rooms» που του πρόσφερε διεθνή αναγνώριση. Τα έργα του βρίσκονται σε μεγάλες μουσειακές και ιδιωτικές συλλογές σε όλο τον κόσμο, όπως το Μουσείο Reina Sofia, το Μουσείο Τέχνης του Ντένβερ, το MAXXI Rome, το Kiasma και το Μουσείο Τέχνης της Βόννης.

Η νέα του έκθεση «The Garden of Light» περιλαμβάνει προβολές βίντεο και μεγάλες οθόνες προσκαλώντας το κοινό να βυθιστεί στην ψηφιακή λάμψη ενός εναλλακτικού σύμπαντος που αποτελείται από μορφές ζωής, τεχνητής νοημοσύνης. Λέξεις, αριθμοί, σημεία και σύμβολα περιφέρονται ελεύθερα στους τοίχους. Μερικές φορές συγχωνεύονται εν συντομία για να σχηματίσουν ανθρώπινες φιγούρες, στη συνέχεια εκρήγνυνται σε μια καταιγίδα γραμμάτων και μεταμορφώνονται από το ένα λεξικό στο άλλο. Ο Sandison συνδυάζει την ικανότητά του να γράφει σύνθετα προγράμματα υπολογιστών με μια σοφή ​​χωρική επιδεξιότητα που απεικονίζει τον κρυφό κόσμο των δεδομένων που μας περιβάλλει. Ο υπολογιστής για τον Sandison λειτουργεί σαν μαντείο. Διάρκεια: Από 1η Οκτωβρίου έως 19 Νοεμβρίου 2020
Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Τρίτη έως Παρασκευή: 10:30 – 18:30, Σάββατο: 12:00 – 16:00
Χώρος: Bernier/ Eliades Gallery, Επταχάλκου 11, Αθήνα

Μύθος, του Μανώλη Αναστασάκου στην Blender Gallery

Μύθος, του Μανώλη Αναστασάκου

Ο Μανώλης Αναστασάκος στο έργο του προσεγγίζει τους μύθους όλου του κόσμου με συνέπεια και με αριστοτεχνικές δομές. Είναι μύθοι που ξεπηδούν από τα βάθη της ύπαρξης και εξυμνούν κάθε λογής ανθρώπινες πολυεπίπεδες εσωτερικές ετεροτοπίες. Η σειρά «Μύθος» είναι τόσο μία γενική εικόνα του κόσμου μας πλασμένη από ιστορίες πανανθρώπινες μέσα στο χρόνο, όσο και μια ειδική εικόνα του εαυτού μας. Καθώς ο θεατής-δέκτης αναλύει τα έργα αυτά με αισθητικούς αλλά και με πνευματικούς όρους, οι ειδικές λεπτομέρειες τους είναι αυτές που διανθίζουν την αρχική γενική εικόνα.
Διάρκεια: Από 3 Οκτωβρίου έως 16 Νοεμβρίου 2020
Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Τρίτη: 10:00 – 18:00, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 10:00 – 20:00, Σάββατο: 12:00 – 16:00
Χώρος: Blender Gallery, Ζησιμοπούλου 4, Γλυφάδα

Preparing for the Beach, της Pernille Koldbech Fich στο Μουσείο Μπενάκη

Preparing for the Beach, της Pernille Koldbech Fich

Με τίτλο «Preparing for the Beach», η έκθεση της δανέζας φωτογράφου Pernille Koldbech Fich, αποτελεί έναν στοχασμό πάνω στο χρόνο, την ηλικία και τη ματαιοδοξία∙ ξεθωριασμένες αναμνήσεις της οικογένειας και της νιότης που μπλέκονται με αναφορές από την καθημερινή ζωή τους στην Αθήνα.
Διάρκεια: Από 1 Οκτωβρίου έως 22 Νοεμβρίου 2020
Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Πέμπτη και Κυριακή: 10:00 – 18:00, Παρασκευή και Σάββατο: 10:00 – 22:00
Χώρος: Μουσείο Μπενάκη – Κτήριο Οδού Πειραιώς, Πειραιώς 138 & Ανδρονίκου

Baby One More Time, της Στέλλας Καπεζάνου στην Evripides Art Gallery

Baby One More Time, της Στέλλας Καπεζάνου

Κοιτάζοντας τα έργα της Στέλλας Καπεζάνου, είναι σαν να παρακολουθούμε μία ταινία με υπερβολικά στυλιζαρισμένους πρωταγωνιστές σε ένα φόντο σουρεαλιστικά διαμορφωμένo. Με τη διεισδυτική ματιά ενός σκηνοθέτη και με πηγή έμπνευσης τον άνθρωπο, η εικαστικός παρακολουθεί τις ζωές των ηρώων της και δημιουργεί αλλόκοτους κόσμους κάπου μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας, καλώντας τους θεατές να καταλήξουν στη δική τους αντίληψη και ερμηνεία των έργων της.
Διάρκεια: Από 8 έως 31 Οκτωβρίου 2020
Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Τρίτη έως Παρασκευή: 11:00 – 20:30, Τετάρτη: 11:00 – 17:00, Σάββατο: 11:00 – 16:00
Χώρος: Evripides Art Gallery, Ηρακλείτου 10 & Σκουφά, Κολωνάκι

Δύναμη vs Βία, του Μιχάλη Καλλιμόπουλου στην a.antonopoulou.art

Δύναμη vs Βία, του Μιχάλη Καλλιμόπουλου

Ο εικαστικός καλλιτέχνης Μιχάλης Καλλιμόπουλος παρουσιάζει το αποτέλεσμα της έρευνάς του για τη βία. Στην τέταρτη αυτή ατομική του έκθεση, η οποία περιλαμβάνει γλυπτά και σχέδια, μας προσκαλεί να βγάλουμε τα δικά μας συμπεράσματα για τη δύναμη μιας άμεσης πολιτικής τέχνης, σήμερα. Δεν είναι εύκολο να παραστήσεις τη βία χωρίς να την τροφοδοτήσεις.
Διάρκεια: Από τις 3 Οκτωβρίου έως τις 7 Νοεμβρίου 2020
Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Τετάρτη έως Παρασκευή: 14:00 – 19:00, Σάββατο: 12:00 – 16:00
Χώρος: A.Antonopoulou.Art, Αριστοφάνους 20, Αθήνα

Aporia, του Αντρέα Τζούροβιτς στην γκαλερί Kalfayan

Aporia, του Αντρέα Τζούροβιτς

Για την έκθεση στην Kalfayan Galleries, ο Αντρέα Τζούροβιτς, χρησιμοποιεί ως έναυσμα τον μύθο του Σπηλαίου στην Πολιτεία του Πλάτωνα. Με αφετηρία την έκπληξη και το οξύμωρο, και συχνά με κύριο εργαλείο το χιούμορ, δημιουργεί ένα εικαστικό περιβάλλον όπου τα πράγματα δεν είναι όπως δείχνουν. Κάποια από τα γλυπτά του αναπαριστούν για παράδειγμα χαρτοταινίες, μαχαίρια ή υλικά συσκευασίας και ξαφνιάζουν με την αριστοτεχνική «μίμηση» της πραγματικότητας. Ακόμα και τα αφαιρετικά ζωγραφικά του έργα εγείρουν ερωτήματα σχετικά με την ύλη.
Διάρκεια: Από 1 έως 31 Οκτωβρίου 2020
Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Δευτέρα: 11:00-15:00, Τρίτη έως Παρασκευή 11:00-19:00, Σάββατο 11:00–15:00
Χώρος: Kalfayan Galleries, Χάρητος11, Κολωνάκι

Περισσότερα από Art & Culture
VIMA_WEB3b