MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Βραβεία Νόμπελ: Ακυρώνεται η τελετή για πρώτη φορά μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Η συνηθισμένη τελετή των βραβείων Νόμπελ δεν θα πραγματοποιηθεί, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Η τελευταία φορά που είχε ακυρωθεί ήταν το 1944, λόγω του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Monopoli Team

Κάθε χρόνο, οι νικητές των βραβείων Νόμπελ παρευρίσκονται στο Μέγαρο Μουσικής της Στοκχόλμης, όπου πραγματοποιείται μια λαμπερή τελετή για να τιμηθεί το έργο τους.

Φέτος, όμως, οι νικητές δεν θα λάβουν με αυτόν τον τρόπο τα μετάλια και τα διπλώματα τους, αφού οι διοργανωτές αποφάσισαν να ακυρώσουν την συνηθισμένη τελετή, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Τα βραβεία, που θα ανακοινωθούν τον επόμενο μήνα, θα δοθούν σε μία τελετή, η οποία θα προβληθεί στην τηλεόραση τον Δεκέμβριο, και θα δείχνει τους νικητές να παραλαμβάνουν τα βραβεία στις χώρες τους.

Ο Θεσμός των Νόμπελ είχε ήδη ακυρώσει το επίσημο δείπνο, που σηματοδοτεί το τέλος των ετήσιων εορτασμών. Αυτή ήταν η πρώτη φορά μετά το 1956 που ακυρώθηκε το δείπνο.

“Αποφασίσαμε την άνοιξη ότι δεν θα πραγματοποιήσουμε την παραδοσιακή τελετή των βραβείων” δήλωσε ο Πρόεδρος του Θεσμού, Λαρς Χάικενστεν. “Θέλαμε όμως να περιμένουμε μέχρι και μετά το καλοκαίρι, για να δούμε τι θα γίνει, πριν το επικοινωνήσουμε αυτό”.

Ο Πρόεδρος δήλωσε επίσης ότι ο κάθε νικητής θα παραλάβει το βραβείο του είτε από την πρεσβεία της Σουηδίας, είτε από το ινστιτούτο στο οποίο εργάζονται.

Το βραβεία επιστήμης, λογοτεχνίας και ειρήνης δημιουργήθηκαν και χρηματοδοτήθηκαν από τον Άλφρεντ Νόμπελ. Δίνονται από το 1901.

Περισσότερα από Τι Νέα;
VIMA_WEB3b