MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Κρίση στην μουσική: Το ένα τρίτο των Βρετανών μουσικών σκέφτεται να εγκαταλείψει τη βιομηχανία

Σύμφωνα με έρευνα που έγινε στο Ηνωμένο Βασίλειο, ένα τρίτο των μουσικών σκέφτεται να εγκαταλείψει το επάγγελμα μετά το πλήγμα του κορονοϊού.

Έρευνα για τους μουσικούς από το Musicians’ Union
Έρευνα για τους μουσικούς από το Musicians’ Union
Monopoli Team

Εντυπωσιακά είναι τα ευρήματα έρευνας του  Musicians’ Union στο Ηνωμένο Βασίλειο σχετικά με τους μουσικούς και την κατάσταση που επικρατεί στον συγκεκριμένο εργασιακό τομέα μετά το ξέσπασμα της πανδημίας.

Τα ευρήματα της έρευνας

Σύμφωνα με την έρευνα, το 34% των μουσικών σκέφτονται να εγκαταλείψουν τη μουσική βιομηχανία ενώ το 40% έχει ήδη κυνηγήσει δουλείες διαφορετικές από τον κλάδο της μουσικής λόγω οικονομικής αδυναμίας.

Το 87% θεωρεί πως θα αντιμετωπίσουν οικονομικές δυσκολίες μόλις ολοκληρωθεί το σχέδιο της κυβέρνησης , ενώ ένα 33% δήλωσε πως δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις που ζητούσε το κράτος για τους εντάξει σε οικονομική βοήθεια. Έτσι, ένα 88% θεωρεί πως η κυβέρνηση δεν βοήθησε όσο έπρεπε.

Οι δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα του Musicians’ Union

O Horace Trubridge μετά από τα αποτελέσματα της έρευνας δήλωσε ότι “Αυτοί οι αριθμοί είναι καταστροφικοί και δείχνουν πόσοι πολλοί μουσικοί παλεύουν οικονομικά και σε μεγάλο ρίσκο να αφήσουν τη μουσική για τα καλά. Σε καλύτερες εποχές, τα μέλη μας “οδηγούσαν” ένα ποσό των 5 δισεκατομμυρίων λιρών στη μουσική βιομηχανία με το ταλέντο τους. Η εμφάνιση ενός καλλιτέχνη θα δημιουργήσει ένα εφέ ντόμινο στις δουλειές -από τον τεχνικό για τα φώτα μέχρι τον πωλητή εισιτηρίων. Εάν ένας μουσικός είναι εκτός δουλειάς, να είστε σίγουροι ότι πολλοί άλλοι θα επηρεαστούν εξίσου”.

Στη συνέχεια είπε “Εκτιμούμε όλα όσα έχει κάνει η κυβέρνηση για να στηρίξει tα μέλη μας μέσα από τα επιδόματα υποστήριξης έως τώρα αλλά δεν πρέπει να εγκαταλείψει τώρα τους μουσικούς. Με τα μέτρα αποστάσεων ακόμη να υπάρχουν, οι χώροι εκδηλώσεων μπορούν να πωλούν εισιτήρια μόνο για το 30% της συνηθισμένης χωρητικότητας. Καλούμε την κυβέρνηση να υλοποιήσει ένα σχέδιο για τις θέσεις το οποίο θα πηγαίνει τα πιθανά έσοδα των χώρων εκδηλώσεων στο 60%, παρέχοντας μια σωτηρία για τους μουσικούς και την γενικότερη βιομηχανία”. 

Περαιτέρω έρευνα

Το Musicians’ Union έκανε μια ακόμη υποβοηθούμενη έρευνα η οποία εκτελέστηκε από τους Encore Musicians.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜ. Βρετανία: Πάνω από 400.000 εργαζόμενοι του θεάτρου άνεργοι12.09.2018

Σε μια online πλατφόρμα ρωτήθηκαν 560 μουσικοί εκ των οποίων το 64% σκέφτεται να αφήσει το επάγγελμα αφού έχασε περίπου 11.300 λίρες από το lockdown κι έπειτα. Ακόμη, σύμφωνα με την έρευνα οι γυναίκες μουσικοί έκαναν κατά 34% λιγότερες συναυλίες από τους άντρες μουσικούς για το 2020.

Πηγή: Dazed

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b