MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Lockdown και στις υπαίθριες θεατρικές παραστάσεις στην Αττική

Μετά την αναστολή των συναυλιών ανακοινώνονται νέα μέτρα στο χώρο του θεάματος για τον περιορισμό της εξάπλωσης της νόσου Covid-19.

Monopoli Team

Κλείνουν και τα υπαίθρια θέατρα

Πρόσθετα μέτρα στο χώρο του θεάματος για τον περιορισμό της εξάπλωσης της νόσου Covid-19, ανακοίνωσε κατά την τακτική ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, αναφέροντας ότι από την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου αναστέλλονται όλες οι υπαίθριες θεατρικές παραστάσεις.

Υπενθυμίζουμε ότι λίγες μέρες νωρίτερα είχε ανακοινωθεί η αναστολή όλων των συναυλιών στην Αττική (από τις 21 Σεπτεμβρίου και έως τις 4 Οκτωβρίου), ενώ μέχρι σήμερα παραμένουν ανοικτά μόνο τα θερινά σινεμά.

Επίσης, γνωστοποίησε ότι δημιουργείται ειδική πλατφόρμα στο gov.gr όπου οι πολίτες θα μπορούν να ενημερώνονται για τα μέτρα που ισχύουν στην περιοχή τους.

Ο κ. Χαρδαλιάς σχολιάζοντας τα όσα λέγονται περί lockdown ή τη λήψη επιπλέον μέτρων σημείωσε πως “ο σκοπός είναι να μην πάμε σε πρόσθετα μέτρα“, αλλά να εφαρμοστούν αυτά που ισχύουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑLockdown σε συναυλιακούς χώρους από τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου12.09.2018

Να σημειωθεί ότι ακόμα, παρά τις πιέσεις του καλλιτεχνικού χώρου δεν έχουν γνωστοποιηθεί τα πρωτόκολλα λειτουργίας που θα ισχύουν για τους κλειστούς χώρους πολιτιστικών εκδηλώσεων (θέατρα, κινηματογράφους, συναυλιακούς χώρους κλπ).

Μετά την πρώτη ανακοίνωση που ανέφερε την αναστολή των θεατρικών παραστάσεων σε όλη την Ελλάδα ακολούθησε νέα διευκρίνιση από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Διευκρίνιση από το Γραφείο Τύπου του ΥΠΠΟΑ

Σχετικά με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν σήμερα, 22.9.2020 από την Πολιτική Προστασία, διευκρινίζεται ότι η εξαγγελθείσα αναστολή διενέργειας θεατρικών παραστάσεων σε ανοιχτούς χώρους αφορά αποκλειστικά και μόνο την Περιφέρεια Αττικής και δεν πρόκειται για μέτρο πανελλαδικής εμβέλειας. Επίσης επισημαίνεται ότι δεν περιλαμβάνει θερινούς κινηματογράφους.

Το ζωντανό θέαμα/ακρόαμα (συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις κ.λπ.) επιτρέπεται στην λοιπή επικράτεια βάσει των κανόνων που έχουν εξαγγελθεί, με εξαίρεση περιοχές στις οποίες έχουν επιβληθεί τοπικά περιοριστικά μέτρα.

Επιπλέον, τις προσεχείς ημέρες θα ανακοινωθεί το χρονοδιάγραμμα έναρξης λειτουργίας των κλειστών χώρων ζωντανού θεάματος/ακροάματος έτσι ώστε να μπορέσουν να προετοιμαστούν οι συντελεστές εγκαίρως.

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b