MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Ο Βιμ Μέρτενς φέρνει την Αναπόδραστη Περιοδεία του στην Αθήνα

Ο Wim Mertens επιστρέφει στην Αθήνα για να γιορτάσει τα 40 χρόνια μουσικής του πορείας, στο πλαίσιο του Inescapable Tour.

Μαρία Μαρκουλή | 16.09.2020

Ήταν το πιο σιωπηλό, το πιο χαμηλότονο καλοκαίρι. Αραιές οι σκηνές του, αραιά στις σκηνές και μίνιμαλ ο καλλιτεχνικός  χαρακτήρας του.

Γι’ αυτό και ο ερχομός του μετρ των μίνιμαλ ατμοσφαικών ήχων, τώρα δείχνει απόλυτα ταιριαστός. Γι΄αυτό και για όλους εκείνους τους λόγους που κάνουν τον Βιμ Μέρτενς έναν από τους αγαπημένους καλλιτέχνες του κοινού στα μερη μας. Με τις τακτικές επισκέψεις του μέσα στα χρόνια και τις  διαφoρετικές προτάσεις του στο κάδρο της μινιμαλιστικής μουσικής του έκφρασης.

Εν ολίγοις ένας «δικός μας» άνθρωπος επιστρέφει, σε μια εποχή που, κάτω από τις συνθήκες της, η επικοινωνία «μετράει»  διπλά.

Και είναι μάλιστα, μια ιδιαίτερη στιγμή στην καριέρα του – αυτή η συγκεκριμένη περιοδεία. Η Inescapable Tour 1980-2020, η «Αναπόδραστη Περιοδεία» των 40 χρόνων του στην μουσική… Μια καλλιτεχνική επέτειος για τον Βέλγο συνθέτη την οποία γιορτάζει, με τον καλύτερο τρόπο, στην σκηνή. Και παρουσιάζει ένα πρόγραμμα που καλύπτει όλη την καλλιτεχνική του πορεία μέσα στα σαράντα αυτά χρόνια. Φτάνοντας στο εξαιρετικό νέο του άλμπουμ Gaze of The West που κυκλοφόρησε μόλις πριν από λίγους μήνες.

Μια πορεία θεαματική, εκλεκτική, με πολλούς θαυμαστές σε όλο τον κόσμο – μουσικές που ταξίδεψαν, από τις αίθουσες συναυλιών και τα κονσέρτα, στις κινηματογραφικές οθόνες ως και στα πάρτι των θρυλικών κλαμπ της Ιμπίθα. Α, ναι, η chill out σκηνή λατρεύει τις μουσικές του Βέλγου.

Είναι το 1980 – ο Μέρτενς έχει σπουδάσει πολιτικές επιστήμες και μουσικολογία και εργάζεται ήδη σαν μουσικολόγος και ραδιοφωνικός παραγωγός – παρουσιάζει τότε την εκπομπή Funky Town.   

Είναι το 1980, δηλαδή δυο χρόνια πριν κυκλοφορήσει το πρώτο άλμπουμ του For Amusement Only, στο οποίο χρησιμοποιεί αποκλειστικά ήχο από τα  γνωστά… φλιπεράκια. Και από τότε κλείνει το μάτι στην ποπ κουλτούρα.

1980 – δηλαδή, τρία χρόνια πριν την κυκλοφορία του Stuggle for Pleasure και τέσσερα πριν το Maximazing the Audience.

1980 – δηλαδή επτά χρόνια πριν από την την Κοιλιά του Αρχιτέκτονα, την ταινία του Πίτερ Γκρίναγουέι, που έχει γράψει την μουσική.

Δημιουργεί ασταμάτητα (μετράει ως σήμερα πάνω από 70 κυκλοφορίες), γίνεται ο δυναμικός «παίκτης» της περίφημης βελγικής ανεξάρτητης δισκογραφικής les Disques du Crepuscule. Διευρύνει το φάσμα της έκφρασής του, τον ήχο του, το δικό του μουσικό λεξιλόγιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ Wim Mertens έρχεται στην Τεχνόπολη12.09.2018

Είναι πια η δουλειά του σημείο αναφοράς, έχει τη δική του «σχολή» έκφρασης. Αφηγείται με ήχους και μεταφέρει καθηλωτικές ιστορίες στους ακροατές του. Η σιωπή είναι «εργαλείο» μέσα στην αφήγησή του, είναι μέρος της μουσικής του φράσης (ένα τετραπλό CD box set nescapable 1980 – 2020  ρίχνει φως σε όλη αυτή την διαδρομή).

2020 – Μόλις πριν από λίγους μήνες – και μέσα στις μέρες πανδημίας που ζούμε και σε μια παγωμένη (και) από επιδημία δισκογραφία – ο Μέρτενς κυκλοφορεί το καινούργιο του έργο Gaze of the West.

«Το βλέμμα της Δύσης… αυστηρό και χαλαρό, αδύναμο και ακριβές, αυτό είναι το βλέμμα της Δύσης… Εμείς και αυτοί…- γιατί η μάχη να μην τελειώνει ποτέ…» σημειώνει.

Και γράφει πριν από λίγες μόλις μέρες στο Facebook: «Μετά από τόσο πολύ καιρό, χαίρομαι πολύ που επιστρέφω στη σκηνή. Στο Αμβούργο, στην Αθήνα, στην Ρώμη…»

Στην Αθήνα, ο Βιμ Μέρτενς φέρνει την Inescapable Tour στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων το Σάββατο (19/9). Σε μια παράσταση που θα δοθεί για περιορισμένο αριθμό καθιστών θεατών.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Πληροφορίες εισιτηρίων

Τιμές & Σημεία Προπώλησης

Οι τιμές των εισιτηρίων είναι:
Διάζωμα Β, Γ1, Γ2 & Δ: 22 ευρώ
Τραπέζια: 27,5 ευρώ
Διάζωμα Α: 33 ευρώ

Σημεία Προπώλησης

Η πώληση εισιτηρίων γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά από το viva.gr και το δίκτυο μεταπωλητών του. Την ημέρα της συναυλίας δεν θα λειτουργούν Ταμεία.

ηλεκτρονικάwww.viva.gr 

Τηλεφωνικά: στο 11876
Φυσικά σημεία
Reload, Καταστήματα Wind, Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης, Πολυχώρος Yoleni’s (Σόλωνος 9), αθηνόραμα.gr.

Περισσότερα από Art & Culture
VIMA_WEB3b