MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
18
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός: Το πρόγραμμα της Δευτέρας 14 Σεπτεμβρίου

Η δράση του Υπουργείο Πολιτισμού, «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός», συνεχίζεται την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020, με παραστάσεις, συναυλίες και εκθέσεις σε διάφορους αρχαιολογικούς χώρους ανά την επικράτεια.

Monopoli Team

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού στο πλαίσιο του θεσμού «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός» παρουσιάζει σήμερα, Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου, την παρακάτω εκδήλωση στην Θεσσαλονίκη.

Έρως-Ήρως |Ισλαχανέ – Θεσσαλονίκη | 21.00
Η παράσταση θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο του "Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός"

Η παράσταση θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο του “Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός”

Θεατρική διασκευή διηγήματος.

Είχε μάθει προ ημερών ότι η μάννα της την επανδρολογούσε μ’ ένα νοικοκύρην στεργιώτην, από κει πέραν απ’ τα Εικοσιτέσσερα Χωριά. Πού τον ηύρε; Τάχα δεν υπήρχαν γαμβροί εις την πατρίδα, εις το ωραίον χωρίον, το παραθαλάσσιον; Και δεν ήτο αυτός, εις μεταξύ όλων, καλός γαμβρός; Διατί εβιάζετο η μάννα της; Αλλά διατί να υποπτεύση ότι εκείνη ήτο αυτή, η εύμορφη κόρη; Από πού κι ως πού; Τάχα δεν υπήρχον άλλαι νύμφαι; Όχι, δεν ηδύνατο να το πιστεύση ότι ήτον αυτή. Το Αρχοντώ είχε καιρόν. Το γνωστό διήγημα «Έρως-ήρως», που έγραψε ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης το 1897, μιλά για έναν ανεκπλήρωτο έρωτα με κεντρικό χαρακτήρα τον Γιώργη, έναν νεαρό ναύτη, που αναγκάζεται να μεταφέρει με τη βάρκα του την Αρχοντώ, τον κρυφό έρωτα του, και τον πλούσιο γέρο με τον οποίο μόλις την πάντρεψε με το ζόρι η μάνα της.

Συντελεστές:
Κείμενο: Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης
Διασκευή-Σκηνοθεσία: Νίκος Κουσούλης
Βοηθός σκηνοθέτη: Νίκος Τσολερίδης

Ηθοποιοί: Ιωάννα Γεωργαντά, Ηλίας Κουγιουμτζής, Σταυρούλα Κουλούρη, Κωνσταντίνος Λιάρος

Κρατήσεις εδώ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Οι εκδηλώσεις προσφέρονται δωρεάν από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Το μόνο αντίτιμο είναι το εισιτήριο για την είσοδο σε κάθε χώρο, όπου υπάρχει. Είναι υποχρεωτική η προκράτηση θέσης. Για περισσότερες πληροφορίες συμβουλευτείτε την ιστοσελίδα: https://digitalculture.gov.gr/

Σημειώνουμε ότι οι θεατές θα πρέπει να τηρούν τις οδηγίες και συστάσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων COVID-19 του Υπουργείου Υγείας για την ασφαλή προσέλευση στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία. Ισχύει ο κανόνας της απόστασης των 1,5 μέτρων κατ’ ελάχιστον για ανοικτούς χώρους και 2 μέτρων για κλειστούς χώρους. Στα μουσεία είναι υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας.

Για λόγους ασφαλείας και για την αποφυγή καθυστερήσεων και συνωστισμού  συνιστάται η έγκαιρη προσέλευση, 1 – 1, 5 ώρα πριν από την έναρξη της εκδήλωσης. Η προσέλευση και η αποχώρηση από το χώρο των εκδηλώσεων γίνεται με τη χρήση μη ιατρικής μάσκας.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
Σχετικά Θέματα
Εκδηλώσεις
Φεστιβάλ Ποίησης της Μεσογείου στην Αθήνα, με Λόρκα και Ελύτη
Εκδηλώσεις
Μαγευτικές μελωδίες από την Ελλάδα και τον Πόντο: Μία μουσική βραδιά με ελεύθερη είσοδο στο Ελληνικό
Εκδηλώσεις
«Ορέστεια», Dhafer Youssef live, αυλαία για τα ODYSSEY pool parties - Όσα θα κάνουμε σήμερα
Βιβλία
Από τα ράφια… στις προθήκες: Ξενάγηση για το ευρύ κοινό στην Εθνική Βιβλιοθήκη
Εκδηλώσεις
Ο Μίνως Μάτσας ενώνει κόσμους στο Ηρώδειο, ο "ονειροπόλος" APON κλείνει το tour του στην Τεχνόπολη - Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
Free City: Τι κάνουμε δωρεάν αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα
Εκδηλώσεις
Ο Πάνος Βλάχος με 'χωρίς πρόγραμμα' στο Θέατρο Βράχων, ο Κωνσταντής Πιστιόλης στήνει ένα γλέντι στην Τεχνόπολη - Όσα θα κάνουμε σήμερα
ΕΙΔΑΜΕ / Παραστάσεις
Hot or Not #184: Όλα όσα μας άρεσαν (ή μας χάλασαν) αυτή την εβδομάδα
Εκδηλώσεις
Plisskën, Off The Hook Festival, η Άννα Βίσση στο Καλλιμάρμαρο - Όσα δεν θες να χάσεις αυτό το ΣΚ
Εκδηλώσεις
Free City: 10 δωρεάν εκδηλώσεις αυτό το ΣΚ στην Αθήνα
Εκδηλώσεις
15 μεγάλες συναυλίες που θα ζήσουμε το φθινόπωρο στην Αθήνα
Εκδηλώσεις
Το Plisskën Festival στην Πειραιώς 260, το Off The Hook Festival στο ΟΑΚΑ - Όσα θα κάνουμε σήμερα στην πόλη