MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Τι να δούμε σήμερα; 15 προτάσεις για το Σαββατοκύριακο 12-13 Σεπτεμβρίου

Θέατρο, συναυλίες, σινεμά – συγκεντρώνουμε τις πιο αξιόλογες προτάσεις για θεάματα που μπορείτε να απολαύσετε το Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2020.

Μίκης Θεοδωράκης «Όμορφη Πόλη»
Monopoli Team

Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου

ΜΟΥΣΙΚΗ

Σάκης Ρουβάς και Σόνια Θεοδωρίδου στο Ηρώδειο

Η διεθνούς φήμης σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου και ο κορυφαίος Έλληνας ποπ σταρ Σάκης Ρουβάς θα ενώσουν τις φωνές τους για πρώτη φορά μαζί στο Ηρώδειο, πλαισιωμένοι από την Ορχήστρα Mobile, υπό την καθοδήγηση του Μαέστρου Θεόδωρου Ορφανίδη. Οι δύο καλλιτέχνες θα μας ταξιδέψουν με ντουέτα αλλά και μοναδικές σόλο ερμηνείες αγαπημένων τραγουδιών και μεγάλων επιτυχιών από δημιουργούς της καρδιάς και της μνήμης μας, όπως Μίκη Θεοδωράκη, Lucio Dalla, Γιάννη Σπανό, Ennio Moriccone, Μίμη Πλέσσα κ.α.
Σάββατο 12/9, 21:00
25-75€
Ωδείο Ηρώδου Αττικού

Ο Γιάννης Κότσιρας στο City Garden Festival

Από τη “Χάντρα θαλασσιά” και την “Αλεξάνδρεια” έως τον “Σταυρό του νότου” και το “Μία θάλασσα µικρή” κι από τον “Αποχαιρετισµό”έως το “Πατέρα Μεγάλωσα”, ο Γιάννης Κότσιρας έρχεται για μια συναυλία στο City Garden Festival, µε ταξιδιάρικα τραγούδια από την προσωπική του δισκογραφία αλλά και διασκευές αγαπηµένων τραγουδιών απ’ όλο το φάσµα του ελληνικού ρεπερτορίου.
Σάββατο 12/9, 21:00
15-20€
Υπαίθριος Χώρος Ολυμπιακων Εγκαταστασεων, Λεωφ. Βεΐκου 137, Γαλάτσι 

Παντελής Θαλασσινός

Ο Παντελής Θαλασσινός στο Άλσος Νέας Σμύρνης

Ο Παντελής Θαλασσινός με μια κιθάρα στα χέρια του και μαζί με την ορχήστρα του, ερμηνεύει τραγούδια από την εποχή των Λαθρεπιβατών, μέχρι σήμερα, αλλά και κομμάτια άλλων καλλιτεχνών και συνθετών. Στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Φεστιβάλ «Ιωνικές Γιορτές» του Δήμου Νέας Σμύρνης.
Σάββατο 12/9, 21:00
5-8€
Άλσος Νέας Σμύρνης

Η Νατάσα Θεοδωρίδου στο Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας

Η Νατάσα Θεοδωρίδου συνεχίζοντας την καλοκαιρινή της περιοδεία σε Ελλάδα και Κύπρο, ετοιμάζεται για ακόμα μία συαυλία στην Αθήνα, στο Κατράκειο, μαζί με την Ήβη Αδάμου και τον Παντελή Καναράκη που θα χαρίσει άφθονες στιγμές γέλιου.
Σάββατο 12/9, 21:00
16-18€
Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας, Ακροπόλεως & Νέστορος, Άλσος Αγ. Φιλίππου

Πέτρος Κλαμπάνης

Πέτρος Κλαμπάνης Trio στον Κήπο του Μεγάρου

O μπασίστας-συνθέτης Πέτρος Κλαμπάνης ετοίμασε μια παράσταση για τον Κήπο του Μεγάρου, βασισμένη στην τελευταία του δισκογραφική κυκλοφορία, με τίτλο «Irrationalities». Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε συνθέσεις του δίσκου ζωντανά, με τη συνοδεία των μουσικών του, καθώς κι ένα καινούριο τραγούδι που ετοιμάζει με την Κατερίνα Ντούσκα που θα είναι guest.
Σάββατο 12/9, 20:30
12€
Κήπος Μεγάρου Μουσικής Αθηνών

Βάκχες

ΘΕΑΤΡΟ

Βάκχες, του Ευριπίδη στο Βεάκειο

Η παράσταση «Βάκχες», μια διαφορετική ανάγνωση πάνω στο αριστούργημα του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία του ανερχόμενου σκηνοθέτη Χρήστου Σουγάρη, ο οποίος τοποθετεί το «διονυσιακό» έργο σε μια παραμελημένη παιδική χαρά, επανέρχεται στα αθηναϊκά θέατρα τον Σεπτέμβριο. Πρωταγωνιστούν: Γιώργος Κοψιδάς, Νίκος Καρδώνης, Δημήτρης Ήμελλος, Νίκη Σερέτη κ.α.
Σάββατο 12/9, 21:00
12-15€
Βεάκειο Δημοτικό Θέατρο, Ηρακλείου 13, Πειραιάς 

Μήδεια, του Μποστ στο Θέατρο Βράχων Βύρωνα

Στη Μήδεια, ο Μπόστ ξεκίνησε να γράψει ένα έργο βασισμένο στην ομώνυμη τραγωδία του Ευριπίδη και κατέληξε να μιλάει σε δεκαπεντασύλλαβο για μια γυναίκα στυγνή, κακούργα δολοφόνισσα, που έσφαξε τα παιδιά της επειδή ήτανε κάτι παλιόπαιδα που δεν παίρνανε τα γράμματα και δεν θέλανε να δουλέψουν. Σαν να μην της έφταναν όλα αυτά είχε κι έναν άντρα, τον Ιάσωνα, που την κεράτωνε από πάνω με μία καλόγρια! Η διασκευή, η απόδοση στίχων και η σκηνοθεσία είναι του Νικορέστη Χανιωτάκη.
Σάββατο 12/9, 21:00
10-15€
Θέατρο Βραχων, Νεαπόλεως 58, Βύρωνας 

Μίκης Θεοδωράκης «Όμορφη Πόλη»

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου

ΜΟΥΣΙΚΗ

Μίκης Θεοδωράκης «Όμορφη Πόλη» στο Ηρώδειο

Η «Όμορφη Πόλη» του Μίκη Θεοδωράκη σε απόδοση – σκηνοθεσία Γιώργου Βάλαρη, επιστρέφει για δύο μοναδικές παραστάσεις στο Ηρώδειο. Μια μοναδική θεατρική-μουσική υπερπαραγωγή, μια ωδή στον μεγάλο μας συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, παρουσιάζεται μέσα από ένα μοντέρνο εικαστικό – οπτικοακουστικό θέαμα, με σύγχρονη χορογραφία, video art και minimal αισθητική.
Κυριακή 13/9, 21:00
15-60€
Ωδείο Ηρώδου Αττικού

Φοίβος Δεληβοριάς

Ο Φοίβος Δεληβοριάς στο Δημοτικό Στάδιο Αγίου Δημητρίου

Ο Φοίβος Δεληβοριάς μαζί με τους συνεργάτες του, τον Κωστή Χριστοδούλου στα πλήκτρα, τον Σωτήρη Ντούβα στα τύμπανα, τον YoelSotoστο μπάσο, τον Κώστα Παντέλη στις κιθάρες και τη Νεφέλη Φασούλη στο τραγούδι, φτιάχνει ένα πολύ προσωπικό σκηνικό άλμπουμ από παλιά, αλλά και ολοκαίνουργια ακυκλοφόρητα τραγούδια.
Κυριακή 13/9, 20:30
Είσοδος ελεύθερη με πρόσκληση
Αγ. Δημητρίου και Θεομήτορος, Aγ. Δημήτριος

Αφιέρωμα στον Λουκιανό Κηλαηδόνη

Ένα αφιέρωμα στον Λουκιανό Κηλαηδόνη με τον Μανώλη Μητσιά, τον Δώρο Δημοσθένους και τη Μαρία Κηλαηδόνη, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ηλιούπολης 2020. Ο Λουκιανός Κηλαηδόνης σημάδεψε με τα τραγούδια του, αλλά και την προσωπικότητά του, τα καλύτερα χρόνια πολλών και διαφορετικών γενιών και αγαπήθηκε από όλες τις ηλικίες και τις κοινωνικές τάξεις. Θα προβληθεί σπάνιο υλικό από το προσωπικό αρχείο του συνθέτη.
Κυριακή 13/9, 21:00
8-10€
Θέατρο Άλσους Ηλιούπολης «Δημήτρης Κιντής», Γαρδίκη & Σμόλικα

Γιώτα Νέγκα

Η Γιώτα Νέγκα στην Τεχνόπολη

Η Γιώτα Νέγκα έρχεται στην Τεχνόπολη να μοιραστεί μαζί μας τραγούδια, όπως «Mε τα μάτια κλειστά», «Δίκιο», «Έχω άνθρωπο», «Δε με κρατάει ό,τι θυμάμαι», τραγούδια από τη νέα δισκογραφική δουλειά της όπως το «Βρες μου έναν άλλον», «Οξυγόνο», «Διάρκεια μιας ζωής», «Πανοπλία», αλλά και λαϊκά τραγούδια που αγαπήσαμε ξανά μέσα από την ερμηνεία της.
Κυριακή 13/9, 21:30
12-15€
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Η Βιολέτα Ίκαρη στο Γαλάτσι

Η Βιολέτα Ίκαρη έρχεται στο City Garden Festival µε τραγούδια από την πρώτη της δισκογραφική δουλειά, ολοκαίνουργια που ετοιµάζει αυτό το διάστηµα αλλά και ταξιδιάρικα – θαλασσινά τραγούδια που όλοι αγαπάµε.
Κυριακή 13/9, 21:00
10-15€
Υπαίθριος Χώρος Ολυμπιακων Εγκαταστασεων, Λεωφ. Βεΐκου 137, Γαλάτσι 

Αντιγόνη

ΘΕΑΤΡΟ

Αντιγόνη, του Σοφοκλή στο Θέατρο Πέτρας

H Αντιγόνη του Σοφοκλή, που σκηνοθέτησε ο Θέμης Μουμουλίδης και παρουσιάζεται σε ανανεωμένη εκδοχή από τον σκηνοθέτη, επανέρχεται στην Αττική τον Σεπτέμβριο. Η Ιωάννα Παππά ερμηνεύει την Αντιγόνη και ο Γιώργος Χρυσοστόμου τον Κρέοντα, πλαισιωμένοι από μια εξαιρετική ομάδα νέων ηθοποιών, σε μια παράσταση που ξεχώρισε για τις ερμηνείες και τη σκηνοθετική μινιμαλιστική της προσέγγιση.
Κυριακή 13/9, 21:00
14-17€
Θέατρο Πέτρας, Μελίνας Μερκούρη, Πετρούπολη 

Ποιος σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα, του Σάιμον Στήβενς στο Άλσος Νέας Σμύρνης

Ο Γιάννης Νιάρρος ερμηνεύει ένα δεκαπεντάχρονο αγόρι στο φάσμα του αυτισμού, σε μια γλυκόπικρη ιστορία για την εφηβεία, τις διαλυμένες οικογένειες και τα μαθηματικά, εμπνευσμένη από το πολυβραβευμένο ομώνυμο μυθιστόρημα του Μαρκ Χάντον. Η σκηνοθεσία είναι του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου. Στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Φεστιβάλ «Ιωνικές Γιορτές» του Δήμου Νέας Σμύρνης.
Κυριακή 13/9, 21:00
5-8€
Άλσος Νέας Σμύρνης

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b